dog_master Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Mam pytanie do właścicieli pudelków :loveu: Czym czyścicie im zęby? Mój już części nie ma przez kamień... :( Robiłam [URL="http://www.zoolandia.pl/sklep/images/1547/m212x216/dog,a,dent,mouthspray,,beaphar.jpg"]Beaphar'[/URL]em, teraz robię [URL="http://www.kacikpupila.pl/sklep/images/fotosy/Gimpet/gimborn_zahnpflege_spray.jpg"]Gimborn[/URL]'em - oba w sprayu, ale hmmm czy to coś daje to ja nie wiem... Kamień i tak narasta... Teraz znów zęby zółte... :/ Tak sobie myśle... Może złymi specyfikami robię? Może są lepsze...? Czym Wy to robicie? :/ Jest może coś lepszego? Skuteczniejszego? Wiem, że przed kolejnym zabiegiem zdejmowania kamienia się nie uchronimy, ale żeby to chociaż jakoś spowolnić... Quote
Śnieżynka Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Ja polecam woda utleniona gazik jałowy owijamy na palucha polewamy delikatnie woda utleniona i przemywać nawet raz w tyg !! i kamienia nie będzie !! ten gazik na tyle zmoczyć aby był mokry a nie ciekło z niego.. na począku efekty będą małe ale już po któryś przemyciu z kolei ząbki będą bialutkie.... Quote
Alfa1 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Ja czyszczę STOMA-żelem,który nakładam na trzystronną szczoteczkę do zębów,ale można i elektryczną bo są malenkie. Quote
Ada-jeje Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Potwierdzam, woda utleniona, nawet ja przemywam swoje zeby woda utleniona, tak doradzila mi jedna z dentystek. Quote
dog_master Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Ooo dzieki! :) A jak czesto robic tą wodą utleniona? Raz w tygodniu czy moge czesciej? Moge rownolegle stosowac w/w spraye? Quote
Ada-jeje Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Mozna przemywac zeby nawet 3 razy w tygodniu, ale nie wiem czy rownolegle mozna stosowac spray, ja uzywam tylko wody utlenionej, chociaz dosc nieregularnie, jak mi sie przypomni, czyli przecietnie raz na tydzien. Quote
misiaczek Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 A zapaszki z dzioba po wodzie utlenionej się ulatniają? Czy tylko na kamień działa? ;) Quote
Ada-jeje Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Dziala dezynfekujaca i na kamien na zapaszki, trudno powiedziec raczej nie. :shake: Quote
Śnieżynka Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Jeżeli ten zapaszek jest od zębów, spowodowany kamieniem bądź jakimiś stanami zapalnymi to tak, a jeżeli jest spowodowany od żołądka to niestety nie. Quote
misiaczek Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Moje jak na razie mają śliczne ząbki i z dzioba im nie zalatuje ;). Pytałam sie trochę na wyrost.Bo fajnie wiedzieć jak najwięcej o czymś,co jest nowością dla mnie.Przyznam,ze nie słyszałam o przecieraniu zębów wodą utlenioną :). Quote
Gaber Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 W salonie fryzjerskim doradzili Mi, abym mył zęby suczce wacikiem nasączonym sokiem z cytryny. Osobiście szczotkuję 2 razy w tygodniu miękką szczoteczką z odrobiną żelu do zębów. Quote
Morelkaa Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Z woda utleniona i sokiem z cytryny pierwsze slysze... Ja mojemu nigdy nie czyscilam, ale teraz postanowilam to zmienic i czyszcze Morelowi spray'em od Trixie :) Quote
M&N Posted July 30, 2015 Posted July 30, 2015 Ja polecam woda utleniona gazik jałowy owijamy na palucha polewamy delikatnie woda utleniona i przemywać nawet raz w tyg !! i kamienia nie będzie !! ten gazik na tyle zmoczyć aby był mokry a nie ciekło z niego.. na począku efekty będą małe ale już po któryś przemyciu z kolei ząbki będą bialutkie.... Woda utleniona jest związkiem toksycznym i aplikowanie bezpośrednio na dziąsła lub też niezamierzone połknięcie może doprowadzić do poważnych problemów. Quote
Recommended Posts