Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze nie, ale dzisiaj mam czesać kota rodziców Domina (persa), a on zawsze prycha, drapie i wogóle jest wściekły. Właśnie pokazałam mojej mamie to zdjęcie i zapowiedziałam że jak Domno nie będzie się chciał uczesać to będzie tak wyglądał.;)

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:Rose:
Dużo zdrowia dla chłopaków i sukcesów i fajnych dzieci (masz może nowe zdjęcia Fordowych dzieci?).

To lecimy do Was na imprezkę :p

[IMG]http://www.album.com.pl/zWy384aAbzYQg/187412.jpg[/IMG]

Posted

Zapraszamy na imprekę :p
My właśnie wróciliśmy ze śnieżnego spacerku, chłopaki tak sie wyszaleli że nie mieli siły do domu wrócić ;)
Prezenty zamówione, ale dopiero płynął :multi:

Posted

Mam tylko te zdjęcia co sa na stronie u p.Kovarikovej.
Została jeszcze jedna wolna dziewczynka, chociaż na stronie są obydwie.
[URL="http://www.envisan-cz.com/"]http://www.envisan-cz.com[/URL]
Niestety nie mogę wsadzić tych zdjęć bo są ogromne, a ja nie mam u rodziców (u których teraz jestem) programu do zmniejszania.
Została tylko Quincy, Quara za moją namową została kupiona do Białegostoku i będzie wystawiana. Do Polski przyjechał też piesek, mieszka w Toruniu. Dwa pieski są w Pradze, a jedna dziewczynka została w hodowli :multi: :multi: , więc wolna jest jeszcze jedna.

Posted

Własnie na temat łaciatych mieliśmy na zebraniu klubu fajny wykładzik.
Generalnie łaciaty pudel jest wadliwy, nie ma takiej rasy, jest dopiero w planach zarejestrowanie w FCI łaciatego i podpalanego pudla jako osobą rasę. W tej chwili sa wystawiane za granicą (Niemcy, Czechy) na wystawach ale bez prawa do CACIBa i są zakwalifikowane jako grupa XI - rasy nieuznane. Łaciaty ma inną budowę od tradycyjnego pudla, łaty muszą byc rozmieszczone w określonych miejscach zajmować określoną powierzchnię itp.

Posted

Z tego co wiem niektórzy wogule nie chcą tych odmian, inni nie zgadzają się, na nazwę "pudel" są gorący zwolennicy tych kolorowych "pudli" - nie mogę powiedzieć, wygląda to nawet ciekawie -tylko się boję, że u nas to już teraz są ogłoszenia typu "wielka rzadkość - pudel łaciaty" i zdjecie ...... psa nawet nie przypominającego pudla :shake:

Posted

Dlatego są przymiarki do nazwy Niemiecki Pudel Dwukolorowy i będzie to zupełnie inna rasa, i według wzorca ten pies będzie wyglądał nieco inaczej niż normalny pudel.

Posted

Myslę, że mozna poprosić o kopie tych wzorcy i o spojrzenie jaka to ma być dokładna nazwa. W każdym razie z pewnością nie ma i nie będzie łaciatego czy podpalanego pudla jako rasy, co do tego nie ma watpliwości.

Posted

W sumie, to troche nie rozumiem, dlaczego nie rozszerzyc dopuszczalnych umaszczen u dotychczasowch pudli... Skad sie wziela ta inna budowa i na czym polega? Kto wyglaszal ten referat i czy mozna od kogos dostac streszczenie? I dlaczego ja nie wiedzialam o tym zjezdzie klubowym!!!?

Poddalam sie z czesaniem, narazie pies zarasta i kudli sie.

Posted

Fisch dlaczego nie wiedziałaś to ja nie wiem. Nawet na dogomanii dziewczyny pisały kilkakrotnie i pytały kto jedzie. Do domu przychodził też list.
Referat, to może nie byl referat tylko po prostu przeczytane jako ciekawostka materiały. Ma je p.Urbanowska od niemieckiego klubu pudla. Inaczej wygląda bo to nie pudel, i żeby mieć łaty musi mieć dolewkę innej rasy. Jest cięższy, ma masywniejszą głowę, jest dłuższy i nie pamiętam co tam jeszcze było. Mogę podpytać czy ten materiał można jakoś zdobyć, bo w sumie to można by go było przepisać na strony klubowe.

Teraz taka pogoda że psy się bardzo kołtunią, moje również, śnieg i wilgoć nie ułatwiają pracy. Pudle to jeszcze jakoś przebolewam bo przyzwyczajona jestem, ale Keira :shake: :placz: :angryy: po prostu szok, nie ma to jak "wycieraczka" tonąca w zaspach, po 5 minutowym spacerze nie widać czy to pies czy bryła śniegu tocząca się po chodniku. A włos... ech, niec już ta zima się skończy. Od czasu do czas któreś dostaje tez zapalenia gardła i mam cały dzień sprzątania. Ale jak im wytlumaczyć że śnieg jest niejadalny.

Posted

Witam,
Niektórzy już wiedzą, a innym właśnie sie chwalę ;-).

W niedzielę zwitała u mnie w domku nowa dzieczynka z włóczki :loveu:. Tym razem brązowa włóczka. Dzielnie zniosła długą podróż z Czech i powoli aklimatyzuje sie w nowym domku i dogaduje z domownikiem Zuzią.
Póki co napisali, że rasa pudel a docelowo ma być pudel średni.

Panna ma obecnie 9 tygodni i nazywa sie Coffe Brown Teschiro.
[IMG]http://strony.aster.pl/mbrzeska/Coffe.jpg[/IMG]

Jej mama to Happyness Braunkonigin, a tatą Inapat`s Flamenco.
Proszę trzymać kciuki za dobre chowanie sie :D.

Pozdrawiamy
Marzena Zuzia i Coffe (oni tu w dziwnym języku mówia...)

Posted

Sliczna ta brązowa dziewczynka!:lol: Niech się zdrowo chowa!

A ja tak z innej beczki troche. Czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat hodowli pudli pani Marceli Paskovej z UNNO Jezve z Czech.
Znacie może tą hodowle??:???:

Posted

Beta SUPER, cieszę się że nareszcie masz swoją wymarzoną i tak strasznie długo wyczekaną dziewczynkę. Na pewno wyrośnie na śliczną dziewuszkę i będziecie podbijać ringi wystawowe i agilitowe :loveu: :multi: :p

Posted

[quote name='beta']Witam,
Niektórzy już wiedzą, a innym właśnie sie chwalę ;-).

W niedzielę zwitała u mnie w domku nowa dzieczynka z włóczki :loveu:. Tym razem brązowa włóczka. Dzielnie zniosła długą podróż z Czech i powoli aklimatyzuje sie w nowym domku i dogaduje z domownikiem Zuzią.
Póki co napisali, że rasa pudel a docelowo ma być pudel średni.

Panna ma obecnie 9 tygodni i nazywa sie Coffe Brown Teschiro.
Jej mama to Happyness Braunkonigin, a tatą Inapat`s Flamenco.
Proszę trzymać kciuki za dobre chowanie sie :D.

Pozdrawiamy
Marzena Zuzia i Coffe (oni tu w dziwnym języku mówia...)[/QUOTE]

BARDZO SIĘ CIESZĘ :smilecol: ŻE MASZ TAKĄ ŚLICZNOTKĘ:cool2: I JUŻ CZEKAM NIECIERPLIWIE :nerwy: NA NASZE SPOTKANIE.

Napisz, proszę coś więcej o swojej nowej pannie.

Posted

Co do przywozu psa z Czech to jestem na świeżo.
Szczerze powiem, że nie było problemów.
Tak na prawdę to na granicy nawet nie zauważyli, że mamy psa w samochodzie.
Daliśmy ludzkie dokumenty a o psie nie wspominaliśmy.
Mała przespała w kenelu granicę. Jechaliśmy dużym samochodem, więc nie było widać.

Co do małej to na razie sie aklimatyzujemy i trwa proces dogadania z moją starszą suka. Ogólnie nie jest źle. Mała jest odważna wychowała sie w stadzie psów - razem ze szczeniętami było ich 7.

Pozdrawiam
Marzena Coffe i Zuzia

Posted

No właśnie Beta wstawiaj fotki :p
Na temat tamtej hodowli nic nie wiem.
Z przywozem psa z Czech mam identyczne wrażenia jak Beta. Zero problemów, pies przespal w kennelu całą drogę do Warszawy, na granicy nie chwalilismy się psem.

Posted

Witam,
Dzisiaj jeszcze 2 fotki.
Nowe muszę popstrykać a na razie ślęczę nad pracą magisterską.
Muszę ją oddać niedługo.
Dzisiaj byłyśmy się zaszczepić drugi raz. Nawet nie zauważyła kiedy było ukucie. A teraz śpi słodko. Z zabawkami :D
[IMG]http://strony.aster.pl/mbrzeska/1.JPG[/IMG][IMG]http://strony.aster.pl/mbrzeska/2.JPG[/IMG]

Pozdrawiamy
Marzena Coffe i Zuzia

Posted

Witam wszystkich:lol: Beta, gratuluję brązowej panienki:lol: Wygląda na to, ze 2/3 miotu zamieszka w Polsce. Jutro przyjeżdża braciszek Cekin;) :lol:

Posted

Właśnie wiem, że przyjeżdża do Polski.
Niestety z nazwiska nie znam tej osoby. A ja nic nie mówiłam, bo nie chciałam zapeszać. Czekałam na nią ponad rok.

Pozdrawiamy.
Marzena Coffe i Zuzia.

Cekin jest większy od Coffe i był cięższy jak sie urudził. A to jego zdjęcie.
[IMG]http://strony.aster.pl/mbrzeska/Cekin.JPG[/IMG]