Frosh Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 A macie jakieś fajne miejsce nad morzem naszym Bałtyckim gdzie mozna pojechać z psem (w lecie to będzie jeszcze szczeniak) oraz z dziećmi 2,5 i 6 lat :question: Quote
Sonya-Nero Posted December 18, 2004 Author Posted December 18, 2004 Gośka, właśnie była na twojej stronie... szok... strasznie mi przykro z powodu Mercedes... :cry: Quote
Frosh Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 No i jeszcze jedno :D Czy na pudla dużego tak samo reaguja ludzie (pozytywnie) jak na mniejsze odmiany :question: Gośka. A do ciebie też zdję mi sie dzwoniłam w sprawie szczeniaczka ale trafiłam na syna chyba Mateusza, który powiedział mi ,ze szczeniaków pudla dużego nie bedzie bo nie ma już Mercedes. Szkoda bo na zdjęciach widać, ze śliczna suczka i jaka wesoła. Quote
Gośka Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 My przewaznie jezdzimy w ciemno tzn. nie rezerwujemy nigdy wczesniej hotelu, jedziemy i szukamy po drodze, nad Baltykiem bylismy w tym roku w Koszalinie, mielismy bardzo sympatyczny hotel, ale nazwy nie pamietam musialabym poszukac. Mnie na wypoczynek z psem najbardziej odpowiadaja domki campingowe, przewaznie stoja w fajnym miejscu, nie ma problemu z zakwaterowaniem no i nie sa drogie. Quote
Gośka Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 A to pewnie do mnie, bo Mateusz to moj mlodszy syn. Faktycznie Mercedes juz z nami nie ma :( To dluga i bardzo przykra historia... i zdecydowanie nie na forum. Quote
aneta Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Gośka - rany !!!! Jak przeczytałam , że Mercedes już nie ma, strasznie mi przykro :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: To była piękna suczka, przecież ją widziałam nie raz.... Mam nadzieję, że jest jej dobrze na polach elizejskich gdzie biega szczęśliwa z innymi psami. Quote
Gośka Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 No a co sie tyczy reakcji ludzi na duzego pudla, to ciezko to nazwac pozytywnym, ale sama to przezyjesz. Tzn. roznie, czasami jest to pozytywnie, czasami nagatywnie, w kazdym razie na pewno nie przejdzie sie przez miasto z duzym pudlem bez wzudzania sensacji, a co sie czlowiek naslucha to jego... Chociaz byc moze jest to spowodowane strzyzeniem, tak normalnie ostrzyzony pudel byc moze wzbudzalby inne reakcje. Jednak zauwazylam ze na duzego inaczej reaguja nia na malego, Bili (toy) jest teraz ostrzyzony tez w pomponiki ma rowniez papiloty i absolutnie nie wzbudza takich reakcji jak wielki Ford. Quote
aneta Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Frosh. Co od wakacji nad morzem to nie pamiętam telefonu ale w Chłapowie na ul. Władysławowskiej ( i nie tylko tam) przyjmuja z psami bez doopłat - wstukaj w wyszukiwarkę " Maszop " to powinnaś znaleźć strone www. Miejsce jest nie najgorsze. Blisko sklep, dojście do morza nawet dobre, ładna okolica. Quote
IraKa Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Frosh przepraszam za przeoczenie :oops: Mieszkamy na drugim końcu Wrocławia na Muchoborze Wielkim. Choć to niezły kawałek to bywamy na spacerach w Szczytnickim. Może w odpowiednim momencie jakiś pudlowy spacerek? Co Ty na to? Olle - szczeniaki słodkie, czekoladka w szczególności. Ja jednak z dużą niecierpliwością czekam na zdjęcia szczeniaczków Velvii - wybaczcie ale co morelki to morelki. Velvia - taki prezent pod choinkę - marzenie. Życzę aby same śliczności się urodziły i wszystko poszło dobrze. I pochwal się szybko, bo siedzę jak na szpilkach. U Was przyszedł czas na szczeniaczki u mnie na kołtuny - RATUUUUNKU - pies zaczął mi się kołtunić dosłownie z dnia na dzień. Jeszcze na początku grudnia było wszystko w najlepszym porządku. A tu nagle odkryłam parę imponujących kołtunów - horror. Ostatni tydzień upłynął nam pod znakiem papilotów. Z braku laku dostała czerwone. Nie powiem jak patrzą na mnie sądzi. Ale ostatnio jednego to aż cofnęło kiedy schodził ze schodów i natknął się na nas. Dziecko stwierdziło że z psa zrobiłam dinozaura. Teraz mam w domu "pudloraptusa czerwonogłowego". Ale faktem jest że udało nam się opanować inwazję. Bez papilotów ani rusz. Przy tej okazji mam parę pytań. Czy długo trwa wymiana włosa u pudla. Przyznam że nie pamiętam jak to było poprzednim razem. Czy w okresie wymiany wskazane jest podawanie jakiś preparatów witaminowych, czy nie jest to konieczne? Czy przyspieszają one wymianę, czy wpływają jedynie na kondycję włosa? Pozdrówka z wietrznego dziś Wrocławia I&A&I Quote
Gośka Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Anetko, ja tez mam taka nadzieje, ona byla tak cudowna istota ze nie moze byc inaczej. To bardzo boli, juz nieco ochlonelam, ale i tak rana w sercu zostanie na bardzo dlugo. Quote
aneta Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Jak idę przez miasto to "teksty" lecą nawet za jedną czarna miniaturką w puppy a co dopiero za duzym białym i do tego w fryzurze na lwa. Świeci z daleka :o Quote
Frosh Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Irena&pudle Bardzo chętnie na spacerek się wybiorę, tylko myślę że w maju najwcześniej, bo mój piesek ma się urodzić pod koniec stycznia.( oh jeszcze miesiąc) :cry: Jak się domyślam z twoich wypowiedzi masz morelki a jaki rozmiar :question: Sorry, że pytam ale ja jstem od bardzo nie dawna na forum i jeszcze sie nie zapoznałam ze wszystkimi. Quote
Sonya-Nero Posted December 18, 2004 Author Posted December 18, 2004 Niestety dzisiejsze pudle mają tak gęstą sierść, że proces wymiany włosa ze szczenięcego jest koszmarem dla właściciela :evil: . U mnie ten okres przechodziły 3 psy, naprzód Lucky, a potem prawie równocześnie Tatiana i Tamaris. Jakie rady na ten okres: przede wszystkim, czesać, czesać, czesać - nawet codziennie, aby usunąć martwy, luźny włos (przyczyna kołtunów). Dla nas wybawieniem okazał się spray MAGIC TOUCH FORMULA 3 z CROWN ROYALE. Wymiana włosa trwa czasami kilka miesięcy, to indywidualna sprawa każdego psa. Warto podawać preparaty zawierające biotynę, panthenol, Omega-3, Omega-6 , itp., przyspieszające proces wymiany włosa i "budują" nową szatę. Natomiast ja osobiście nie jestem zwolenniczką papilotowania pudli, bo uważam że jest to zbędne, a spięcie sierści gumeczkami w kucyki jest wystarczające do wyhodowania długiego włosa i zabezpieczenia go przed zniszczeniem. To się sprawdza przy moich psach. Po za tym, mając trzech rozbójników w domu, nie mam gwarancji, że nie przyjdzie im do głowy w czasie bijatyki odgryźć "przeciwnikowi" papilota. I trzecia kwestia: nie lubię jak się śmieją z moich psów, a wyprowadzenie ich w papilotach oczywiście wywołałoby komentarze i głupie uśmiechy... Quote
Frosh Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Dziewczyny :D Podacie mi jakąś stronę gdzie zapoznam się z fryzurami pudli, bo jeszcze na oko je rozpoznaję i nawet niektóre kojarzę z odpowiednia nazwą ale tej puppy nie bardzo. Z góry dziękuję :P Quote
carotina Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 A macie jakieś fajne miejsce nad morzem naszym Bałtyckim gdzie mozna pojechać z psem (w lecie to będzie jeszcze szczeniak) oraz z dziećmi 2,5 i 6 lat :question: Dębki!!!! :D :D :D Co prawda byłam bez psów, ale co właśnie zwróciło moją uwage, to fakt że psów tam dużo było, pamiętam kilka kundelków, ale także widziałam kilka yorków, shar-pei'a, ON, huskiego, mase jamników, mopsa, goldena i pewnie jeszcze wiele innych, ale nie pamiętam :wink: Oczywiście dzieciaczków też dużo tam, nawet na plaży są specjalne place zabaw, wraz z opieką :), są też dwie staniny koni :D Zamieszkać można w którymś z pensjonatów, lub na cempingu (w domku, lub w namiocie... ja polecam camping Kaszub, bardzo ładnie położony i wogule ok), można też wynająć domek od osoby prywatnej. Naprawde bardzo polecam, wszędzie jest blisko (Dębki to tak naprawde jeden długi Deptak, wzdłóż plaży). No i plaża naturystów 8) .... :wink: wklejam kilka widoczków :) Quote
IraKa Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Gosia - bardzo mi przykro z powodu Mercedes. A to moje małe wspomnienie :cry: Quote
Gośka Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Pamietam ta wystawe- Wroclaw 2001 albo 2002. Jesli chodzi o papiloty, ja jestem jak najbardziej za, moj Ford bez papilotow mialby na sobie jeden wielki koltun, bez wzgledu na to jak czesto bym go czesalam i tak bym nic nie wskorala, a tak mam swiety spokoj, kapie, zawijam i miesiac spokoju. Quote
Frosh Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Jak się cytuje kogoś, pomocy :bigcry: Próbowałam ale jak zrobie podgląd to wcale mi nie wychodzi biała ramka i napis "ktos tam napisał" Czy mam najpierw dać cytuj czy najpierw zaznaczyć ten kawałek co chcę zacytować, czy jeszcze inaczej :question: Nie chcę cytować całych wypowiedzi. Z góry dziękuję :modla: Quote
Sonya-Nero Posted December 18, 2004 Author Posted December 18, 2004 Carotina, piękne widoczki... :D Quote
IraKa Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Frosh mam miniówy białą i morelową. Baiła 8-letnia damencja i morelka 10-miesięczny urwis. A co do wakacji na morzem to polecam Jastarnię. Od 4 latach jeździmy do ośrodka (Posejdon bodajże - ośrodek kopalniany) który jest na końcu tej miejscowości. Duży ogrodzony teren z boiskami położony nad zatoką, ma swoje molo. Do plaży nadmorskiej nie daleko - przez lasek. Przyjmują dzieci, psy i inne stworzenia. Niestety od ubiegłego roku wprowadzili opłatę za psa 5 zł/doba. Ale za to bez problemu można przebywać z psem na plaży właśnie od końca Jastarni aż do Juraty - ładnych parę kilometrów do dyspozycji - słabo zaludnionych. Dużo terenów leśnych - spacerowych. I fajny klimat: jak nad otwartym morzem wieje to nad zatoką jest przyjemnie, a jak nad zatoką gorąco to można poplażować nad otwartym morzem. A dla amatorów sportów wodnych kajaki i windserfing. Quote
Frosh Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Dziękuję wszystkim za namiary nadmorskie , wszystko skrzętnie notuję i czekam na dalsze propozycję. Jest to chyba najlepsze forum psie jakie znalazłam. W innych nie było tyle serdeczności. Quote
Sonya-Nero Posted December 18, 2004 Author Posted December 18, 2004 Frosh, pierwsze naciskasz klawisz Quote, następnie wstawiasz tekst i naciskasz ponownie klawisz Quote (jest wtedy z *) lub na danej odpowiedzi naciskasz klawisz "cytuj", który wstawia ci całą wypowiedź już gotową. Cytowanie fragmentu: przy naciśnięciu klawisza "cytuj" ja robię tak, że najpierw kopiuję do cytowania całą kwestię, a następnie BackSpace lub Delete kasuję to co mi nie potrzebne... Quote
Sonya-Nero Posted December 18, 2004 Author Posted December 18, 2004 ... a wracając do pudli, tak to już jest, że jednym są potrzebne papiloty, inne zaś mogą się bez nich obejść, całe szczęście, że mi się trafiły te drugie :wink: , papiloty noszą tylko na uszach przed wystawą i... zafundowałyśmy im czarne do czarnej sierści :D Quote
Frosh Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 pierwsze naciskasz klawisz Quote, następnie wstawiasz tekst i naciskasz ponownie klawisz Quote (jest wtedy z *) lub na danej odpowiedzi naciskasz klawisz "cytuj", który wstawia ci całą wypowiedź już gotową. zobaczymy czy się udało Quote
Alfa1 Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Wczasy nad morzem.... www.nadmorze.pl całe wybrzeże i bardzo dużo miejsc gdzie przyjmują z psiurami. Quote
Recommended Posts