Gośka Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Fisch o to trzeba by zapytać nie mnie, ale myślę, że przyczyna jest taka jak napisałaś. Wkleisz dużego to ci od "malizy" będą mieli pretensję :wink: :lol: Wkleisz kilka to reszta zapyta czemu te akurat psy a nie inne - ich - Ze zdjęciami to śliska sprawa... Quote
IraKa Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 A może zdjęcie zbiorowe, grupka pudli różnej maści i wielkosci. Ja postaram się zrobić materiał o sportowych pudlach. Tylko zastanawiam sie, bo tych sportowych w Polsce jest niewiele czy mozna przywołać przykłady pudli z innych krajów? Zwłaszcza że są np filmy z przebiegow agility z Mistrzostw Świata w tej dyscyplinie. Quote
aneta Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Irenko - nie pytaj się tylko przyślij materiały :) Quote
aneta Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Wracając do sprzętu. Ja miałam szubienicę jako wyposażenie stolika, koleżanka też. ale taki stojak na suszarkę by się przydał, oj, bardzo by się przydał ...... Nawet myślałam, żeby jakimś cudem przerobić na szubieniczkę- bo mi się obecnie nie przydaje. Quote
Alfa1 Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Widzę ,że trwa dyskusja nad pierwszą strona,to i ja wtrące swoje pare groszy. Może po środku dać psa z występu agility,a w koło w takim trochę rozmazanym tle różne pudle,będą małe to i tak nikt nie będzie wiedział jakiej naprawdę są wielkości,wszystkich umieścić się nie da,jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził,a zdjęcia dać anonimowe,byle były ładne,jeżeli są obiekcje,to zawsze jakiś zdolniacha może zaprojektować stronę jako rysunek,znam jedną Agnieszka S. z Krakowa,aneta może coś w tym kierunku. Powodzenia :D Quote
Gośka Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Wszyscy możemy wtrącać grosze, a decyzja i tak nie należy do nas :wink: Każde wyjście jak dla mnie byłoby dobre, byle tylko na tej startowej stronie pudel się pojawił, bo na razie strony klubowe są mocno bezpłciowe. Chociaż biorąc pod uwagę pierwotne założenia to i tak chyba jest nieźle. Quote
Alfa1 Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 A może demokratyczne wybory,z trzy projekty i każdy oddaje głos na jeden z nich. Dlaczego mówisz ,że decyzja nie zależy od nas,a od kogo,czyżbym coś przegapiła? :( Quote
Gośka Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 No nie wiem, może i do nas, ale wtedy to ja coś przegapiłam. To co ma być na stronach zależy od zarządu, ja do niego nie należę. Zresztą, nie chcę się wypowiadać, telefon do przewodniczącego chyba każdy ma, można zapytać. Quote
Gośka Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Na stronach klubu jest już [url=http://www.klubpudla.republika.pl/poznan2005.htm]Poznań[/url] zapraszam do oglądania i uzupełniania wyników. Quote
Sonya-Nero Posted November 8, 2005 Author Posted November 8, 2005 Poprawki do średniaków cz-b-b: Ti Amo Nero Sabadiana FCI: II dosk z CWC., res CACIB. BOB: biały średni champion - być może w katalogu ujęty jako miniatura. Gośka a kiedy uzupełnisz wyniki z Kalisza? Quote
Gośka Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Z Kalisz uzupełnię jak dostanę to uzupełnienie, bo na razie miałam tylko informację że Airy Arabeska PARTY ALL THE NIGHT - BOB. A możesz podać jaki ten drugi średniak? Quote
Sonya-Nero Posted November 8, 2005 Author Posted November 8, 2005 jest również sprawa z logo klubu, ze zdziwieniem obserwuję, że są różne :o Quote
Sonya-Nero Posted November 8, 2005 Author Posted November 8, 2005 [quote name='Gośka']Z Kalisz uzupełnię jak dostanę to uzupełnienie, bo na razie miałam tylko informację że Airy Arabeska PARTY ALL THE NIGHT - BOB. ...[/quote] A mi się wydawało, że napisałam tak: "P. S. Stale zapominam, mała errata do wyników z Kalisza, BOB w miniaturach miała nasza mała Polka, a Sheila - BIS Wteran III." :wink: Quote
Sonya-Nero Posted November 8, 2005 Author Posted November 8, 2005 Ten biały średniak mnie tak zaskoczył, że nie zdążyłam zapamiętać numeru startowego :wink: :roll: . Inne logo klubu jest w reklamie w katalogu z Poznania. Quote
Sonya-Nero Posted November 8, 2005 Author Posted November 8, 2005 Wracając do wystawy poznańskiej. Nie wiem dlaczego obsługa ringu nie poinformowała sędziego o systemie przyznawania ocen w Polsce. Sędzia sędział tak jak się to czyni na Wegrzech, czyli kolory osobno do CAC i tak też przyznawał CWC, razem porównywał dopiero o CACIB. Do porównania o BOB wchodził również weteran. Nie wiem jak z tego teraz to wyprostują :roll: Ogarnia mnie przerażenie jak sobie pomyślę o światówce w przyszłym roku :roll: :( Quote
Gośka Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 [quote name='Sonya-Nero']Ten biały średniak mnie tak zaskoczył, że nie zdążyłam zapamiętać numeru startowego :wink: :roll: . Inne logo klubu jest w reklamie w katalogu z Poznania.[/quote] Widzisz ja już dawno miałam podejrzenia że prowadzę strony jakiegoś innego klubu, zajrzałam do katalogu i MASZ RACJĘ!!! to jakieś inne logo, szczerze powiem - nie wiem o co chodzi, ale coraz mniej mi się to podoba... Quote
Sonya-Nero Posted November 8, 2005 Author Posted November 8, 2005 :roll: mi też, chyba Violetta miała rację co do strony :roll: W ogóle zaczynają mnie ogarniać wątpliwości co do naszej II wystawy: -badanie oczu w trakcie wystawy: nie wiem, ale niektórzy nie zdają sobie chyba sprawy, że przed badaniem oczy są zakraplane, nigdy nie sprawdzałam po jakim czasie oczy wracają do "normalności" -konkurs strzyzenia: praktycznie eliminuje pudlarzy z uczestnictwa z wystawy, albo wystawa albo konkurs :roll: -piknik powystawowy: czy również będzie to 30-minutowa wyżerka jednego garczka smalcu??? Quote
Sonya-Nero Posted November 8, 2005 Author Posted November 8, 2005 No i zapomniałam o jeszcze jednym: wystawa europejska w Helsinkach jest w dniach 09-11.06.2005 :( i ja w zasadzie wiem która wystawę wybiorę :P Quote
Alfa1 Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 [quote name='Sonya-Nero']:roll: , wyżerka jednego garczka smalcu???[/quote] Dobry był?-ja lubię smalec ze skwareczkami ,cebulką ,majerankiem,a reszta to moja kucharska tajemnica :wink: Quote
Violonczela Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 [quote name='Sonya-Nero']:roll: mi też, chyba Violetta miała rację co do strony :roll: W ogóle zaczynają mnie ogarniać wątpliwości co do naszej II wystawy: -badanie oczu w trakcie wystawy: nie wiem, ale niektórzy nie zdają sobie chyba sprawy, że przed badaniem oczy są zakraplane, nigdy nie sprawdzałam po jakim czasie oczy wracają do "normalności" -konkurs strzyzenia: praktycznie eliminuje pudlarzy z uczestnictwa z wystawy, albo wystawa albo konkurs :roll: -piknik powystawowy: czy również będzie to 30-minutowa wyżerka jednego garczka smalcu???[/quote] Należę do Klubu Wyżła Brytyjskiego i wystawy klubowe organizowane są przy wystawie w np. w Opolu. Jednak oprócz tego mamy coroczne zloty na które przyjeżdżają wszyscy miłośnicy seterów i pointerów. Na taki zlot zjeżdżamy w sobotę i w ten dzień odbywa spotkanie dot. spraw klubu oraz naszych problemów związanych z rasą. Wieczorem jest ognisko integracyjne a następnego dnia od rana próby polowe i do domku. Myślę że u nas też można podobnie to zorganizować np. sobota rano -wystawa. Następnie pokaz (konkurs) strzyżenia i pielęgnacji. Sponsor mógłby przedstawić swoje produkty do pielęgnacji pudli i innych psów. Wieczorem ognisko. Niedziela spotkanie klubowe oraz np. badanie oczków. Po badaniu psiaka na rączki i do domciu. Co wy na to? Co do strony to jak mówiła powinna być stroną miłośników pudli np pudlomaniacy lub coś w podobnym stylu. Natomiast na tej stronie powinien być link do Klubu Pudla, a tam co sobie życzy zarząd a nie rzuca podejrzeń o stronniczość lub że jest coś niezgodne z postanowieniami ZKwP. Strona pudlomaniacy może wtedy zamieszczać różne ciekawe informacje, których nie może zamieszczać Klub. Właśnie tak działają np. strony [url]www.seterkowo.org[/url] ; [url]www.wyzel.pl[/url] ____________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
IraKa Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 [quote name='Violonczela']Co do strony to jak mówiła powinna być stroną miłośników pudli np pudlomaniacy lub coś w podobnym stylu. Natomiast na tej stronie powinien być link do Klubu Pudla, a tam co sobie życzy zarząd a nie rzuca podejrzeń o stronniczość lub że jest coś niezgodne z postanowieniami ZKwP.[/quote] Uważam że to bardzo dobry pomysł. Nie będziemy ograniczani. Quote
góral Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 [quote name='Sonya-Nero']No i zapomniałam o jeszcze jednym: wystawa europejska w Helsinkach jest w dniach 09-11.06.2005 :( i ja w zasadzie wiem która wystawę wybiorę :P[/quote] To chyba się spotkamy na tej samej wystawie i nie będzie to krajowa pudli :( Quote
JustynaJK Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 [url]http://store.encore-editions.com/poodles.html[/url] przyjemnego oglądania! Quote
Alutka Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Justynko ! Ty zawsze coś bardzo ciekawego wymyślisz, Dziękujemy Ci za to :modla: Jak tak sobie oglądałam to myślałam jaką to metamorfozę te nasze ukochane pudelki przeszły. Teraz są takie piękne i eleganckie :gent: mądre , wierne ,dlaczego tak mało popularne.? :fadein: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Recommended Posts