aneta Posted September 21, 2005 Posted September 21, 2005 A dziś o nim myślałam :cry: :cry: :cry: Żegnaj wspaniały psie, dożyłeś wspaniałego wieku , a obraz Twój będzie żywy nie tylko w naszej pamięci ale także póki żyją Twoje dzieci, wnuki, prawnuki .... . Quote
Gośka Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 "Byłeś w szczęściu mym I smutku najlepszym przyjacielem Zaufałeś bezgranicznie, nie zmieniałeś Tylko po prostu szczerze mnie kochałeś Nasze wspólne chwile w pamięci pozostaną Na zawsze w krwawiącym sercu zapisane Dziękuję Ci za twą wierność i przywiązanie" Znalazłam taki wierszyk :( :bigcry: Strasznie to smutne, że nasi przyjaciele muszą tak szybko odchodzić, a nam pozostaje jeszcze potem tak wiele lat do myślenia o nich. Quote
BiBi Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Jak przeczytałam tego smsa, to nie mogłam uwierzyć :( Niestety nadal nie mogę się przyzwyczaić do tego, że nasze pupile żyją krócej niż my :( [color=black][b]ŻEGNAJ PATUŚ [/b][/color] :cry: :cry: :cry: Quote
Gośka Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Właśnie dostałam Mł.Ch Bila, tak długo czekałam, więc jak zobaczyłam dużą kopertę z ZK to z niecierpliwością otwieram, wyciągam, czytam i co widzę? pies rasy : DUŻY pudel :-? no ja wiem że Bili nie należy do toyków karzełków, ale żeby od razu duży? :roll: Oczywiście Ostrowa mi nie uznali :cry: Quote
Gośka Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Chyba tak. Zadzwoniłam i kazali mi zaznaczyć na tym orginale błąd i odesłać do nich to poprawią i pewnie znowu będę czekała ze 3 m-ce zanim mi odeślą, oby tylko (tfu, tfu odpukać) bez błędów :wink: Quote
BiBi Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 Wszystkie championaty pudli, które pochodzą z Czech są pisane na pudle duże :wink: Tego samego spodziewaj się przy jego dorosłym championacie :wink: Ja to przerabiałam już kilka razy :evil: Quote
Gośka Posted September 22, 2005 Posted September 22, 2005 No fakt w Czechach jest dużo więcej dużych pudli niż u nas :wink: :lol: Pewnie jest to spowodowane tym że nie ma wielkości wpisanej w rodowód. Ty odsyłałaś do nich do poprawki? Quote
Violonczela Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Właśnie przeczytałam: [quote name='Sonya-Nero']... takie jest życie... [size=6][b] właśnie przed chwilą dostałam bardzo smutny SMS od Olle... ...odszedł PATASHON Crista Mini :cry: :cry: :cry: [/b][/size][/quote] ale jak trudno się z tym pogodzić. Niestety jak odszedł mój kochany seterek to jeszcze przez pięć lat śnił mi się po nocach, a ja budziłam się z :cry: Bardzo Ci współczuję Olle, mam nadzieję, że pozostała gromadka nieustannie Cię pociesza. ___________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
Violonczela Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 [quote name='Gośka']Właśnie dostałam Mł.Ch Bila, tak długo czekałam, więc jak zobaczyłam dużą kopertę z ZK to z niecierpliwością otwieram, wyciągam, czytam i co widzę? pies rasy : DUŻY pudel :-? no ja wiem że Bili nie należy do toyków karzełków, ale żeby od razu duży? :roll: Oczywiście Ostrowa mi nie uznali :cry:[/quote] Gośka tam w Warszawie już wiedzą, że on jest "wielki". Wiesz tam są wróżki i już mu wywróżyły: ...przed tobą sława, wielka zabawa ... ____________________ Pozdrowiam Violonczela Quote
Gośka Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Vilonczela wypluj te słowa o wróżkach w Warszawie, bo oni na BIS szczeniąt jak wchodziła Mafina przez megafony powiedzieli pudel TOY :wink: :lol: Mam nadzieję, że nie wróżysz jej tak miernej kariery :lol: :lol: :wink: :wink: Quote
Gośka Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Od dzisiaj Bili jest pełnoprawnym facetem :wink: :lol: I tu ukłon z mojej strony dla Ani, córki Magdy, która biegała z papierkami Bila i gimnastykowała się w ZK żeby wszystko popodbijali :wink: Quote
Violonczela Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 [quote name='Gośka']Vilonczela wypluj te słowa o wróżkach w Warszawie, bo oni na BIS szczeniąt jak wchodziła Mafina przez megafony powiedzieli pudel TOY :wink: :lol: Mam nadzieję, że nie wróżysz jej tak miernej kariery :lol: :lol: :wink: :wink:[/quote] Ja bym w to warszawskie wróżki nie mieszała, bo chyba niechcący tak się powiedziało Twojemu handlerowi :wink: Napoleon tez był mały, a jaki wielki. Myślisz że wzrost Mafince przeszkodzi być jej wielką. bo ja jestem o to bardzo spokojna i nawet wróżek nie potrzebuję. :lol: __________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
Gośka Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 No fakt, tu akurat mój handler zawalił sprawę :) Ale to wszystko przez to, że w domu Mafina i Bil są nie do od różnienia jak leżą. Teraz zawijam Mafinę w błękitne papiloty a Bila w czarne żeby ich nie mylić, ale i tak już parę razy zdarzyło mi się nakrzyczeć na niewinnego :wink: Moim rodzicom nawet do głowy nie przyszło że Mafina to inna wielkość i jak ktoś przychodzi to oni się chwalą że to pudle toytoy :wink: :lol: Tym sposobem mam pudle do d... :lol: :lol: :lol: Quote
.ania Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Bardzo dziękujemy za życzenia urodzinowe :P Quote
.ania Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 "Kocham Cię nie tylko za to, kim jesteŁ, ale także za to, kim ja jestem, gdy jestem z Tobą. Kocham Cię nie tylko za to, kim się stałeŁ, Ale i za to, kim ja stałam się dzięki Tobie. Kocham Cię, bo więcej zdziałałeŁ niż jakikolwiek dekalog, Abym mogła stać się dobrym człowiekiem, I wiecej niż jakakolwiek wiara, aby mnie uczynić szczęŁliwą. UczynileŁ to bez słów i gestów. UczynileŁ to, bo jesteŁ sobą. Bo może właŁnie na tym polega przyjaźń..." Tak mi przykro z powody odejścia Patashona... nie znałam go osobiście niestety ale napewno mimo małego ciała był i jest wielki duchem :cry: Olle- współczuje z całego serca... :cry: Quote
.ania Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 [quote name='Gośka']Od dzisiaj Bili jest pełnoprawnym facetem :wink: :lol: I tu ukłon z mojej strony dla Ani, córki Magdy, która biegała z papierkami Bila i gimnastykowała się w ZK żeby wszystko popodbijali :wink:[/quote] Nie ma za co :) polecamy się na przyszłośc. A Szelma została pełnoprawną suką hodowlaną :wink: Quote
Gośka Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Dwa w jednym :wink: To może sobie wyhodujemy ze skrzyżowania średniaka :lol: :lol: :lol: :wink: Quote
.ania Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Tak sądzisz? No może to i by był niezły interes :D średniaków mało w Polsce 8) Quote
Frosh Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Czy wiecie o której są pudle?? Byłam dziś na wystawie, ale oczywiście z dziećmi i nie wiele mogłam zobaczyć , a Fuka tak zakręcona wystawianiem, ze nic mi nie powiedziała. :roll: Quote
JustynaJK Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 9 grupa jest chyba w niedzielę :) Quote
IraKa Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Pudle zaczynają jutro w samo południe :wink: . Najpierw duże później miniatury... Quote
Frosh Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Dzieki [b]Irena[/b] a na którym ringu albo chociaż na którym stadionie, mam nadzieje, ze lekkoatletycznym ? Może przyjdę z Rafa, ale niestety jest zarośnieta- wiec sie troche wstydzę :wink: :oops: Quote
Gośka Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 To ogłoszenie wynalazła w necie Iwona: "Do sprzedania przepięknej urody pudle średnie (żadkość). Szczeniaczki maja 7 tyg i sa śniezno białe ,piesek i sunia. Odbiór tylko osobisty! Szczeniaczki po rodowodowych nie wystawianych rodzicach. Bardzo ladne i bez zadnych wad eksterierowych jak i genetycznych...zaszczepione z ksiazeczka zdrowia", Cena za szczeniaka: tylko 350zł, Dorota Korbel Adres: Łódz, woj.łódzkie XXX / XXX Telefon komórkowy: 661-218-268 Adres e-mail: [email][email protected][/email] Słuchajcie, ta osoba u mnie na "pudlu" ciągle daje ogłoszenia, o sprzedaży rodowodowych super jamnikach, buldogach angielskich, shar peiach, nawet !!! Xolo !!!, bez rodowodowych pudelkach, yorkach itp... Mnie to śmierdzi i to mocno, czy nic się nie da zrobić z takim procederem? Czy może ZK w Łodzi by się mogło tym zainteresować? Quote
Recommended Posts