Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jego ojciec to Solnes Rain Dance, matka Fiery Dance Trixie.
Ma bardzo wartościowy rodowód, a w nim dwóch zwycięzców świata :Solnes Rain Dance i Kispas Burt Lancaster Favorit, a co za tym idzie jest to również inbred na Solnes Orange Apetizer :D
Jest młodziutki, urodził sie w lipcu zeszłego roku.

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam ciekawa, kiedy połapiesz sie, że to czarnuch :wink: (ale nosi geny aprikota)
Bardzo interesują mnie połączenia czarny-aprikot 8)
M. in. dlatego że moja Tatiana ma 100% czarny rodowód i aż mnie kusi, czy by kiedyś nie spróbować :hmmmm: .... zwłaszcza, że z tej linii pochodzi Czajnaja Roza iz Doma Tajur 8) ... sama widzisz :wink:

Interesują mnie również dzieci jakie po sobie zostawił w Rosji Solnes Rain Dance, na razie objawiły się trzy gwiazdy: czarna Sketch's Admiration (zjawiskowo się porusza), biały Ravisant Alfa Romeo ("czarny" pudel o białej sierści) i aprikotowy Lancelot...

Posted

Wcale Ci się nie dziwię. Samą mnie korci jak widzę co wychodzi z takich mieszanek i z korzyścią dla apricotów. Nie wiem tylko czy starczyłoby mi cierpliwości na długą pracę hodowlaną (przy kryciu czarnym psem). A tu nadaża się okazja pokrycia psem po czarnuchach. Jestem już ciekawa ile taki pies jest wstanie wnieść porządanych cech, na ile jest silny genetycznie. I czy urodziłoby się jakieś czarne szczenię?
To mi dałaś do myślenia, dobrze że Indi miała niedawno cieczkę i następna nieprędko :wink:
A zorientowałam się jak tylko zobaczyłam zdjęcie :D

Posted

[quote name='Alutka']Wyników nie znam , wiem tylko, że pudelek miniatura biały zdobył
II miejsce na BOG, natomiast nasza Uncja Bielska Elita - toyka też
była II-ga , ale na BIS-ie Weteranów.

[img]http://img6.imageshack.us/img6/8533/10006461qe.jpg[/img][/quote]

Irena & pudle - tak wygląda apricot po czarnym piesku.
Druga była czarna, ale czerń nie była intensywna tylko jakby mocno sprany kolor.

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Lancelot ze strony matki ma tylko aprikoty i czerwone.
Wszystkie psy w jego rodowodzie to albo toye albo malutkie miniatury.
Patrząc na zdjecia to wziął budowę po ojcu, ciekawe czy też odziedziczył jego piękny ruch.
Myślę, że za parę miesięcy pojawią się już jego pierwsze dzieci i będzie można coś powiedzieć na ten temat :wink:
Teraz tylko możemy teoretyzować.
Teoretycznie i w uproszczeniu w hipotetycznym twoim miocie powinny urodzić się same aprikoty.
Aprikoty z Sabadiany - moje odległe marzenie 8) , ale może sie ziści...

Posted

"Teoretycznie i w uproszczeniu w hipotetycznym twoim miocie powinny urodzić się same aprikoty"

W sumie jakby się urodziło coś innego to było podejrzane, ale , że gentyka jest kapryśna pani i potrafi czasem zrobić dowcip.

Pies jest ładny, podoba mi się na zdjęciach - zobaczymy.

Posted

No wreszcie Alfa wyszłaś pod tę górę :wink: :D

A ja witam wszystkich po krótkiej przerwie. Powoli zaczynam do siebie dochodzić, bo w ciągu ostatniego tygodnia nabijam kilometry jak zawodowy kierowca. Przedwczoraj spędziłam za kierownicą 17 godzin, wprawdzie wyglądałam jak zombi i miałam delirkę :wink: , to jednak jestem bardzo zadowolona :D Rozwoziłam moje dzieci po Polsce :D
Nie mam już Panien S, ani następnego sreberka. Wszystkie znalazły super domki i kochających właścicieli :D :D :D Został z nami już tylko jeden srebrny piesek i widzę, że troszkę mu smutno za rodzeństwem :( Później wstawię fotki :D

Posted

[quote name='Sonya-Nero']Alutka, a mogłabyś nam napisać w jakich kolorkach są dziadkowie Uncji?[/quote]

Do czwartego pokolenia wszystko było aprocot. Natomiast Uranek ( Czeski
reproduktor) wszystkie pokolenia miał czarne . Kryłam za zezwoleniem
Klubu. Czarna ze wzgl. na fatalny kolor nigdy nie była wystawiana.
A jako ciekawostkę jeszcze powiem Wam, że czarna dosyć długo
wyglądała jakby miała być czarna - podpalana. Z czasem jednak podpalanie znikło. :fadein:

Posted

[quote name='Alfa1']Witam wszystkich,dziadek Dali ze strony matki jest też dziadkiem Uncji,linia aprikotów i z polskiej hodowli. :hand:[/quote]

linia apricotów z polskiej hodowli ,ale babka Uncji a matka Tilii była
przywieziona z Moskwy.Twoja Dalia , Alfa też była moskwiczanką ?

Posted

Cholera! A ja utknęłam w domu! :help1:

A tak bardzo chciałam przyjechac, zobaczyc pieski i poznac Was na żywo!
:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
Kurczę chlip

A to poranny spacer

[url]http://www.album.com.pl/zdjecie.php?p=21&al=9570&start=20&start_opinie=0&prestop=0&prestzd=0&zm=zo&lz=38&so=&sz=&n=&a=&s=&o=&pns=1[/url]

Posted

Ja nareszcie dotarłam do domu. Mafinka w.o :D reszta wyników jutro, zdjęcia Maficzka w galerii pudli. Reszta zdjęć też jutro, właściwie to spojrzałam na zegarek i zdjęcia będą dziś tylko trochę później :wink:

Posted

[b]WARSZAWA :[/b]

[u]Pudle Miniaturowe apricot[/u]
[b]Psy
klasa młodzieży:[/b]
CORAL Karmazynowy Błękit - [b]V1 dosk. Zw.Mł[/b] - apricot

[u]Pudle Toy[/u][b]Psy
klasa młodzieży:[/b]

Baby o. iz Tverskoy Gammy [b]V1 dosk.Best Junior (Zwyciestwo mlodziezy)[/b] -apricot

[b]Suki:
klasa pośrednia:[/b]
LALIK ode Lalik [b]V1 dosk. BOS , BOB , CAC[/b] - biała ( dostała się do piątki finalistów BOG)

Posted

Reszta wyników:
Pudel duży bbc
psy
kl.ch
EVER LASTIN LOVE Minaret - CWC,BOB
suki
kl.mł
QUANE WHITE SABINE Ami-Ra - Zw.mł
kl.otw
SAMANTA Szemrowicki Dworek - CWC,BOS

Pudel mini apricot,srebrny
Coral wiadomo jak wyżej

suki
kl.szcz
ALUSIA Kudlaty Kłębuszek - w.o, Best Puppy

Pudel mini bbc
psy
kl.ch
KRASAVCHIK ot Madam Sarmont - CWC, BOB, BOG
suki
kl.szcz
RIVER OF LOVE Lindeza - wo, Best Puppy
kl.wet
MELODY OF LOVE Lindeza - dosk, Best Weteran

Pudel toy
jak wyżej

Posted

[img]http://manu.dogomania.pl/emot/brawa.gif[/img][img]http://manu.dogomania.pl/emot/brawa.gif[/img][img]http://manu.dogomania.pl/emot/brawa.gif[/img]GRATULACJE dla wszystkich zwyciezców :wink: :D

A jak zachowywała się Mafia na wystawie?

Posted

Dziękuję za gratulacje :D
Mafinka zachowyała się dobrze, a wogóle byłam w szoku jak zobaczyłam Melasię. One są identyczne w zachowaniu, dosłownie takie same odruchy. Mafina tak samo skacze (Bili też skacze ale zupełnie inaczej), tak samo wrzeszczy jak się lekko pociągnie, broń boże grzebieniem zrobić nieostrożny ruch, od razu wrzask jakby co najmniej nogę obcięli :wink: Tak samo robi "króliczka" :wink: Właśnie wczoraj się dowiedzialam jak się to nazywa :lol: Wyszczerza w uśmiechu przednie ząbki. Razem z mamą spacerowały luzem po wystawie i chodziły wszystko zwiedzać, były bardzo grzeczne. No Mafinka może tylko tym się różni że zamknięta w klatce idzie spać :wink:

Posted

dostalam taka informacje z prosba o rozgloszenie:

Od dwoch m-cy w warszawie, ochota, ok. parku szczesliwieckiego blaka sie suczka pudel min. Sunia jest z tygodnia na tydzien w gorszym stanie (pelno smieci we wlosach). Jest sporo chetnych by ja przygarnac, ale suczka nie daje w ogole do siebie podejsc. Na widok czlowieka ucieka gdzie pieprz rosnie. Nie boi sie jedynie malych pieskow. Czy ktos z osob posiadajacch male psiaki chcialby sprobowac ja zlapac? Byc moze gdyby zblizyc sie do niej z gromadka psow to ona by sie do nich przylaczyla? A moze macie inne pomysly jak suczke zlapac? Jej los bedzie nie do pozazdroszczenia gdy zrobi sie zimniej.

Osoby, ktore chcialby pomoc prosze o kontakt: [email][email protected][/email]