góral Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 a to na pewno, pamiętam jak uwijał się właśnie koło psów Baklushina, a tamten tylko stał i patrzył Quote
Sonya-Nero Posted May 27, 2005 Author Posted May 27, 2005 A teraz z innej beczki w rosyjskim kennelu Arvaroh znalazłam info o naszej byłej polskiej gwieździe znanego kennelu czyli [b]DACUN'S DELTA WE LOVE TO FLY[/b] zawsze była ciekawa jak potoczyły się jego dalsze losy... do Rosji przybył w wieku 5 lat... ...początek jego rosyjskiej kariery nie zapowiadał się dobrze... przyjechał niesamowicie brudny (jak to napisały jego obecne właścicielki był koloru ni to ziemi ni to asfaltu) i skołtuniony :roll: ... i dalej piszą, ze mu bylo zupełnie obojętne gdzie idzie , z kim idzie... ...miał w Rosji zostać tylko 6 miesięcy, aby zrobić championa Rosji... oraz jako reproduktor ... ... nie był przyzwyczajony do żadnych pieszczot ... po upływie pół roku, na szczęście, jak piszą właścicielki jego była właścielka nie była zainteresowana zwrotem psa... .. spytała co u niego słychać tylko dwa razy... taka smutna bajka ze szczęśliwym zakończeniem :roll: [url]http://arvaroh.narod.ru/vilja/foto/1b.jpg[/url] [url]http://arvaroh.narod.ru/vilja/foto/8b.jpg[/url] [url]http://arvaroh.narod.ru/vilja/foto/11b.jpg[/url] [url]http://arvaroh.narod.ru/vilja/foto/12b.jpg[/url] ... zamieniłam na linki Quote
JustynaJK Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 no i znowu nie widzę fot,ale domyślam się o jakiego pudla chodzi Quote
asher Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 Ja też nie widzę zdjęć, a co gorsza nie domyślam się o jakiego psa chodzi :( :wink: Kochani, a powiedzcie mi, czy w Polsce są jakieś brązowe standardy? (właściwie tak retorycznie pytam, bo domyślam się, jaka będzie odpowiedź :wink: ). I czy to popularna odmiana, czy raczej w ogóle jest ich niewiele? Byłabym wdzięczna gdybyście nakierowali mnie na jakieś hodowle. Sprawa nie jest pilna, bo następny pies zawita do mnie nie wcześniej, niz za jakieś trzy - cztery lata i wcale nie jestem pewna, czy będzie to pudel, ale pooglądac zawsze można :wink: Quote
góral Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 Brązowych standardów nie ma w Polsce. Dość dobra hodowla jest na Słowacji u p. Golierowej, ale szczenięta i tak nie są w niej wyrównane. Zdarzają się psy bardzo pięknę, ale i zupełnie przeciętne. Ogólnie to brązy nie są najlepszej jakości. Jest kilka hodowli w Niemczech i w Rosji, ale to bardzo małe hodowle i szczenięta sa w nich okazjonalnie, czasami brązy zdarzają się w czarnych miotach. Quote
Sonya-Nero Posted May 27, 2005 Author Posted May 27, 2005 [quote name='JustynaJK']no i znowu nie widzę fot,ale domyślam się o jakiego pudla chodzi[/quote] ...okrężną drogą :roll: , ale w końcu obrazki się otwierają, jeżeli ktoś jest zainteresowany i zna język rosyjski może poczytać, jest tego dość sporo, ja czytając byłam lekko zszokowana :roll: . Od dłuższego czasu starałam się poznać jego dalsze losy... Ale należy sie cieszyć, że te "dog-show" znajdują czasem bardzo dobre domy na emeryturę... tak jak Ford Gośki :D Quote
JustynaJK Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 znam jeszcze jednego psa z tego kennelu,czołowego BISa w swoim czasie,który również znalazł świetny dam w wieku 8 lat(nie pudel) :) Quote
cAROL Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 Jestem bardzo ciekawa czy bedzie z czego wybierac na krajowej wystawie pudli jezeli chodzi o federacyjna fyzure?Dla zw tej kategorii jest specjalny puchar!!! :lol: :D Quote
Sonya-Nero Posted May 27, 2005 Author Posted May 27, 2005 Zobaczymy kto się zestrzyże :wink: :D A jaka jest wielkość tego pucharku??? :wink: I jest z dekielkiem czy bez??? :wink: :D Quote
BiBi Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 Żeby tylko nie był okazały :wink: , bo jeszcze całą naszą siódemkę zestrzyże na federała :wink: :D Quote
BiBi Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 Chociaż jakieś plusy by to miało :wink: :D Człowiek by się tak nie namachał szczotką :lol: Quote
asher Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 [b]Góral,[/b] dziękuje za odpowiedź :D Cieszy mnie to, że po ewentualnego szczeniora nie musiałabym jechac na koniec świata :wink: Co do jakości - to dla mnie sprawa drugorzędna. Na pierwszym miejscu byłyby psychika i zdrowie, bo marzę o psie, z którym wreszcie mogłabym pouprawiać jakąs dyscyplinę psiego sportu. Stąd właśnie moje zainteresowanie tą rasą, bo chyba nie ma drugich tak wszechstronnych i jednocześnie "łatwych" w prowadzeniu psów :fadein: A do brązów we wszelkich odcieniach mam ogromną słabość. No i lubię duże psy. A na wystawy i tak raczej byśmy nie jeździli, bo... jak to delikatnie ująć, żeby nikogo nie urazić... :hmmmm: [color=white]fryzury mi sie nie podobają[/color] :wink: Quote
aneta Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Asher - może morelka? Będą niedługo albo już są w Łodzi w Auricomus. A co do fryzur, nikt nie kaze psa trzymać w lwie, duże są wystawiane często w federale [img]http://www.czarnafuga.republika.pl/fryzurafederal.jpg[/img] [img]http://www.galeriapudli.republika.pl/ramona6.jpg[/img] Quote
Violonczela Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Aneta, pytałaś mnie czy będę w Warszawie. Na 100% nie będę, mam inne plany moze wypalą :lol: _________________ Pozdr.Violonczela Quote
aneta Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Dzięki Violonczela :D Nie wiem, ale może mi się uda skoczyć do Warszawy, muszę porozmawiać z włascicielką Ekspresji. Quote
asher Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 [quote name='aneta']Asher - może morelka? Będą niedługo albo już są w Łodzi w Auricomus.[/quote] Jakoś do mnie nie przemawiają :wink: Poza tym , jak pisałam, to sprawa nie na już, w najblizszych latach nie planuję powiększenia stadka :wink: [quote name='aneta']A co do fryzur, nikt nie kaze psa trzymać w lwie, duże są wystawiane często w federale[/quote] Federał tez mi się nie podoba :oops: Najbardzej podobają mi się pudle zestrzyżone na krótko, z owłosionymi pyszczkami, wstawialiście tu takie zdjęcia. Dla was to pewnie profanacja pudla, ale de gustibus... etc, etc :wink: Ale i tak dziękuję za rady :wink: A teraz wracam do cichutkiego podglądania Waszego wątku 8) Quote
cAROL Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Widze,ze puchar bez dekielka sie nie liczy :lol: nie wiem jaki bedzie ale jest to nagroda od samej Pani Przewodniczacej Klubu.Zreszta pucharów i innych nagrod jest tak duzo,ze pewnie kazdy wyjedzie zadowolony!!! :laola: Quote
IraKa Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Leszno na niedzielę dla zainteresowanch: [quote name='Alutka']Na ringu 6 sedzia Stanisława Swisulska : godzin nie podano ale pierwsze idą Bichonki w sumie 4 Boston terriery - 7 Chińskie grzywacze - 19 Japan Chin - Chin 5 King charles Spaniel 3 Papillon - 11 Pudle duży - l Miniatury -5 Miniatury srebrne, aprikoty - 3 Pudel sredni czarny ... 4 Shih-Tzu 19[/quote] Quote
Alutka Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 [ quote="Tomek67"]Jakie 4 bichonki?[/quote] Kl. pośrednia 2 pieski Suczki kl. otw. l i kl. champ. 1 Bolończyki są dwa - jeden piesek w kl. otw. Argo Magiczna Biel i w kl.otwartej suczka Michelle Bolkar :D dobrego nigdy za wiele Quote
Tomek67 Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 Dziękuję, Alutko. :fadein: Argo jest w rękach hodowców mojej Carmen (z pierwszego miotu - Carmen jest z trzeciego) i ma już sukcesy wystawowe na koncie. Michelle Bolkar - obiło mi się o radary, chyba z Poznania, ale nie mam pewności. Quote
Santy Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 Irena & pudle,trzymam za Was kciuki ! :thumbs: :D Quote
Recommended Posts