Gośka Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 Witam Ewelinę. Ewelina na tym topiku nie znajdziesz chyba nikogo kto nie kochałby pudli i nie uważał że są nacudowniejszą rasą. BiBi dzięki za ten artykuł o Klubie. Góral miałeś rację, ostatni akapit to chyba jakiś niesmaczny żart, wygląda że pisał to ktoś z klubu. Mam nadzieję że ta popularyzacja rasy nie zacznie się od zarządzenia żeby pudle były zestrzyżone na zero i żebyśmy wszyscy kryli co roku i sprzedawali za złotówkę żeby tylko rasę spopularyzować :-? Quote
BiBi Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 Proszę bardzo [b]Gosia[/b] :D żaden problem :wink: :D Quote
Olle Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 Witam wszystkich pudlarzy i bardzo, bardzo dziękuję za życzenia urodzinowe moich szczeniaczków i za życzenia z tytułu ukończenia championatów przez moich chłopaków. Ale zostałam zaskoczona, nie zdążyłam się pochwalić, a już otrzymałam gratulacje. Jakiś dobry duszek dostał wiadomość i napisał. :angel: Na wystawie w Grudziądzu wygrał NPwR MARCO, bo MICKIEGO czyli Tatusia dzieci trochę wyskubały i szata nie była tak okazała. Marco dostał puchar za najpiękniejszego pudla Grudziądzkiej wystawy, oraz puchar za III miejsce w grupie. I miejsce zdobył Mops "Czerwonego kapturka". Alfa nasze wnuczusie są przepiękne. A tatuś jaki był dumny jak mu pokazałam dzieci na monitorze. Nawet języczkiem je polizał, a imiona mają wspaniałe: dzieci Amore Mio, a tatko Mio Cuorcino :lol: Sony, bardzo dziękuję za przesłane e-mailem zgłoszenia i mam nadzieję, że inni pójdą Twoim śladem, bo jeżeli wszystkie zgłoszenia dostane 20 maja, to chyba padnę przy opracowywaniu katalogu. Quote
Sonya-Nero Posted April 18, 2005 Author Posted April 18, 2005 Bo my tu na południu mamy dobre radarki i lornetki :wink: :D Postanowiłyśmy z BiBi już przesłać zgłoszenia, bo ilość jest prawie hurtowa :wink: :wink: ciekawe jak my to wszystko zapakujemy do samochodu :hmmmm: Quote
aneta Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Olle - wystawa krajowa to tak odległy termin i nie wiem czy przyjade, a chciałabym, do 20 maja dużo rzeczy się wyjaśni (Sonya o jednej wie :wink: ) . A dla mnie to daleka droga.... Quote
Bubi Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Bardzo dziękujemy za życzenia -jesteśmy już duże :laola:.Gratulacje dla zwycięzców i wszystkiego dobrego dla maluchów. Quote
Bubi Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 [quote name='Frosh']Witam Ewelinę :hand:[/quote]Niestety z tym" twierdzeniem " spotykam się ostatnio dość często .U mojego weta wisi zdjęcie szczeniaków i nawet jest duże zainteresowanie,ale gdy na pytanie jaka to rasa pada odp. pudel- jest okrzyk -"ja nie lubię pudli to takie głupie psy" .A jak ktoś pozna pudla to się w nim zakochuje :loveu: I co robić? Quote
Bubi Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 [quote name='Ewelinaa']Bo chodziło mi o to że wiele razy słyszałam min. cytuję " O to te głupie psy pudle" a ja mając i będąc właściielką pudeków jestem innego zdania zresztą jak każdy posiadacz tego pięknego psiaka. Myślę że pudle to doskonały kompan nie tylko zabaw ale także i wierny przyjaciel !!![/quote] Quote
cAROL Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Spoznone ale bardzo szczere gratulacje dla nowych championow!! :smilecol: Bylam odlaczona od swiata przez prawie 5 dni :baddevil: Tak dlugo telekomunikacja naprawiala usterke :wallbash: Nikomu tego nie zycze-KOSZMAR Quote
Olle Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Aneta Zgłaszać można już jak najprędzej, a jak ktoś się odmyśli albo nie będzie mu pasowało, to zawsze mogę wykreślic z katalogu, wystarczy dać wiadomość i już wykreślam z komputera. :user: Byle byłoby to do 20 maja. Im więcej pudli teraz opracuję tym będę miała spokojniejszy sen. Czekam na dalsze zgłoszenia. Quote
Bubi Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Frosh-na razie nie miałam telefonu z Wrocławia ,ale dzięki za pamięć jak coś się wykluje to dam oczywiście znać.Sabina będzie ze mną na klubówce jak się zmieści, jest bliżniaczką Shirley -prawie ta sama waga i wzrost ok. 50 cm Quote
Sonya-Nero Posted April 19, 2005 Author Posted April 19, 2005 :D Wreszcie przysłali nam potwierdzenie przyjęcia na Euro, koniec niepewności. Góral, a do ciebie doszło? Quote
Iris Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Witam wszystkich pudlarzy. Moja przygoda z pudlam zaczęła się parę lat temu i to dość ciekawie. Pewnego dnia kiedy mama wróciła z pracy do domu oznajmiła mi,że będziemy hodować pieski.Jako dziecko bardzo się ucieszyłam ale moja radość szybko minęła jak dowiedziałam się,że to pudle i to w dodatku białe miniatury.Długo byłam zła,prosiłam mamę "wszystko tylko nie te durne pudle,ja nie będę z nimi chodziła na spacery,ludzie powiedzą ze prowadze owcę na smyczy" ale szybko się przekonałam jak barzdo się wtedy myliłam.Zmieniłam zdanie juz po paru dniach,a teraz jestem z nich barzdo dumna i wszystkim którzy twierdzą,że pudle są głupie mówię jak bardzo się mylą i zapraszam do domu aby się sami przekonali. Mam jeszcze yorki są miłe i kochane ale to nie to co pudel. Najbardziej jestem dumna z mojej królewny :) - duży czarny pudel to jest juz chodząca inteligencja. Quote
Sonya-Nero Posted April 19, 2005 Author Posted April 19, 2005 Witaj [b]Iris[/b] :hand: , mama Rafaeli, jak się nie mylę :wink: :D Quote
.ania Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Witaj [b]Iris [/b];) No to kolejna osoba z mojej rodzinki z którą mam przyjemnośc :) Iris to chyba siostra Penelopy (przodnia, albo młodsza) o ile sie nie myle :) Quote
Sonya-Nero Posted April 19, 2005 Author Posted April 19, 2005 Fajnie, niby nas tak mało, a jednak coraz więcej na forum :wink: Quote
góral Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 [quote name='Sonya-Nero']:D Wreszcie przysłali nam potwierdzenie przyjęcia na Euro, koniec niepewności. Góral, a do ciebie doszło?[/quote] do mnie przysłali wiadomość, że muszę przesłać potwierdzenie wpłaty bo inaczej Zuba nie będzie przyjęta :( nie wiem już co robić! Quote
Sonya-Nero Posted April 19, 2005 Author Posted April 19, 2005 A nie masz zapłacone? Jak na razie to nie masz konkurencji w championkach, wiec chyba warto zapłacić :wink: :D Quote
góral Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 jak co roku chciałem płacić na miejscu, a tu... spróbuje wysłać maila z numerem karty i pytaniem czy to wystarczy? Quote
Sonya-Nero Posted April 19, 2005 Author Posted April 19, 2005 Na zgłoszeniu masz całą formułkę odnośnie płacenia kartą. Quote
góral Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Na jakim zgłoszeniu możesz mi to objaśnić po polsku :D Quote
Frosh Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Witam Iris serdecznie :hand: Rafunia sie cieszy, ze Pani mamusi dołączyłado nas :D :laola: Rafunia z przyczyn niezależnych ode mnie nie była na dwóch spacerach długoch i w zwiazku z tym szaleje dzisiaj a Kuba dostał tor Lego od mojej koleżanki i ryczy prawie cały czas bo albo Julka albo Rafa mu w to wskoczy. A jeszcze nie wiem czy Rafa nie zabrałą Julce smoczka bo jak tylko drzwi są otwarte do dzieci do pokoju to panienka czarna leci włazi do Julki łóżeczka i zabira misia a w smoczku też gustuje i dziwnie smoczek zniknął. Ciekawa jestem jaką noc nam Julcia zaserwuje :shake: Quote
Recommended Posts