Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam Ewelinę.
Ewelina na tym topiku nie znajdziesz chyba nikogo kto nie kochałby pudli i nie uważał że są nacudowniejszą rasą.

BiBi dzięki za ten artykuł o Klubie.
Góral miałeś rację, ostatni akapit to chyba jakiś niesmaczny żart, wygląda że pisał to ktoś z klubu. Mam nadzieję że ta popularyzacja rasy nie zacznie się od zarządzenia żeby pudle były zestrzyżone na zero i żebyśmy wszyscy kryli co roku i sprzedawali za złotówkę żeby tylko rasę spopularyzować :-?

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich pudlarzy i bardzo, bardzo dziękuję za życzenia urodzinowe moich szczeniaczków i za życzenia z tytułu ukończenia championatów przez moich chłopaków. Ale zostałam zaskoczona, nie zdążyłam się pochwalić, a już otrzymałam gratulacje. Jakiś dobry duszek dostał wiadomość i napisał. :angel:
Na wystawie w Grudziądzu wygrał NPwR MARCO, bo MICKIEGO czyli Tatusia dzieci trochę wyskubały i szata nie była tak okazała. Marco dostał puchar za najpiękniejszego pudla Grudziądzkiej wystawy, oraz puchar za III miejsce w grupie. I miejsce zdobył Mops "Czerwonego kapturka".
Alfa nasze wnuczusie są przepiękne. A tatuś jaki był dumny jak mu pokazałam dzieci na monitorze. Nawet języczkiem je polizał, a imiona mają wspaniałe: dzieci Amore Mio, a tatko Mio Cuorcino :lol:
Sony, bardzo dziękuję za przesłane e-mailem zgłoszenia i mam nadzieję, że inni pójdą Twoim śladem, bo jeżeli wszystkie zgłoszenia dostane 20 maja, to chyba padnę przy opracowywaniu katalogu.

Posted

Bo my tu na południu mamy dobre radarki i lornetki :wink: :D

Postanowiłyśmy z BiBi już przesłać zgłoszenia, bo ilość jest prawie hurtowa :wink: :wink: ciekawe jak my to wszystko zapakujemy do samochodu :hmmmm:

Posted

Olle - wystawa krajowa to tak odległy termin i nie wiem czy przyjade, a chciałabym, do 20 maja dużo rzeczy się wyjaśni (Sonya o jednej wie :wink: ) .
A dla mnie to daleka droga....

Posted

[quote name='Frosh']Witam Ewelinę :hand:[/quote]Niestety z tym" twierdzeniem " spotykam się ostatnio dość często .U mojego weta wisi zdjęcie szczeniaków i nawet jest duże zainteresowanie,ale gdy na pytanie jaka to rasa pada odp. pudel- jest okrzyk -"ja nie lubię pudli to takie głupie psy" .A jak ktoś pozna pudla to się w nim zakochuje :loveu: I co robić?

Posted

[quote name='Ewelinaa']Bo chodziło mi o to że wiele razy słyszałam min. cytuję " O to te głupie psy pudle" a ja mając i będąc właściielką pudeków jestem innego zdania zresztą jak każdy posiadacz tego pięknego psiaka. Myślę że pudle to doskonały kompan nie tylko zabaw ale także i wierny przyjaciel !!![/quote]

Posted

Spoznone ale bardzo szczere gratulacje dla nowych championow!! :smilecol: Bylam odlaczona od swiata przez prawie 5 dni :baddevil: Tak dlugo telekomunikacja naprawiala usterke :wallbash: Nikomu tego nie zycze-KOSZMAR

Posted

Aneta
Zgłaszać można już jak najprędzej, a jak ktoś się odmyśli albo nie będzie mu pasowało, to zawsze mogę wykreślic z katalogu, wystarczy dać wiadomość i już wykreślam z komputera. :user: Byle byłoby to do 20 maja. Im więcej pudli teraz opracuję tym będę miała spokojniejszy sen.
Czekam na dalsze zgłoszenia.

Posted

Frosh-na razie nie miałam telefonu z Wrocławia ,ale dzięki za pamięć jak coś się wykluje to dam oczywiście znać.Sabina będzie ze mną na klubówce jak się zmieści, jest bliżniaczką Shirley -prawie ta sama waga i wzrost ok. 50 cm

Posted

Witam wszystkich pudlarzy.
Moja przygoda z pudlam zaczęła się parę lat temu i to dość ciekawie.
Pewnego dnia kiedy mama wróciła z pracy do domu oznajmiła mi,że będziemy hodować pieski.Jako dziecko bardzo się ucieszyłam ale moja radość szybko minęła jak dowiedziałam się,że to pudle i to w dodatku białe miniatury.Długo byłam zła,prosiłam mamę "wszystko tylko nie te durne pudle,ja nie będę z nimi chodziła na spacery,ludzie powiedzą ze prowadze owcę na smyczy" ale szybko się przekonałam jak barzdo się wtedy myliłam.Zmieniłam zdanie juz po paru dniach,a teraz jestem z nich barzdo dumna i wszystkim którzy twierdzą,że pudle są głupie mówię jak bardzo się mylą i zapraszam do domu aby się sami przekonali.
Mam jeszcze yorki są miłe i kochane ale to nie to co pudel.
Najbardziej jestem dumna z mojej królewny :) - duży czarny pudel to jest juz chodząca inteligencja.

Posted

Witaj [b]Iris [/b];)
No to kolejna osoba z mojej rodzinki z którą mam przyjemnośc :) Iris to chyba siostra Penelopy (przodnia, albo młodsza) o ile sie nie myle :)

Posted

[quote name='Sonya-Nero']:D Wreszcie przysłali nam potwierdzenie przyjęcia na Euro, koniec niepewności.
Góral, a do ciebie doszło?[/quote]
do mnie przysłali wiadomość, że muszę przesłać potwierdzenie wpłaty bo inaczej Zuba nie będzie przyjęta :(
nie wiem już co robić!

Posted

Witam Iris serdecznie :hand:

Rafunia sie cieszy, ze Pani mamusi dołączyłado nas :D :laola:

Rafunia z przyczyn niezależnych ode mnie nie była na dwóch spacerach długoch i w zwiazku z tym szaleje dzisiaj a Kuba dostał tor Lego od mojej koleżanki i ryczy prawie cały czas bo albo Julka albo Rafa mu w to wskoczy. A jeszcze nie wiem czy Rafa nie zabrałą Julce smoczka bo jak tylko drzwi są otwarte do dzieci do pokoju to panienka czarna leci włazi do Julki łóżeczka i zabira misia a w smoczku też gustuje i dziwnie smoczek zniknął. Ciekawa jestem jaką noc nam Julcia zaserwuje :shake: