góral Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 Zdjęcie musi wstawić Sonya, ja ciągle nie mam pojęcia jak się to robi, ale strona tej hodowli jest na german poodle, niestety angielskie psy nie wychodzą zbyt dobrze na zdjęciach (przynajmniej niektóre). Anglikom powinnno się pozabierać nożyczki, oni mają własną filozofię strzyżenia :wink: Quote
Sonya-Nero Posted March 11, 2005 Author Posted March 11, 2005 Co do strzyżenia zgadzam się z tobą w całej rozciągłości, ale my też przechodziliśmy etap "im dłuższe tym lepsze" :lol: . Strona hodowli Minaret's jest teraz w przebudowie i niestety są tylko dwa zdjęcia Rodneya, [img]http://mysite.freeserve.com/Minarets_Poodles/rodney.jpg[/img] :hmmmm: on naprawdę ładniej wygląda :wink: Quote
Santy Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 [quote name='góral']Cruft 2005 standard Papushkas Licence to Thrill] średni Minarets Secret Assignment :D toy Mikaso Firsth Edition[/quote] A miniatury ? :roll: Quote
góral Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 W Anglii nie ma miniatur, tam jest amerykański podział :D Quote
Sonya-Nero Posted March 11, 2005 Author Posted March 11, 2005 [b]Góral[/b] oglądnąłeś zdjęcia z Eurazji na German Poodle? Quote
góral Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 Nie mogę i ch znaleść :evilbat: Jak klikam na katalog to wychodzą adresy jakiś trzech rosyjskich stron, a na nich nic nie ma :evil: Quote
Sonya-Nero Posted March 11, 2005 Author Posted March 11, 2005 :wink: ... bo żeby go oglądnąć musisz się zarejestrować na German Poodle Quote
góral Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 Udało mi się zalogować i ..... trochę mnie te zdjęcia rozczarowały, zwłaszcza duże i toy'e :( spodziewałem się lepszych, biorąc pod uwagę poprzednie lata. Pięknie prezentowały się średniaki :D Quote
Sonya-Nero Posted March 12, 2005 Author Posted March 12, 2005 Tak, średniaki były naprawdę na wysokim poziomie :P , mi najbardziej podobał się zeszłoroczny zwycięzca Eurazji (BOB) Esaul Udalyj iz Doma Tayur. Natomiast jeśli chodzi o fryzurę to bardzo ładna była ta sukienka na Kudos Fantomen i ta lwia grzywa.... :D Quote
góral Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 O tak zgadzam się z Tobą. Kudosik był pięknie zrobiony :D Mi też bardzo się podobał Sekstra Falling in Love Widać, że Australijka baaaaaaardzo lubi brązy, res. Cacib w miniaturach klasycznych w psach to chyba lekka przesada, albo zdjęcie jest takie niekorzystne?! Quote
Sonya-Nero Posted March 12, 2005 Author Posted March 12, 2005 [quote name='góral'] Mi też bardzo się podobał Sekstra Falling in Love [/quote] Tak, u mnie na drugim miejscu, bardzo ładnie się zapowiada, jego matka bardzo mi się podoba, a przynajmniej jedno z jej zdjęć :wink: Quote
Sonya-Nero Posted March 12, 2005 Author Posted March 12, 2005 [quote name='góral']...res. Cacib w miniaturach klasycznych w psach to chyba lekka przesada, albo zdjęcie jest takie niekorzystne?![/quote] Nuttle Lingreyxmaswish to Zwyciezca Europy z Barcelony. Nie jest brzydki :roll: , tylko jest to kolejny dowód, że nie wszytkim jest dobrze w pomponach :lol: , temu ta fryzura wyjątkowo nie sluży, w puppy clip prezentowal się o wiele ładniej. Quote
góral Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 No więc właśnie, ten wydaje mi się zbyt mocny i przysadzisty na pompony, a tak ogólnie to znam niewiele miniatur, które dobrze prezentuję się w tej fryzurze, tak w dodatku nie był najlepiej zrobiony :( Jeśli chodzi o Extrawaganze to ja lubię to zdjęcie na stronie Canmoy, to na sniegu, choć irytowało mnie zawsze zrobienie łap, to i tak samn piesek bardzo mi się podobał :) Quote
Sonya-Nero Posted March 12, 2005 Author Posted March 12, 2005 Nie mogłam się oprzeć....średniaki na Eurazji które mi się podobają :P : psy [b]Esaul Udaloy iz Doma Tajur[/b] [url]http://www.poodle.ru/show/eurasia_05/moyen/3725.jpg[/url] [b]Sextra Falling in Love[/b] [url]http://www.poodle.ru/show/eurasia_05/moyen/3721_2.jpg[/url] suki [b]Evridika iz doma Tajur[/b] [url]http://www.poodle.ru/show/eurasia_05/moyen/3731_1.jpg[/url] Quote
Sonya-Nero Posted March 12, 2005 Author Posted March 12, 2005 Tak, mówimy o tym samym zdjęciu, jest na nim bosko zrobiona :P Quote
góral Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 Tak, choć ja nie lubię widocznych łapek przy puppy clip, ale reszta super, muszę kończyć, jadę na zajęcia :-? Quote
Sonya-Nero Posted March 12, 2005 Author Posted March 12, 2005 Ja też wolę jak przednie łapy mają formę kolumienek bez widocznych stópek, tak samo przy tylnich. Te "łapki" to juz taka ruska maniera :wink: Quote
BB Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 Olle, piekna czekoladka:))) A jak sie miewa reszta? Z tym duzym pudlem na Cruft'cie to naprawde niezly skandal, zwlaszcza,ze akurat na Cruft'a nie przyjezdza byle kto, i sa to psy obyte z wystzwami itp.Tym bardziej jestem zaskoczona,ze do czegos takiego wogole doszlo.I zeby az tak mocno,ze musieli wstrzymac sedziowanie i wzywac lekarza!!?? Straszne:( Czesc z Was pewnie wie,ze bylam z moja toyka na kryciu pare tyg temu. No i niestety od 2 dni wiadomo,ze nie bedzie szczeniaczkow :(( Ale moze za duzo szzcescia naraz nie mogla miec, bo niedawno zostala babcia:))) Quote
Alfa1 Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 [b]BB[/b] Było jedno krycie? Pies już ma dzieci?Może nie utrafiłaś w dzień? Quote
BB Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 [quote name='Alfa1'][b]BB[/b] Było jedno krycie? Pies już ma dzieci?Może nie utrafiłaś w dzień?[/quote] W sumie krylismy 3 razy, pies sprawdzony ( mial juz kilka miotow, ostatni skladajacy sie z 5 szczeniat ok 3 mies temu), krylam w podobnych dniach jak przy pierwszej ciazy. A u pa bylismy jeszcze 3 dni przed kryciem i codziennie probowalismy, czy juz sie uda pokryc. Bylismy w sumie ponad tydzien. No a dodatkowo robilismy wymaz, i progesteron - wiec wszystko wskazywalo na to,ze bedzie ok. No ale wczraj wet powiedzial,ze jest pusta. A jednoczesnie tez sie nie mogl nadziwic, bo mowil,ze nic nie wskazuje na to,ze mialaby nie zajsc w ciaze. Zbadal ja dokladnie i wypytywal sie o psa. No ale jednak nie wyszlo:( Quote
Alfa1 Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 J a to jeszcze zrobiłabym prześwietlenie,bo miałam przypadek,że suka nie miała żadnych objawów ciąży,a jednak szczeniaki były i urodziła,swoją drogą że odwrotnie też miałam. Quote
Alfa1 Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 Organizm suki potrafi też płody wchłaniać stało się tak u naszej toyki,prześwietlenie w 6 tyg. wykazało 3 kręgosłupy,a w 62 dniu urodziła 1 szczeniaczka,więc następne prześwietlenie i nic,gdybym tego nie widziała na kliszy to nie dałabym wiary. Przypuszczam że proces wchłaniania płodów rozpoczął się dużo wcześniej,ale kręgosłupy jeszcze prześwietlenie uwidoczniło i to bardzo wyraźnie bez rozmazów,ułożone były tak jak płody w jednej i drugiej odnodze macicy. Quote
Recommended Posts