Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdjęcie musi wstawić Sonya, ja ciągle nie mam pojęcia jak się to robi, ale strona tej hodowli jest na german poodle, niestety angielskie psy nie wychodzą zbyt dobrze na zdjęciach (przynajmniej niektóre). Anglikom powinnno się pozabierać nożyczki, oni mają własną filozofię strzyżenia :wink:

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co do strzyżenia zgadzam się z tobą w całej rozciągłości, ale my też przechodziliśmy etap "im dłuższe tym lepsze" :lol: .
Strona hodowli Minaret's jest teraz w przebudowie i niestety są tylko dwa zdjęcia Rodneya,
[img]http://mysite.freeserve.com/Minarets_Poodles/rodney.jpg[/img]
:hmmmm:
on naprawdę ładniej wygląda :wink:

Posted

[quote name='góral']Cruft 2005
standard Papushkas Licence to Thrill]
średni Minarets Secret Assignment :D
toy Mikaso Firsth Edition[/quote]

A miniatury ? :roll:

Posted

Udało mi się zalogować i ..... trochę mnie te zdjęcia rozczarowały, zwłaszcza duże i toy'e :( spodziewałem się lepszych, biorąc pod uwagę poprzednie lata. Pięknie prezentowały się średniaki :D

Posted

Tak, średniaki były naprawdę na wysokim poziomie :P , mi najbardziej podobał się zeszłoroczny zwycięzca Eurazji (BOB) Esaul Udalyj iz Doma Tayur.
Natomiast jeśli chodzi o fryzurę to bardzo ładna była ta sukienka na Kudos Fantomen i ta lwia grzywa.... :D

Posted

O tak zgadzam się z Tobą. Kudosik był pięknie zrobiony :D Mi też bardzo się podobał Sekstra Falling in Love
Widać, że Australijka baaaaaaardzo lubi brązy, res. Cacib w miniaturach klasycznych w psach to chyba lekka przesada, albo zdjęcie jest takie niekorzystne?!

Posted

[quote name='góral'] Mi też bardzo się podobał Sekstra Falling in Love
[/quote]

Tak, u mnie na drugim miejscu, bardzo ładnie się zapowiada, jego matka bardzo mi się podoba, a przynajmniej jedno z jej zdjęć :wink:

Posted

[quote name='góral']...res. Cacib w miniaturach klasycznych w psach to chyba lekka przesada, albo zdjęcie jest takie niekorzystne?![/quote]

Nuttle Lingreyxmaswish to Zwyciezca Europy z Barcelony.
Nie jest brzydki :roll: , tylko jest to kolejny dowód, że nie wszytkim jest dobrze w pomponach :lol: , temu ta fryzura wyjątkowo nie sluży, w puppy clip prezentowal się o wiele ładniej.

Posted

No więc właśnie, ten wydaje mi się zbyt mocny i przysadzisty na pompony, a tak ogólnie to znam niewiele miniatur, które dobrze prezentuję się w tej fryzurze, tak w dodatku nie był najlepiej zrobiony :( Jeśli chodzi o Extrawaganze to ja lubię to zdjęcie na stronie Canmoy, to na sniegu, choć irytowało mnie zawsze zrobienie łap, to i tak samn piesek bardzo mi się podobał :)

Posted

Nie mogłam się oprzeć....średniaki na Eurazji które mi się podobają :P :
psy
[b]Esaul Udaloy iz Doma Tajur[/b]
[url]http://www.poodle.ru/show/eurasia_05/moyen/3725.jpg[/url]

[b]Sextra Falling in Love[/b]
[url]http://www.poodle.ru/show/eurasia_05/moyen/3721_2.jpg[/url]

suki
[b]Evridika iz doma Tajur[/b]
[url]http://www.poodle.ru/show/eurasia_05/moyen/3731_1.jpg[/url]

Posted

Olle, piekna czekoladka:))) A jak sie miewa reszta?

Z tym duzym pudlem na Cruft'cie to naprawde niezly skandal, zwlaszcza,ze akurat na Cruft'a nie przyjezdza byle kto, i sa to psy obyte z wystzwami itp.Tym bardziej jestem zaskoczona,ze do czegos takiego wogole doszlo.I zeby az tak mocno,ze musieli wstrzymac sedziowanie i wzywac lekarza!!?? Straszne:(

Czesc z Was pewnie wie,ze bylam z moja toyka na kryciu pare tyg temu. No i niestety od 2 dni wiadomo,ze nie bedzie szczeniaczkow :((

Ale moze za duzo szzcescia naraz nie mogla miec, bo niedawno zostala babcia:)))

Posted

[quote name='Alfa1'][b]BB[/b] Było jedno krycie? Pies już ma dzieci?Może nie utrafiłaś w dzień?[/quote]

W sumie krylismy 3 razy, pies sprawdzony ( mial juz kilka miotow, ostatni skladajacy sie z 5 szczeniat ok 3 mies temu), krylam w podobnych dniach jak przy pierwszej ciazy. A u pa bylismy jeszcze 3 dni przed kryciem i codziennie probowalismy, czy juz sie uda pokryc. Bylismy w sumie ponad tydzien. No a dodatkowo robilismy wymaz, i progesteron - wiec wszystko wskazywalo na to,ze bedzie ok. No ale wczraj wet powiedzial,ze jest pusta. A jednoczesnie tez sie nie mogl nadziwic, bo mowil,ze nic nie wskazuje na to,ze mialaby nie zajsc w ciaze. Zbadal ja dokladnie i wypytywal sie o psa. No ale jednak nie wyszlo:(

Posted

J a to jeszcze zrobiłabym prześwietlenie,bo miałam przypadek,że suka nie miała żadnych objawów ciąży,a jednak szczeniaki były i urodziła,swoją drogą że odwrotnie też miałam.

Posted

Organizm suki potrafi też płody wchłaniać stało się tak u naszej toyki,prześwietlenie w 6 tyg. wykazało 3 kręgosłupy,a w 62 dniu urodziła
1 szczeniaczka,więc następne prześwietlenie i nic,gdybym tego nie widziała na kliszy to nie dałabym wiary.
Przypuszczam że proces wchłaniania płodów rozpoczął się dużo wcześniej,ale kręgosłupy jeszcze prześwietlenie uwidoczniło i to bardzo wyraźnie bez rozmazów,ułożone były tak jak płody w jednej i drugiej
odnodze macicy.