BiBi Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 Bo w tym maleństwie drzemie tygrys :wink: Quote
Sonya-Nero Posted February 21, 2005 Author Posted February 21, 2005 [quote name='anii'][quote name='Frosh']A mnie się podobają obydwa maleństwa. Ja nie jestem znawczynią pudli wiec dla mnie każdy jest piekny. [/quote] Frosh cos czuje, ze niedlugo bedziesz oblatana w pudlowych tematach. :cool1: A szczeniorki Vilonczeli przecudne. Ja sobie ostatnio chodzilam po stronkach, zobaczylam to zdjecie i siem zakochala :wink: . A myslalam, ze tylko plaskie mordki to jest to. Nie znam sie zupelnie na pudlach, ale ta mordka jak dla mnie jest przesliczna Slodki ryjek [img]http://pages.prodigy.net/rogerlori1/emoticons/swoon.gif[/img] [img]http://alvas.ru/Foto/Savieva_90.jpg[/img] Jeszcze jest swietne zdjecie z wlascicielka [url]http://alvas.ru/Foto/Savieva_81.jpg[/url] Powiedzcie mi to jest sunia, czy piesek?! Niestety rosyjskiego nie znam, mnie sie wydaje, ze sunia, ale moge sie mylic.[/quote] Z podpisu wynika, że to " kobiel' " czyli po naszemu pies, a nazywa się "Aristokrat Rus iz Zolotoj Sem'i Juliany", no i oczywiście jest to pudel toy, malutki, z widocznymi już cechami skarlenia, ale jest słodki :D Quote
Sonya-Nero Posted February 21, 2005 Author Posted February 21, 2005 [quote name='BiBi']Bo w tym maleństwie drzemie tygrys :wink:[/quote] Wybielały tygrys bez pasków :lol: właśnie śpi :sleep2: Quote
Alfa1 Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 Czy dalej nikt nic nie wie jak było w Lesznie :question: :niewiem: Quote
Sonya-Nero Posted February 21, 2005 Author Posted February 21, 2005 :o ale Leszno dopiero będzie... w tą niedzielę Quote
Alfa1 Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 [quote name='Sonya-Nero']:o ale Leszno dopiero będzie... w tą niedzielę[/quote] A to przepraszam,ale wprowadzono mnie w bład :evil: :o :D Quote
anii Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 [quote name='BiBi']Ciekawa jestem jak się komuś udało zrobić to zdjęcie :wink: Może hipnoza :wink: :D [img]http://www.album.com.pl/szulala5490/117343.jpg[/img][/quote] Dzieki za wyjasnienia. Piesek, to jeszcze lepiej, ale czy dobrze, ze on taki malutki?? Co do ostatniego zdjecia, tez sie nad nim zastanawialam. No i wymyslilam, ze pudle sa niezwykle pojetne i posluszne, albo po prostu lubia pozowac 8) ?! Quote
Gośka Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Niektórzy lubią takie karzełki, ale jak dla mnie za bardzo skarłowaciały, te wybałuszone oczka, błe. Zdjęcie grupowe jest super, a może to po prostu 11 zdjęć nałożonych na siebie :wink: Do Leszna się nie wybieram, ciekawa jestem czy ktoś z pudlarzy zgłosił. Quote
Alfa1 Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 [quote name='Gośka']Niektórzy lubią takie karzełki, ale jak dla mnie za bardzo skarłowaciały, te wybałuszone oczka, błe. [/quote] Toye przeważnie teraz mają śliczne migdałowe oczy :lol: Quote
Violonczela Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 [quote name='Gośka']Niektórzy lubią takie karzełki, ale jak dla mnie za bardzo skarłowaciały, te wybałuszone oczka, błe. Do Leszna się nie wybieram, ciekawa jestem czy ktoś z pudlarzy zgłosił.[/quote] Ja nie lubię :shocked!: takich oczków z obawy że może wypadną jak je jeszcze coś przerazi :lol: Dzieci naszej koleżanki też nie mają takich :shocked!: oczków tylko migdałki. Ja też się nie wybieram wolę pojechać na inne wystawy. :wink: ___________________ Pozdrawiam Violonczela [url]www.lindeza.webpark.pl[/url] Quote
Violonczela Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Jak się można przytulić się do takiego ciałka, przecież go prawie nie ma :-? [img]http://alvas.ru/Foto/Savieva_81.jpg[/img] Ja mam więcej miłości w sobie niż jest tego pieska, dlatego muszę mieć większe np. Melasia. Melaśka jest jednym wielkim włochatym serduchem tylko i wyłącznie do kochania. Ona kocha cały świat i tego też oczekuje od świata. Jeszcze jedno jest świetnym sędzią oceniała z Mach na ringu w Warszawie. Oczywiście oby dwie sobie serdecznie podziękowały :buzi: za współpracę i Melaśka (niezbyt zachwycona że to już koniec współpracy) została oddana w moje ręce. _____________________ Pozdrawiam Violonczela [url]www.lindeza.webpark.pl[/url] Quote
Violonczela Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Pochwalę się że wczoraj (choć jestem w nie najlepszej kondycji zdrowotnej - wychodzi zaangażowanie w wystawę gdańską) obgoliłam pysiaczki, łapki i ogonki. Dzisiaj będę próbowała swoich sił fotograficznych na pożyczonym sprzęcie, a potem będę się starała je wkleić na forum. Może uda mi się zrobić bardziej widoczne (jaśniejsze) niż te ostatnie. No i oczywiście uraczę (jak wszystko się uda) również moim najpiękniejszy w Polsce srebrnym "pudlem" Jeszcze się zastanawiam czy z moim sreberkiem zaszczycić wystawy w kraju czy od razu jechać na wojaże zagraniczne :lol: . ____________________ Pozdrawiam Violonczela [url]www.lindeza.webpark.pl[/url] Quote
anii Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 [quote name='Violonczela']Jak się można przytulić się do takiego ciałka, przecież go prawie nie ma :-? [img]http://alvas.ru/Foto/Savieva_81.jpg[/img] [/quote] Nie wiedzialam, czy w ogole wklejac to zdjecie, bo cos czulam, ze piesek moze sie nie spodobac 8) I faktycznie jest bardzo maly 24x24 cm. To jest pół mojego psa :D Jednak jak sie patrze na to zdjecie, to sie usmiecham. Piesek jak dla mnie uroczy, moglby byc wiekszy, ale ryjek ma slodki. I te uszka :) Quote
aneta Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Straszny maluch, 24x24, zdecydowanie wolę większy kaliber :) Quote
anii Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 [quote name='aneta']Straszny maluch, 24x24, zdecydowanie wolę większy kaliber :)[/quote] Pytanie z ciekawosci, bywaja jeszcze mniejsze toye?! Cytuje ze strony Gosi [i]Toy, ten malutki piesek w kłębie powinien mieć mniej niż 28 cm wysokości i ok. 2 kg. wagi . [/i] Moim zdaniem to i tak bardzo malo, zwlaszcza ta waga. Straszne maluszki 8) Quote
Alfa1 Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 [quote name='anii'][quote name='aneta']Straszny maluch, 24x24, zdecydowanie wolę większy kaliber :)[/quote] Pytanie z ciekawosci, bywaja jeszcze mniejsze toye?! Cytuje ze strony Gosi [i]Toy, ten malutki piesek w kłębie powinien mieć mniej niż 28 cm wysokości i ok. 2 kg. wagi . [/i] Moim zdaniem to i tak bardzo malo, zwlaszcza ta waga. Straszne maluszki 8)[/quote] :wink: Czekajcie,czekajcie ,gdy torebka będzie dla Was za ciężka,a pudel toy za szybki to poglądy na temat wielkości zmienicie,tak jak ja. :niewiem: :hmmmm: Quote
Violonczela Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 [quote name='anii']Nie wiedzialam, czy w ogole wklejac to zdjecie, bo cos czulam, ze piesek moze sie nie spodobac 8) I faktycznie jest bardzo maly 24x24 cm. To jest pół mojego psa :D Jednak jak sie patrze na to zdjecie, to sie usmiecham. Piesek jak dla mnie uroczy, moglby byc wiekszy, ale ryjek ma slodki. I te uszka :)[/quote] Jest słodki. Anii nie przejmuj się, zawsze będzie przez nas oceniane zwierzątko od strony eksterieru i od stronu uczuć jakie u nas wywołuje. Przechodząc z seterów do pudli miniaturowych czasami brakuje mi możliwości wyklepania pieska tak jak to się robi z dużymi. Taki maluszek to chyba jest głaskany maksymalnie trzema paluszkami :lol:. Faktycznie te rozmiary i waga szokują. ______________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
anii Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 [quote name='Violonczela'][ Jest słodki. Anii nie przejmuj się, zawsze będzie przez nas oceniane zwierzątko od strony eksterieru i od stronu uczuć jakie u nas wywołuje. [/quote] Ja sie nie przejmuje, bo to nie moj pies :wink: Po prostu ten ryjek jest taki slodziutki. Mnie troche strasza takie malenstwa. Lubie swoje zwierzaki mocno przytulac, a na takie malenstwo trzeba uwazac, co by krzywdy nie zrobic :wink: usciskiem z milosci :D Quote
Violonczela Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 [quote name='anii']Po prostu ten ryjek jest taki slodziutki. Mnie troche strasza takie malenstwa. Lubie swoje zwierzaki mocno przytulac, a na takie malenstwo trzeba uwazac, co by krzywdy nie zrobic :wink: usciskiem z milosci :D[/quote] Dokładnie o to samo mi chodzi. [quote]Czekajcie,czekajcie ,gdy torebka będzie dla Was za ciężka,a pudel toy za szybki to poglądy na temat wielkości zmienicie,tak jak ja.[/quote] Ja już właśnie zmieniłam poglądy, trochę juz było mi ciężko nosić tego 35 kg setera. Z tym, że u mnie jest tak: zamienił stryjek siekierkę na kijek. Jak nie szarpię się z dużym temperamentynym seterem, to w zamian mam: stolik, kuferek pieska na rękach coś przeciw deszczowego (nie stety namiotu już nie daję rady zabierać). Pierwsza moja wystawa z pudle w Bydgoszczy była rewelacyjna: malutki piesek na rękach i szczotka w ręku i to wszystko. Potem im więcej wiedzy tym więcej tobołków i niewiem czy dobrze na tym wyszłam :hmmmm: ? Oczywiście chodzi mi o ciężar i gabaryty psa i sprzętów. ____________________ Pozdrawiam Violonczela [url]www.lindeza.webpark.pl[/url] Quote
aneta Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 [quote]Z tym, że u mnie jest tak: zamienił stryjek siekierkę na kijek. Jak nie szarpię się z dużym temperamentynym seterem, to w zamian mam: stolik, kuferek pieska na rękach coś przeciw deszczowego (nie stety namiotu już nie daję rady zabierać). Pierwsza moja wystawa z pudle w Bydgoszczy była rewelacyjna: malutki piesek na rękach i szczotka w ręku i to wszystko. Potem im więcej wiedzy tym więcej tobołków i niewiem czy dobrze na tym wyszłam ? Oczywiście chodzi mi o ciężar i gabaryty psa i sprzętów. [/quote] Moja pierwsza to też był piesek i szczotka, potem się zaczęło.... Quote
BiBi Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Ja nie zapomnę swoich początków, niosło się prawie nic :D Sprzęt mieścił się w kosmetyczce :D A teraz nie dość, że sprzęt zajmuje mi torbę jak waliza, bo przecież wszystko sie może przydać, to brakuje miejsca w bagażniku i rąk do ciągnięcia tego wszystkiego :roll: :wink: Całe szczęście, ze pakowanie swojego lub Taty auta tak, żeby wszystko sie zmieściło mam już opanowane i zajmuje mi to zaledwie 15-20 minut :wink: :D Quote
Gośka Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 [quote name='BiBi']Całe szczęście, ze pakowanie swojego lub Taty auta tak, żeby wszystko sie zmieściło mam już opanowane i zajmuje mi to zaledwie 15-20 minut :wink: :D[/quote] Aneta jest mistrzynią w pakowaniu samochodu na wystawę, zresztą nie pozwala nikomu dotknąć nawet niczego jak pakuje :D , jak ja pierwszy raz pojechałam sama na wystawę (bez mojego męża który zawsze pakuje samochód) to jak odjeżdżałam spod domu miałam wszystko ślicznie zapakowane przez męża, ale po wystawie zostały mi na parkingu 2 krzesła i walizka ze szczotkami i za nic nie chciały się zmieścić do bagażnika. Przepakowywałam samochód 3 razy, a ludzie na stoiskach mieli ubaw po pachy. Quote
BiBi Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 [quote name='Gośka'] Aneta jest mistrzynią w pakowaniu samochodu na wystawę, zresztą nie pozwala nikomu dotknąć nawet niczego jak pakuje :D [/quote] To prawda, jeśli chodzi o pakowanie, to terroryzuje każdego kto mi coś dotknie :wink: A zreszta ja to lubię robić i wolę zawsze sama :wink: :D A jak skończę pakowanie, to znów jestem milutka :wink: Quote
Gośka Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 [quote name='"BiBi'] A jak skończę pakowanie, to znów jestem milutka :wink:[/quote] A w samochodzie można zmieścić jeszcze drugie tyle :lol: Quote
BiBi Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 To wtedy już my byśmy się nie zmieścili :wink: Quote
Recommended Posts