Juszes Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Czy frisbee mogą trenować jedynie psy większych i średnich ras, czy przedstawiciele mniejszych również daliby sobie radę w tym sporcie? i czy dla nich potrzebne są specjalnej wielkości frisbee? Quote
dog_master Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Jasne, ze kazdej wielkosci pies sobie poradzi :) Duzo tego jest :) Na zawodach: szetland, mix a'la corgi ;p, terier walijski. Na Dogo spotkac mozna posty/zdjecia/filmy osob majacych jamniki, corgi, spaniele, pudle :) Na Youtubie byl filmik z yorkiem! Dla psow ponizej ok 35-40 cm [nie pamietam, a nie mam aktualnie przegladarki pdf na kompie, co by sprawdzic w regulaminie] na zawodach mozna uzywac dowolnych dyskow, w USA jest ich duzy wybor ;p, w Polsce mozna spotkac dyski HyperFlite: SofFlite, Competition, Jaws w wersjach Pup. Quote
Juszes Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Dzięki za odpowiedz :) Planuję zakup pomeraniana i tak pomyślałam, że frisbee może być niezłą zabawą. Tak więc cieszę się, że również mniejsze pieski mogą w tym brać udział. Quote
Inkaa Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 My tez trenujemy frisbee, a Biała do dużych psów się nie zalicza. :lol: Quote
BBH Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Taki, fajny ;) YouTube - Allenamento con il frisbee 2 Quote
MakeBelieve Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Jak już poprzedniczki napisały- jasne, że nie! Ja próbuję rozwiać ten stereotyp i wprowadzam małą w świat agility i dogrisbee mimo, że Daisy jest jednak małym yorkiem ;p Quote
Recommended Posts