panienkabubu Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Czy ktoś z Was się wybiera? [URL]http://www.volny.cz/nvpostrava/kv.htm[/URL] A jeżeli tak, to może wiecie gdzie w ogóle będzie ta wystawa?:) Quote
simbik Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 A to nie jest przypadkiem wystawa bez prawa do przyznawania CAC ?:razz: Coś mi się tak zdaje, że tylko wiosenna jest pod patronatem FCI. Quote
panienkabubu Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Tak, masz rację, dlatego nazywa się krajska;) Quote
Dzidtka_Gl Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 punkty za lokaty na tych wystawach potrzebne sa do otrzymania Klubowego Championa Czech ( np Klub Lhasa Apso ma takie wymagania ) Quote
Dzidtka_Gl Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 [B]BEST IN SHOW dla Lhasa Apso !!! [/B] [COLOR=red][B]SECRET LOVER z Czańca[/B][/COLOR] w domu nazywanego Codi`kiem Quote
panienkabubu Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 BIS Junior dla Bernardynki Krótkowłosej MY LOVELY Dreams Become A Reality FCI Quote
Codik&Toffik Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 [quote name='Dzidtka_Gl'][B]BEST IN SHOW dla Lhasa Apso !!! [/B] [COLOR=red][B]SECRET LOVER z Czańca[/B][/COLOR] w domu nazywanego Codi`kiem[/quote] [B]Jako, że to MÓJ piesek (CODI) potrafie pochwalić się jego wynikami sam...[/B];) [B]BIS & SBIS[/B] dla mojego Codika !!! :):):) Quote
Błyskotka Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Gratulacje :multi::multi::multi:. Mam pytanie odnośnie zasad na tej wystawie. To tylko te psy które zajmują 1 lokatę w danej klasie dostają ten tytuł - Krajski vitez ? Jest sporo nagród czy to dość uboga wystawa ? Mogę prosić o stawkę chow chow :cool3: ? Quote
panienkabubu Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 Nie ma praktycznie w ogóle nagród, tylko za finałowe miejsca ;) No i są wstążeczki za oceny. Są medale za Krajski Vitez, ale dokładnie nie wiem kto dostaje ten tytuł. Chow Chow: hmmmmm:hmmmm: Nie było ani jednego :evil_lol: Quote
panienkabubu Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 [quote name='panienkabubu']Nie stoję po niczyjej stronie, ale to wątek o wystawie w Ostrawie, a nie o waszych problemach ;-) więc proszę mi na PW :eviltong:[/quote] Przepraszam, czy nikt nie zauważył mojego posta?:hmmmm: Quote
jefta Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 [quote name='panienkabubu']Przepraszam, czy nikt nie zauważył mojego posta?:hmmmm:[/quote] JA zauważyłam :eviltong:. P.S. Dzięki Quote
panienkabubu Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 Tak więc powracając :evil_lol: (jefta:loveu:) Ktoś zainteresowany zdjęciami z wystawy? Quote
Codik&Toffik Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Już odpowiadam ;) Krajski vitez to jest cos na zasadzie NPwR/NSwR :) I to Ci daje pewną ilość punktów którą liczysz do Klubowego Championatu Czeskiej Republiki :) Quote
panienkabubu Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 [quote name='Codik&Toffik']Już odpowiadam ;) Krajski vitez to jest cos na zasadzie NPwR/NSwR :) I to Ci daje pewną ilość punktów którą liczysz do Klubowego Championatu Czeskiej Republiki :)[/QUOTE] Każdy Klub ma coś takiego?:hmmmm: Quote
Dzidtka_Gl Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 z tymi punktami to oczywiscie nie tak... wszystko zalęży od Klubu, od rasy ( np Klub Bearded Collie nie ma tych wymagań a przynajmniej nie miał , i nie słyszałam by zmienił , kiedy jeździłam z PONką i Bearded Colli suczką na wystawy do Czech i Słowacji a suka jest klubowa Championką Czech ) więc najpierw trzeba sie dowiedziec w czeskim klubie rasy czy jest sens jechać na takie wystawy, na pewno mają swoj urok są w bardzo ladnych miejscach, kameralne, maja swój klimat itd.... Quote
panienkabubu Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 Ta wystawa baaaardzo mi się podobała :loveu::loveu: Przepiękne miejsce, nawet pogoda nie przeszkadzała :loveu: Ciekawe, czy bernardyny mają takie coś w swoim klubie:hmmmm: Aż się dowiem :cool3: I wtedy do takiego klubowego championa czech liczą się lokaty tylko z krajskich wystaw? Quote
Codik&Toffik Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Oczywiście nie tak... Najlepiej zadzwon do klubu sowjej rasy do Czech i sie zapytaj czy posiadaja własną tabelę punktacji i żeby Ci ją przesłali, lub jakie są inne u nich zasady klubowego championa ;) I po sprawie :) Quote
Codik&Toffik Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Ja mam ze swojego klubu zasady i mam punkty za lokaty I-IV, Krajski Vitez, Najlepszy Pies WYstawy /Suka, Najlepszy Junior pies /suka Wystawy, to samo ze Szczeniakami i Weteranami i BIS :) Quote
Dzidtka_Gl Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 nie :) jak zapłacisz składke dostaniesz indeks i tam wpisujesz wyniki z wystaw Międzynarodowych, Krajowych, Klubowych i nawet nie ma znaczenia w jakim kraju te wyniki ( Polska, Bangladesz ;) itd ) ... więc nie ma się co martwic o te wystawy bo punkty masz i z Polskich ale musisz mieć ( np 30 ) punktów z krajskich wystaw , które są tylko w Czechach i na Słowacji.... tam dostaje sie punkty za wygranie klasy itd.... kiedyś Polacy próbowali zamienić te punkty z krajskich wystaw na np miedzynarodowe ( niby trudniej wygrać ale nikomu z Polski za bardzo nie opłaca sie jeździć na wystawy w Czechach bez prawa przyznania CAC ) niestety to nie przeszło.... Quote
Codik&Toffik Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Tak samo dostajesz za doskonałą, za lokaty, za wygraną klase, za wygranie BOSa, i za finały. Z krajskich musisz mieć 35 pkt. Quote
panienkabubu Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 Choinka to bardziej skomplikowane niż myślałam:hmmmm: Czyli dla takiego człowieczka zwykłego, wystawa krajska jest nie potrzebna do niczego?:hmmmm: (no chyba, że zgarnia fuksem BIS'a jak my :evil_lol:) Quote
Codik&Toffik Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Wszystko się przydaje... Nawet jak dostaniesz ocenę doskonałą i bez lokaty to są już jakieś punkty które zbierasz. Nikt nie powiedział, że musisz na jednej wystawie dostac 35 pkt. Te punkty możesz zbierać przez rok, a możesz przez 10 lat :) Quote
panienkabubu Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 Tak, ale oprócz tego Championatu - to nic nie daje taka wystawa? ps: a przepraszam, kolorową wstążkę:eviltong: Quote
Błyskotka Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 No i ten tytuł Krajski vitez :cool3:. To potem wszystkie te psy wychodzą na finały (z tytułem K V ) i z nich wybierany jest Zw wystawy - Bis ? Quote
Recommended Posts