Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Dzidtka_Gl'][B]BEST IN SHOW dla Lhasa Apso !!! [/B]

[COLOR=red][B]SECRET LOVER z Czańca[/B][/COLOR] w domu nazywanego Codi`kiem[/quote]

[B]Jako, że to MÓJ piesek (CODI) potrafie pochwalić się jego wynikami sam...[/B];)

[B]BIS & SBIS[/B] dla mojego Codika !!! :):):)

Posted

Gratulacje :multi::multi::multi:.

Mam pytanie odnośnie zasad na tej wystawie. To tylko te psy które zajmują 1 lokatę w danej klasie dostają ten tytuł - Krajski vitez ? Jest sporo nagród czy to dość uboga wystawa ?

Mogę prosić o stawkę chow chow :cool3: ?

Posted

Nie ma praktycznie w ogóle nagród, tylko za finałowe miejsca ;) No i są wstążeczki za oceny. Są medale za Krajski Vitez, ale dokładnie nie wiem kto dostaje ten tytuł.

Chow Chow:

hmmmmm:hmmmm:

Nie było ani jednego :evil_lol:

Posted

[quote name='panienkabubu']Nie stoję po niczyjej stronie, ale to wątek o wystawie w Ostrawie, a nie o waszych problemach ;-) więc proszę mi na PW :eviltong:[/quote]

Przepraszam, czy nikt nie zauważył mojego posta?:hmmmm:

Posted

[quote name='Codik&Toffik']Już odpowiadam ;)

Krajski vitez to jest cos na zasadzie NPwR/NSwR :) I to Ci daje pewną ilość punktów którą liczysz do Klubowego Championatu Czeskiej Republiki :)[/QUOTE]
Każdy Klub ma coś takiego?:hmmmm:

Posted

z tymi punktami to oczywiscie nie tak...
wszystko zalęży od Klubu, od rasy ( np Klub Bearded Collie nie ma tych wymagań a przynajmniej nie miał , i nie słyszałam by zmienił , kiedy jeździłam z PONką i Bearded Colli suczką na wystawy do Czech i Słowacji a suka jest klubowa Championką Czech )

więc najpierw trzeba sie dowiedziec w czeskim klubie rasy czy jest sens jechać na takie wystawy, na pewno mają swoj urok są w bardzo ladnych miejscach, kameralne, maja swój klimat itd....

Posted

Ta wystawa baaaardzo mi się podobała :loveu::loveu: Przepiękne miejsce, nawet pogoda nie przeszkadzała :loveu:
Ciekawe, czy bernardyny mają takie coś w swoim klubie:hmmmm: Aż się dowiem :cool3:
I wtedy do takiego klubowego championa czech liczą się lokaty tylko z krajskich wystaw?

Posted

Oczywiście nie tak...

Najlepiej zadzwon do klubu sowjej rasy do Czech i sie zapytaj czy posiadaja własną tabelę punktacji i żeby Ci ją przesłali, lub jakie są inne u nich zasady klubowego championa ;) I po sprawie :)

Posted

nie :) jak zapłacisz składke dostaniesz indeks i tam wpisujesz wyniki z wystaw Międzynarodowych, Krajowych, Klubowych i nawet nie ma znaczenia w jakim kraju te wyniki ( Polska, Bangladesz ;) itd ) ... więc nie ma się co martwic o te wystawy bo punkty masz i z Polskich ale musisz mieć ( np 30 ) punktów z krajskich wystaw , które są tylko w Czechach i na Słowacji.... tam dostaje sie punkty za wygranie klasy itd.... kiedyś Polacy próbowali zamienić te punkty z krajskich wystaw na np miedzynarodowe ( niby trudniej wygrać ale nikomu z Polski za bardzo nie opłaca sie jeździć na wystawy w Czechach bez prawa przyznania CAC ) niestety to nie przeszło....

Posted

Choinka to bardziej skomplikowane niż myślałam:hmmmm:
Czyli dla takiego człowieczka zwykłego, wystawa krajska jest nie potrzebna do niczego?:hmmmm: (no chyba, że zgarnia fuksem BIS'a jak my :evil_lol:)

Posted

Wszystko się przydaje... Nawet jak dostaniesz ocenę doskonałą i bez lokaty to są już jakieś punkty które zbierasz. Nikt nie powiedział, że musisz na jednej wystawie dostac 35 pkt. Te punkty możesz zbierać przez rok, a możesz przez 10 lat :)