Ulaa Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Dzisiaj zgarnęłyśmy spod cmentarza Foxteriera, który siedział tam od 3 dni uwiązany w krzakach! Wył i szczekał, ale ludzie mijali go obojętnie. Dopiero pani Magda go odczepiła, dała wody i jeść, rzucił się łapczywie... Pani Magda nie poznała, że to fox, taki był zarośnięty i pozlepiany. Natychmiast zabrałyśmy go do pani fryzjerki na Orkana, która się nim zajęła gratis (pięknie dziękujemy!!). Foxik pokazał, że kocha się bawić, polował na piłeczki i dostał gumowego kurczaczka za swój super charakter :D Oprócz tego, że kochany, jest jeszcze prze-prze-prze śliczny. Idelanie umaszczony i zbudowany! Ma max 2 lata, kocha się bawić i jest przyjazny, uwielbia dzieci. Nie ucieka. Za piłeczkę zrobi wsystko, jak to Foxik :) Wada jest taka, że nie wszystkie psy toleruje od razu. Zgodził się z Maszką (dorosła uległa czarna DONka) siedzi z nią w kojcu u mnie, ale może zostać tylko do wieczora. Na noc nie mam go gdzie dać :placz: BŁAGAMY O TYMCZAS!!! Wieczorem wyląduje w schronisku lub na ulicy!!!! A to piękny i kochany piesek i napewno szybko dom znajdzie, chodzi o kilka dni DT!! edit 13.06: Foksik ma dom :) Fotki zaraz po znalezieniu: u fryzjera: efekt końcowy na str. 2 :) Quote
IKA & SONIA Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Popytam gdzie się da o DT. Biedactwo:-( Ta ludzka znieczulica mnie dobija!!!!! Quote
hanek Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Przypuszczam że na niego będzie tak samo dużo chętnych co na Krysię, ale trzeba DT! Quote
Ulaa Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 To może być nawet jakiś "łączony" tymczas, np kilka godzin dziennie u mnie, kilka u kogoś... Np w godzinach kogoś pracy może być u mnie, a po pracy może sobie go ktoś zabrać... Jakiekolwiek rozwiązanie lepsze niż żadne :placz: Hanek dokładnie! On błyskiem dom znajdzie! Quote
Weronikaa Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Mój Boże !! I co to będzie ????? :-( Tymczas dla psiaka !!!! BŁAGAMY !!!!!!! Quote
Ada-jeje Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Foxterier juz w swoim domku ale na probe, bo jest tam dwojka malych dzieci, tak czy inaczej na chwile obecna problem rozwiazany. :loveu: Quote
saganka Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Wow, ale jestescie szybkie, a ja wlasnie chcialam podniesc.. Podnosze i o fotki prosze.. Hmm, cos mi sie zrymnelo. Quote
Ada-jeje Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Saganaka a wiesz ile nerwowo i stresu takie akcje kosztuja? my to juz z Ula piszemy jednakowe posty rownoczesnie bo znamy sie juz jak lyse konie i nawet wiemy co ta druga w tym samym czasie mysli. (Oczywiscie chodzi o psy):evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
IKA & SONIA Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 :-o niesamowite, że tak szybko domek mu znalazłyście. :multi::multi::multi: trzymam kciuki, żeby to się okazał już domek na stałe. A gdzie ten domek? Quote
Ada-jeje Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 A ten domek to jest w Chrzanowie w blokach blisko naszej lecznicy.A tak naprawde to nie my znalazlysmy domek tylko pani Magda ktora znalala pieska, nakarmila i zadzwonila do nas proszac o pomoc ale sama nie spoczela na laurach tylko tez szukala DS. Quote
IKA & SONIA Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Jak to dobrze, że są jeszczy tacy ludzie wrazliwi na krzywdę zwierząt:loveu::loveu::loveu: Quote
saganka Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Pano Jolu, ja sobie wyobrazam... I dlatego uwazam Was za niesamowite i wspaniale osoby! Quote
Ada-jeje Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Piesio jest w DS, jesli bedzie sprawial klopoty i wlasciele nie beda sobie z nim radzic to nas o tym powiadomia. Quote
Ulaa Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 Foxik w pełnej krasie: (fotki sprzed i w trakcie odkudlania są w na 1 str w 1 poście) dostał kurczaczka od pań z salonu fryzjerskiego :D Jak na razie nikt nie dzwoni, czyli wszytko ok :) Jeszcze u mnie okazało się, że do psów nie jest agresywny wogóle, dogaduje się bardzo dobrze (nawet z panem - Krówkiem, choć to pewnie zasługa Krówka). Grzecznie siedział w kojcu, nie wył. Pije wodę tylko w domu, z miski na zewnątrz nie chce. Przed wydaniem poszłam z foksiem na spacer, żeby sprawdzić jego zachowanie. Ładnie chodzi na smyczy, mieszkał ewidentnie w bloku, bo ciągnie do klatki i do windy, ładnie jeździ windą. Na placu zabaw cieszył się na widok dzieci i zaatakował leżącą piłkę :) To był domowy, rozpieszczany piesek. Raczej nie było większych obaw wydając go tej rodzinie. Normalna, młoda fajna rodzinka z 2 synkami w wieku 2 i 5 lat. Nie będzie się psiakowi nudziło z nimi :) Ewentualne problemy (tfu tfu) moga wyniknąć z "upierdliwości" dzieci ;) ale generalnie dzieci przyzwyczajone do psa, a ludzie wiedzą jak postępować. To foksik w nowym domu (następny post) Quote
saganka Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Jakie to cudo jest!! Rewelacja!! Po prostu przesliczny!! Trzymam kciuki z calych sil, zeby to juz byl TEN domek.. I wyglada na bardzo przyjaznego chlopaka! Wiem, ze te psy maja duzo energii, ale licze na to, ze mimo wszystko te ludzkie maluchy maja wiecej i wyszaleja psa :-) Quote
Weronikaa Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Fenomenalne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak to dobrze, że Pani Magda znalazła mu DT/DS !!!! :loveu::loveu::loveu: Oby to był jednak DS !!! :multi::multi: Jupi jupi ! Przeszedł dużo, należy mu się miłość i wierność ! :cool3: Quote
IKA & SONIA Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Superowo!!! Niesamowita metamorfoza piesia. Jak to dobrze, że mu sie udało:loveu::loveu::loveu::loveu:Śliczna mordusia :lol: Quote
Ulaa Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 chciałyśmy odwiedzić foksia i podpisać umowę, ale nikogo nie było tylko stukot pazurków w mieszkaniu :-( Quote
Ulaa Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 Kolejny foxterierek, ale tym razem nie miał tyle szczęścia!!! Dostał w głowę siekierą, ale nie ma dla niego DT!!!!! Siedzi w samochodzie!!!! :placz::placz::placz: Quote
Ada-jeje Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Jak to nie ma DT:crazyeye: masz dograc sprawe do konca jest dla niego DT. Quote
Ulaa Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 Jak pisałam to jeszcze nie było ;) Pani już ma nr do p. Kasi i będzie wiozła zaraz pieska. Quote
IKA & SONIA Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='Ulaa']Kolejny foxterierek, ale tym razem nie miał tyle szczęścia!!! Dostał w głowę siekierą, ale nie ma dla niego DT!!!!! Siedzi w samochodzie!!!! :placz::placz::placz: Matko!!!! :placz::placz::placz: co się z tymi ludźmi dzieje? Trzeba mu watek założyć. Moge to zrobić. Quote
Recommended Posts