Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj zgarnęłyśmy spod cmentarza Foxteriera, który siedział tam od 3 dni uwiązany w krzakach! Wył i szczekał, ale ludzie mijali go obojętnie. Dopiero pani Magda go odczepiła, dała wody i jeść, rzucił się łapczywie...
Pani Magda nie poznała, że to fox, taki był zarośnięty i pozlepiany.
Natychmiast zabrałyśmy go do pani fryzjerki na Orkana, która się nim zajęła gratis (pięknie dziękujemy!!). Foxik pokazał, że kocha się bawić, polował na piłeczki i dostał gumowego kurczaczka za swój super charakter :D

Oprócz tego, że kochany, jest jeszcze prze-prze-prze śliczny. Idelanie umaszczony i zbudowany! Ma max 2 lata, kocha się bawić i jest przyjazny, uwielbia dzieci. Nie ucieka. Za piłeczkę zrobi wsystko, jak to Foxik :)
Wada jest taka, że nie wszystkie psy toleruje od razu.

Zgodził się z Maszką (dorosła uległa czarna DONka) siedzi z nią w kojcu u mnie, ale może zostać tylko do wieczora. Na noc nie mam go gdzie dać :placz:
BŁAGAMY O TYMCZAS!!!
Wieczorem wyląduje w schronisku lub na ulicy!!!!

A to piękny i kochany piesek i napewno szybko dom znajdzie, chodzi o kilka dni DT!!

edit 13.06: Foksik ma dom :)

Fotki zaraz po znalezieniu:

u fryzjera:

efekt końcowy na str. 2 :)

Posted

To może być nawet jakiś "łączony" tymczas, np kilka godzin dziennie u mnie, kilka u kogoś... Np w godzinach kogoś pracy może być u mnie, a po pracy może sobie go ktoś zabrać... Jakiekolwiek rozwiązanie lepsze niż żadne :placz:

Hanek dokładnie! On błyskiem dom znajdzie!

Posted

Saganaka a wiesz ile nerwowo i stresu takie akcje kosztuja? my to juz z Ula piszemy jednakowe posty rownoczesnie bo znamy sie juz jak lyse konie i nawet wiemy co ta druga w tym samym czasie mysli. (Oczywiscie chodzi o psy):evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

A ten domek to jest w Chrzanowie w blokach blisko naszej lecznicy.A tak naprawde to nie my znalazlysmy domek tylko pani Magda ktora znalala pieska, nakarmila i zadzwonila do nas proszac o pomoc ale sama nie spoczela na laurach tylko tez szukala DS.

Posted

Foxik w pełnej krasie:
(fotki sprzed i w trakcie odkudlania są w na 1 str w 1 poście)

dostał kurczaczka od pań z salonu fryzjerskiego :D

Jak na razie nikt nie dzwoni, czyli wszytko ok :)

Jeszcze u mnie okazało się, że do psów nie jest agresywny wogóle, dogaduje się bardzo dobrze (nawet z panem - Krówkiem, choć to pewnie zasługa Krówka). Grzecznie siedział w kojcu, nie wył. Pije wodę tylko w domu, z miski na zewnątrz nie chce.

Przed wydaniem poszłam z foksiem na spacer, żeby sprawdzić jego zachowanie. Ładnie chodzi na smyczy, mieszkał ewidentnie w bloku, bo ciągnie do klatki i do windy, ładnie jeździ windą.
Na placu zabaw cieszył się na widok dzieci i zaatakował leżącą piłkę :)

To był domowy, rozpieszczany piesek. Raczej nie było większych obaw wydając go tej rodzinie. Normalna, młoda fajna rodzinka z 2 synkami w wieku 2 i 5 lat. Nie będzie się psiakowi nudziło z nimi :) Ewentualne problemy (tfu tfu) moga wyniknąć z "upierdliwości" dzieci ;) ale generalnie dzieci przyzwyczajone do psa, a ludzie wiedzą jak postępować.

To foksik w nowym domu
(następny post)

Posted

Jakie to cudo jest!! Rewelacja!! Po prostu przesliczny!! Trzymam kciuki z calych sil, zeby to juz byl TEN domek.. I wyglada na bardzo przyjaznego chlopaka! Wiem, ze te psy maja duzo energii, ale licze na to, ze mimo wszystko te ludzkie maluchy maja wiecej i wyszaleja psa :-)

Posted

Fenomenalne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak to dobrze, że Pani Magda znalazła mu DT/DS !!!! :loveu::loveu::loveu: Oby to był jednak DS !!! :multi::multi: Jupi jupi ! Przeszedł dużo, należy mu się miłość i wierność ! :cool3:

Posted

Kolejny foxterierek, ale tym razem nie miał tyle szczęścia!!!
Dostał w głowę siekierą, ale nie ma dla niego DT!!!!! Siedzi w samochodzie!!!!
:placz::placz::placz:

Posted

[quote name='Ulaa']Kolejny foxterierek, ale tym razem nie miał tyle szczęścia!!!
Dostał w głowę siekierą, ale nie ma dla niego DT!!!!! Siedzi w samochodzie!!!! :placz::placz::placz:

Matko!!!! :placz::placz::placz: co się z tymi ludźmi dzieje?
Trzeba mu watek założyć. Moge to zrobić.