Paula&Goofi Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Witam. Mam pytanie. Jakie figury obowiązują na mp?! Ja znam takie : - Trójkąt równoboczny w lewo - Trójkąt prawostronny - Trójkąt lewostronny - Trójkąt - Tam i z powrotem czyli "I" - Litera "T" - Okrąg z sędzią w środku - Mender inaczej zygzak - Litera "L" Czy obowiązują jeszcze jakieś ?! Pozdrawiam i dziękuje z góry za odpowiedź ! Quote
marymek Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Odwrócone "L", S, Z, ósemka, różne kombinacje z tymi figurami, przykładowo " trójkąt w prawo wpisany w okrąg", "litera I połączona z okręgiem" itp. Quote
Paula&Goofi Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 [U][B]marymek[/B][/U][B] a masz jakieś tego schematy?! Często te figury o których powiedziałaś są zadawane?![/B] Quote
marymek Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Kiedyś miałam schematy ale mi komputer padł, a na tym nie mam. Zazwyczaj zadawane są proste figury, te połączenia kilku różnych to częściej w finałach się zdarzają, ale to jeszcze zależy na jakiego sędziego trafisz ;-) Quote
Paula&Goofi Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 eh ... a jak mi zada jakąś której nie znam?! Mógłby ktoś tu jeszcze zajrzeć i jak macie schematy to prosze dawać ! Quote
Asiuleczka.Warka Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 A wie ktoś jak się robi ósemke bo na porównaniu w Radomi przez tą figóre miałam drugie miejsce a wygrałam starszą i sknociłam porównanie Quote
Asiuleczka.Warka Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 A i jak się robi zygzak, S,Z bo tego mnie nnigdy nie uczono i nie kazano robić?? Quote
Paula&Goofi Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 tu masz schemat zygzaku inaczej mender : [IMG]http://i28.tinypic.com/erj5kx.jpg[/IMG] Ten schemat dostałam od Tylko Psy z dogomani. Z i S i 8 też nie potrafię. Quote
McDzik Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 A jest gdzieś jakaś stronka dla laików gdzie te wszystkie figury są rozrysowane??? Ja nie znam ani jednej a chciałabym niedługo gdzieś wystąpić i przy okazji się nie zbłaźnić !!! Quote
Martynaaaa Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 [quote name='McDzik']A jest gdzieś jakaś stronka dla laików gdzie te wszystkie figury są rozrysowane??? Ja nie znam ani jednej a chciałabym niedługo gdzieś wystąpić i przy okazji się nie zbłaźnić !!![/quote] McDzik zawsze możesz się spytać kogoś,kto Ci pokaże,bo przecież pełno się kręci 'młodych' na wystawie i podejrzewam ,że napewno któregoś z nich znasz :lol: Quote
Asiuleczka.Warka Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Dokładnie. McDzik a na jakich wystawach będziesz bo ja teraz będę 11 lipca w Warszawie, potem Sopot, a potem 24 sierpnia Radom to jhak gdzieś z tych będziesz to możesz podejść chętnie nauczę figur:D:cool3: Quote
McDzik Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Kurcze :( No właśnie teraz tylko na Słowacje jade, a potem już Nowy Sącz i tam debiut, a ja zieleń soczysta ^^ pal sześć ustawić psa tak jak na normalnym ringu, bo na normalnym ringu to wsszystko zrozumiałe, ale te figury na MP to jakiś kosmos ^^ a Może ktoś powie coś o pani Supronowicz na MP? Co lubi, na co zwraca uwage, jakie figury zadaje na początek? Najgorsze jest to, że z tego co po katalogu widze , te numerki są alfabetyczne i wg nich się startuje - będę pierwsza z nazwiskiem na A na stówe, więc nawet nie będzie komu sie przede mna przypatrzeć ! Quote
Martynaaaa Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Nie widziałam jak Pani Supronowicz ocenia na jh,ale widziałam jak na normalnym ringu.Wydaję mi się,że ocenia bardzo dokładnie,zwraca uwagę na prezentacje psa.To tyle co mogę ci powiedzieć,z tego co się przyda na jh. :) Dasz radę,napewno kogoś spotkasz przed ringiem i możesz się wtedy popytać;) Debiut najgorszy ,a później to już z górki. Quote
Asiuleczka.Warka Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Dokładnie ja teraz to już nawet bez stresu wychodze hehe:D Co ma byś to będzie:):loveu:;) Quote
Martynaaaa Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 [FONT=Century Gothic]Za każdym następnym razem to już tylko przyjemność,przynajmniej dla mnie. ;)[/FONT] Quote
McDzik Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Ja to mam nerwy na sama myśl xD A to dlatego, że jak narazie czuje, że nic z tego nie wyjdzie-ejj nawet jak ktoś mi w dzien wystawy to jako tako wytlumaczy, to wiadomo, ze nie zawsze da sie trafic akurat w te figury, bo ichjest multum, dlatego potrzebuje jakis schematow, rysunkow,, jest jakas stronka? :) Quote
Zuza i Noddy Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Niech mi ktoś powie co to jest - Trójkąt prawostronny - Trójkąt lewostronny Quote
Martynaaaa Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [FONT=Century Gothic]Wydaję mi się ,że to chodzi o to,w którą stronę trzeba rozpocząć trójkąt.;)[/FONT] Quote
Zuza i Noddy Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [quote name='Martynaaaa'][FONT=Century Gothic]Wydaję mi się ,że to chodzi o to,w którą stronę trzeba rozpocząć trójkąt.;)[/FONT][/quote] Mi tez się tak wydawało, ale w takim razie co to będzie - Trójkąt równoboczny w lewo Quote
Asiuleczka.Warka Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [quote name='Martynaaaa'][FONT=Century Gothic]Za każdym następnym razem to już tylko przyjemność,przynajmniej dla mnie. ;)[/FONT][/quote] Martyna dla mnie też:);) Quote
Asiuleczka.Warka Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 niby rownoboczny wlewo to robisz zaczynajac w lewą stronę ale normalny trojkat mi jak tak kazali robic to robilam dobrze Quote
Martynaaaa Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [FONT=Century Gothic]to już się pogubiłam...Może ktoś z bardziej doświadczonych nam wyjaśni? :cool3:[/FONT] Quote
Asiuleczka.Warka Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 mi się tak wydaje ale niewiem zazwyczaj to mi mowi trójkąt w prawo ze zmianą miejsca sędziego hehe Quote
Recommended Posts