Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alusia']Czy kundelki mogą startować w zawodach agility jak tak to gdzie i jak???[/quote]
W Polsce kundelki mogą startować w każdych zawodach oprócz Mistrzostw Polski. W zawodach oficjalnych (czyli prawie wszystkie zawody) musi być jednak spełniony warunek, aby przewodnik i właściciel byli członkami ZK i mieli opłacone aktualne składki. W zawodach nieoficjalnych takich wymogów nie ma, ale takich zawodów jest coraz mniej (na ten rok zapowiedziane są na razie 1).
Gdzie - zajrzyj do terminarza zawodów.
Jak - do góry i przed siebie. :lol:

Posted

Alusia mogą mogą. Tylko musza przejsc do grupy zaawnasowanej ;)
Ale jestes na dobrej drodze, zeby jeszcze w tym roku sie łapac na zawody. Tylko znasz warunek. Będzie ważenie :eviltong:

Posted

[quote name='LALUNA']Alusia mogą mogą. Tylko musza przejsc do grupy zaawnasowanej ;)
Ale jestes na dobrej drodze, zeby jeszcze w tym roku sie łapac na zawody. Tylko znasz warunek. Będzie ważenie :eviltong:[/quote]
No ładnie, to zamiast trenerkę spytać, lecimy od razu na dogo? :mad:
Ej, dziewuchy :diabloti:.
Laluna, a kogo Ty ważysz? Ja bym chyba u Ciebie nie przeszła tych rygorów :evil_lol:, coś schudnąć nie mogę.

Posted

[quote name='Mokka']
Laluna, a kogo Ty ważysz? Ja bym chyba u Ciebie nie przeszła tych rygorów :evil_lol:, coś schudnąć nie mogę.[/quote]
Tylko psy :eviltong: ludzie moga biegac freestylem nawet siedzac na krzesełku ;)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Alusia']A jak mogę się tam zapisać bo za bardzo się nie orientuje ???[/quote]
Do grupy zaawansowanej sie nie zapisuje ale awansuje. No ale ten etap masz za soba. ;)
A do ZKwP musisz mame wyciagnać na Leszczyńskiego. Ale spokojnie, jeszcze zdażysz, kiedy bedziesz zgłaszać psa na zawody.

Posted

[B]No Alusia jutro na treningu zajęcia teoretyczne.[/B]
Zrobimy wykład na temat: Jak startowac w zawodach agility z kundelkiem. Większosć z nas ma obecnie psy rodowodowe ale swoja pasje zaczynało od kundelków, lub ja kontynuje. Ja również zaczynałem od kundelka i dlatego moge ten wykład poprowadzić tylko że... wykład powinien zawierać informację o tym co nalezy zrobić formalnie od strony papierkowej w kontaktach ze Zwiazkiem kynologicznym ( tu na prowadzacego sie nie nadaję i niektórzy wiedza dlaczego ) oraz jak nalezy trenować aby pies był dobrze przygotowany do startu. No tutaj mogę ponawijać.

Posted

[QUOTE]( tu na prowadzacego sie nie nadaję i niektórzy wiedza dlaczego ) [/QUOTE]
Dzięki za podpowiedz. Własciwie to uwazam ze bardzo sie nadajesz. Baa nawet powiem, nikt inny tylko Ty. Jestes tą własciwą osobą. Umówisz sie z Alusia i mama Alusi w jakis piatek i pokazesz jak wszystko ładnie i sprawnie i grzecznie załatwić. A przy okazji załatwisz swoje zaległe sprawy. :diabloti:

Posted

Nie daj sobie tylko wmówić, że mając psa bez rodowodu nie możesz należeć do związku... ba nawet nie mając psa można do niego należeć, a mi pani z oddziału wbijała do głowy, że jak to... :)
Pieniędzy nie chciała czy co??

Posted

[quote name='Astro&Marta']Nie daj sobie tylko wmówić, że mając psa bez rodowodu nie możesz należeć do związku... ba nawet nie mając psa można do niego należeć, a mi pani z oddziału wbijała do głowy, że jak to... :)
Pieniędzy nie chciała czy co??[/quote]
U nas tak nie ma, sa miłe panie :eviltong:

Posted

[quote name='Astro&Marta']Nie daj sobie tylko wmówić, że mając psa bez rodowodu nie możesz należeć do związku... ba nawet nie mając psa można do niego należeć, a mi pani z oddziału wbijała do głowy, że jak to... :)
Pieniędzy nie chciała czy co??[/quote]
Ale przecież przy zapisywaniu się do związku nie pokazuje się żadnych dokumentów psa, podaje się tylko swoje dane. No chyba, że ja się do jakiegoś innego zapisałam... ;)

Posted

[quote name='Mokka']Ale przecież przy zapisywaniu się do związku nie pokazuje się żadnych dokumentów psa, podaje się tylko swoje dane.[/quote]
Jak ja się zapisywałam, to Pani nie bardzo chciała uwierzyć, że chcę się tylko zapisać do Związku, a nie zapisać siebie i zarejestrować psa. :cool3: Chwilę czasu mi zajęło wytłumaczenie, że nie mam rasowego psa do zarejestrowania :lol:

Posted

:-o

Ja poszłam, zapisałam się, uiściłam i luz. Żadnych trudności nikt mi nie robił. A w życiu nie miałam psa rasowego.
Może Wy podejrzanie wyglądacie i panie wietrzyły jakiś podstęp lub przekręt? :diabloti: