Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy możecie mi podpowiedzieć w jakim wieku można oczekiwać cieczki u suczki toyki? Wiem, że generalnie u suk pierwsza cieczka występuje między 6 a 14 miesiącem życia, ale jak to jest u ras małych, czy bliżej 6? Czy też nie ma reguły?

Posted

Jak to nie ma reguły? ja ją widzę wyraźnie:evil_lol:
każda kolejna o 6 m-cy później:lol:;)
A na poważnie, przecież toy to taki sam pies jak reszta, więc i cieczka tak samo, czyli - nie ma reguły:lol:

Posted

Zaraz, zaraz nie dopisałam najmłodszej , wg. tych obliczeń Queen powinna mieć dopiero cieczkę w wieku 24 msc :evil_lol: a miała w wieku 16 msc :evil_lol:

Posted

No jasne że toy to taki pies jak każdy:evil_lol:
Tylko rozrzut tej cieczki u psów taki duży, że myślałam, że to może jest tak, że rasy duże mają później bo później dojrzewają, a rasy małe jako, że dojrzewają wcześniej to będą mieć bliżej tych 6 miesięcy ale jak widać to tak nie działa:eviltong:

• 2 years later...
Posted

Mam pudla miniaturę i czy to normalne że w wieku 6 miesięcy moja sunia dostała pierwszą cieczkę? Byłam u weta ale powiedział mi że między 8 a 14 miesiącem można się spodziewać. Czy każdy pies ma indywidualnie?