Equus Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Czy możecie mi podpowiedzieć w jakim wieku można oczekiwać cieczki u suczki toyki? Wiem, że generalnie u suk pierwsza cieczka występuje między 6 a 14 miesiącem życia, ale jak to jest u ras małych, czy bliżej 6? Czy też nie ma reguły? Quote
aneta Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Dodam, że Gemma (babka) miała w wieku 6, Panthera (matka) w wieku 12 a Valinor (córka) miała w wieku 18 msc, a wiec nie ma reguły ... Quote
Gośka Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Jak to nie ma reguły? ja ją widzę wyraźnie:evil_lol: każda kolejna o 6 m-cy później:lol:;) A na poważnie, przecież toy to taki sam pies jak reszta, więc i cieczka tak samo, czyli - nie ma reguły:lol: Quote
aneta Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Zaraz, zaraz nie dopisałam najmłodszej , wg. tych obliczeń Queen powinna mieć dopiero cieczkę w wieku 24 msc :evil_lol: a miała w wieku 16 msc :evil_lol: Quote
Equus Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 No jasne że toy to taki pies jak każdy:evil_lol: Tylko rozrzut tej cieczki u psów taki duży, że myślałam, że to może jest tak, że rasy duże mają później bo później dojrzewają, a rasy małe jako, że dojrzewają wcześniej to będą mieć bliżej tych 6 miesięcy ale jak widać to tak nie działa:eviltong: Quote
daga2508 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Mam pudla miniaturę i czy to normalne że w wieku 6 miesięcy moja sunia dostała pierwszą cieczkę? Byłam u weta ale powiedział mi że między 8 a 14 miesiącem można się spodziewać. Czy każdy pies ma indywidualnie? Quote
Equus Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Powyżej masz przecież odpowiedź :) I wynika z niej, że cieczka w wieku 6 miesięcy nie jest niczym nadzwyczajnym ;) Quote
Recommended Posts