Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pati_zabrze napisał(a):
Ojej ale suuuper :multi: A wiadomo coś więcej? :cool3:

Nie pytałam o szczegóły, bo myslałam, że to ten o którym było tu pisane, ale skoro zaba mówi, ze to nie ten.
Jak Justyna będzie miec czas to napewno napisze;)

Posted

Pianka napisał(a):
Nie pytałam o szczegóły, bo myslałam, że to ten o którym było tu pisane, ale skoro zaba mówi, ze to nie ten.
Jak Justyna będzie miec czas to napewno napisze;)

Pianka Justyna powiedziała że nie chce go oddac do kojca bo on w budzie spac w ogole nie chce, a w schronie ma chociaż to że śpi w ciepłym pomieszczeniu i Justyna nie raz do niego przychodzi żeby go wytarmosić bo tot aki kochany Misiek... :loveu:

Posted

Wklejam tu to co napisalam na forach rottkowych :
tekst jest napisany przeze mnie

DZIADZIUŚ juz w nowym domu
po wielu perypetiach w dniu dzisejszym staruszek dotarl do swego nowego pana i domu
rano wstalam o godz . 5 zeby pojechac do Katowic po meza do pracy
po powrocie ok. godz . 6.30 stwierdzilam ze poloze sie jeszcze na chwilke
ta chwilka skonczyla sie 8.10
no i trzeba bylo nabrac tempa by dojechac do RUDY ŚLĄSKIEJ / jakies 20 km autostrada / i potem na 11 dotrzec do WROCLAWIA
dojechalismy do schroniska , oczywiscie nic nie przygotowane , ale jakos udalo nam sie wszystko pozbierac i o 9.30 wyruszylismy w podroz do WROCLAWIA
tutaj psisko zapakowane do bagaznika czeka na rozpoczecie podrozy, dostal od nas jeszcze pluszowego misia , ktorego mamlal cala droge

dziadzius ma na imie RUPI / przez niektorych w schronie nazywany RUPIECIEM /
całą drogę do WROCŁAWIA na zmianę to leżał to zaglądał sobie przez okno
z ITKĄ umówiliśmy sie na stacji pod MC DONALDEM i jak sie okazalo bylismy troche wczesniej
zaczal padac deszcz wiec siedzielismy sobie w aucie czekajac na ITKE

wreszcie Itka przyjechala , po malej kawce zapakowalismy RUPIEGO do nowego autka i w droge
po wielu perypetiach / duzy korek w POZNANIU , i nie ten sklep TESCO co mial byc /
dotarli we dwoje na miejsce
nowy pan bardzo troskliwie zajal sie RUPIM , najpierw go wyglaskal , potem wyjal z bagaznika, i znowu RUPI wsiadl przy pomocy JARKA do nowego auta
misiu razem z nim , i widac juz bylo ze RUPI polubial swoja nowa zabawke
jak ITKA odjezdzala to az mi sie łezka w oku zakręciła za staruszkiem, oczywiscie zanim odjechal zostal przez nas wyglaskany
jak sie potem okazalo to samo przezywala ITKA jak RUPI odjezdzal z JARKIEM
jak to czlowiek sie szybko przywiazuje do psa
ale cala ta historia zakonczyla sie na szczescie HAPY ENDEM
cała historia RUPIEGO opisana jest na stronie forum sky, ale chcialam i tu napisac , ze dla takich staruszkow mozna znalezc dom
wielkie dzieki za pomoc ITCE / gdyby nie ona to nie wiem jak bym sobie z podroza poradzila / ; JARO z hodowli KORGAL , ktory przygarnal RUPIEGO na reszte jego dni ; oraz wszystkim osobom , ktore wsparly finansowo całą tą wyprawę
ITKA
RETKA1976
ALEBAZI
SOVIET
BAGIRA@SARA
BLEKI
nadwyzka , ktora zostala z podrozy zostanie przelana na konto ROTTKI
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
w temacie RUPIEGO na forum sky jest napisane , ze zostal przywiazany do drzewa przez wlasciciela
z moich zrodel wynika ze pies zostal znaleziony na ulicy przez pewna pania niestety nie mogla go przygarnac , bo jej pies nie tolerowal RUPIEGO
i to ona przywiozla staruszka do schroniska
wiem to od osoby , ktora przyjmowala RUPIEGO do schronu
byl caly zapchlony i w bardzo kiepskim stanie
ma 13 lat