Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ariss']
no właśnie, następna wystawa w Warszawie.[/QUOTE]
Przyjdziemy Wam sekundowac;) my nie startujemy bo Holly bedzie odrastac (dzis jest trymowana:evil_lol:).

• Replies 13.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ariss coś to na zdziwiała :evil_lol: żeby przeczytać twoją odpowiedź musiałam przedrzeć się przez szereg znaczków [ing=/sdj4][qupte] itd... :evil_lol:
popraw to bo nic dojrzeć nie można :eviltong:

a jajek to oni niech sobie w głowie szukają, a nie między nogami Gass :mad:

Posted

[CENTER][B]UWAGA PISZE JESZCZE RAZ BO ZROBIŁ SIĘ SHIT[/B]
[/CENTER]

[quote name='Justa']Proszę Cię.. to już Galina zdążyła zacieczkować się :mdleje:
Gassirka chyba nie chce żebym Was w wakacje odwiedzała :placz:

a w Warszawie mnie nie będzie na wystawie :placz:[/QUOTE]

[FONT=&quot]ona po prostu chce, żeby remont się skończył[/FONT]:diabloti: [FONT=&quot]ja też nie wiem czy będę[/FONT];) [FONT=&quot]coś czuje że wtedy będzie krycie[/FONT]:diabloti:

[quote name='smallpati']Ona w ogóle ma taką śmieszną budowę, niby jest niska, ale przy tym masywna, przeciwieństwo Gass :p ładna dziewczynka jest z Kugulca, ale dla mnie i tak ideałem jest ten twój pokemon :diabloti:

A już myślałam że się zapomnisz i zdradzisz nam wcześniej :diabloti::evil_lol:
A zapowiada się coś, że będzie cieczka? czy Gass protest w tym roku robi, bo się przeraziła macierzyństwem :eviltong:[/QUOTE]

[FONT=&quot]mój kociub ma to co powinien mieć ładny sznaucer[/FONT]:diabloti: [FONT=&quot]zamiast głowy wiadro[/FONT]:evil_lol: [FONT=&quot]Gass jest bardzo mocna jak na sukę[/FONT];) [FONT=&quot]z resztą kilka razy się zdarzyło, że szukali jej jajek między nogami[/FONT]:roll: [FONT=&quot]w ogóle udał mi się dziewczynka[/FONT]:loveu: [FONT=&quot]kocham ją strasznie[/FONT]:loveu:

[quote name='Justa']Ale Gasska raczej do tych co je wiatr porwie nie należy :lol: I bardzo dobrze ! :p[/QUOTE]

[FONT=&quot]no zdecydowanie nie:diabloti:[/FONT]

[quote name='smallpati']i dobrze

Dla mnie ona ma taką idealnie dopasowaną budowę do wzrostu, jest fajnie kątowana, jej masa idealnie pasuje do wzrostu, nie jest więc ani za wysoka do masy, ani za gruba/ chuda do wzrostu[/QUOTE]

[FONT=&quot]mów dalej[/FONT]:diabloti:

Posted

[quote name='Justa']Dlatego ma na świat wydawać swoje kopie :loveu:[/QUOTE]

[FONT=&quot]ulepszone kopie[/FONT]:diabloti:

[quote name='smallpati']na czym cała polska kynologia zyska :loveu:[/QUOTE]

zobaczymy;)

[quote name='Justa']Niestety psów w Polsce którymi możnaby pokryć fajną sukę nie ma :shake: Wogóle sytuacja z czarnymi średniakami w Polsce wygląda nieco dramatycznie..
Więc ja liczę na to, że Ewcia stworzy piękną linię :loveu: i że się podzieli ! :diabloti:[/QUOTE]

[FONT=&quot]Dla mnie to nie tylko w Polsce sytuacja wygląda dramatycznie[/FONT]:diabloti: [FONT=&quot]choć u nas to rzeczywiście bida z nędzą[/FONT]:roll: [FONT=&quot]chyba że wymagamy zbyt wiele[/FONT]:eviltong: [FONT=&quot]jeden reproduktor z wyższej półki to może za dużo[/FONT]:roll:

[quote name='smallpati']U nas w PL. to ogólnie jest stosunkowo niewiele psów które mają faktycznie świetne pochodzenie i ogólnie dobry eksterier :roll:
Niby tytułowane psy mamy, ale większość zdobytych wygląda tak że pies nie miał praktycznie konkurencji, ale nawet nie o te tytuły chodzi, ludzie robią hodowlanki suką tylko po to żeby na nich zarobić, więc nie można tu mówić o genialnych szczeniakach, bo suki się dopuszcza tylko dla zysku i to zaraz kiedy osiągną status. A rodowód to nie wszystko, mało jest prawdziwych hobbistów

Dlatego mnie tak bardzo cieszy jak dla takiego cuda jak Gass jest starannie planowany i dobierany partner, żeby szczeniaki po rodzicach były najlepsze :loveu:[/QUOTE]

[FONT=&quot]Jak poszłam wpisywać Gass uprawnienia, to kobita pyta mnie w ZKwP czy suka spełnia warunki, dałam jej segregator z kartami ocen i championatami, babka zrobiła [/FONT]:mdleje: [FONT=&quot]po czym powiedziała, że nie przypomina sobie kiedy ostatnio ktoś tak utytułowanemu psu wpisywał hodowlankę, wszyscy robią to od razu jak tylko mogą.

[/FONT] [FONT=&quot]a co do reproduktora to mi się on bardzo podoba[/FONT]:loveu:
[FONT=&quot]
[/FONT]

[quote name='kaho']Przyjdziemy Wam sekundowac;) my nie startujemy bo Holly bedzie odrastac (dzis jest trymowana:evil_lol:).[/QUOTE]

[FONT=&quot]no właśnie słyszałam, że u Sylwii dziś imprezka[/FONT]:diabloti:

Posted

[QUOTE][FONT=&quot]mój kociub ma to co powinien mieć ładny sznaucer[/FONT]:diabloti: [FONT=&quot]zamiast głowy wiadro[/FONT]:evil_lol: [FONT=&quot]Gass jest bardzo mocna jak na sukę[/FONT][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] [FONT=&quot]z resztą kilka razy się zdarzyło, że szukali jej jajek między nogami[/FONT][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG] [FONT=&quot]w ogóle udał mi się dziewczynka[/FONT]:loveu: [FONT=&quot]kocham ją strasznie[/FONT]:loveu:
[/QUOTE]

Bardzo jestem ciekawa jak kawaler wygląda, nie wytrzymam tego czekania :placz:
no ja się nie dziwie że ją kochasz :loveu:
Jak śmiałabyś jej nie kochać :mad::evil_lol:

[QUOTE][FONT=&quot]mów dalej[/FONT]:diabloti:[/QUOTE]

ja tak mogę gadać sporo :diabloti: tyle że sensowniej to pewnie masz napisane w papierkach, oceny mówią same przez się :cool3:

[QUOTE][FONT=&quot]Jak poszłam wpisywać Gass uprawnienia, to kobita pyta mnie w ZKwP czy suka spełnia warunki, dałam jej segregator z kartami ocen i championatami, babka zrobiła [/FONT][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/mdleje.gif[/IMG] [FONT=&quot]po czym powiedziała, że nie przypomina sobie kiedy ostatnio ktoś tak utytułowanemu psu wpisywał hodowlankę, wszyscy robią to od razu jak tylko mogą.

[/FONT] [FONT=&quot]a co do reproduktora to mi się on bardzo podoba[/FONT][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/love.gif[/IMG]
[FONT=&quot] [/FONT][/QUOTE]

Bo tak faktycznie jest :shake: ludzie zaliczają 5 wystaw żeby tylko wpis był, najlepiej jeszcze jak na wystawie nie ma konkurencji bo pies/suka szans by nie mieli, a później to już rozmnażanko pełną para, nei ważne z kim, byle by pieniążki były,albo lepiej rozmnażanie z psami bez papierów, tylko po to żeby można na allegro napisać "po rodowodowych rodzicach" :shake:

żal...

Posted

[quote name='smallpati']Bardzo jestem ciekawa jak kawaler wygląda, nie wytrzymam tego czekania :placz:
no ja się nie dziwie że ją kochasz :loveu:
Jak śmiałabyś jej nie kochać :mad::evil_lol:

ja tak mogę gadać sporo :diabloti: tyle że sensowniej to pewnie masz napisane w papierkach, oceny mówią same przez się :cool3:

Bo tak faktycznie jest :shake: ludzie zaliczają 5 wystaw żeby tylko wpis był, najlepiej jeszcze jak na wystawie nie ma konkurencji bo pies/suka szans by nie mieli, a później to już rozmnażanko pełną para, nei ważne z kim, byle by pieniążki były,albo lepiej rozmnażanie z psami bez papierów, tylko po to żeby można na allegro napisać "po rodowodowych rodzicach" :shake:

żal...[/QUOTE]

wytrzymasz;) nie masz wyjścia:diabloti:

powiem Ci że nie wsio tam jest sensowne:evil_lol::diabloti: np. to, że Gass jest za niska w :evil_lol::evil_lol::evil_lol: czasem są takie kwiatki:evil_lol:

zarobić na szczeniakach:mdleje:ja to pewnie dołożę do interesu;)

Posted

[quote name='ariss']wytrzymasz;) nie masz wyjścia:diabloti:

powiem Ci że nie wsio tam jest sensowne:evil_lol::diabloti: np. to, że Gass jest za niska w :evil_lol::evil_lol::evil_lol: czasem są takie kwiatki:evil_lol:

zarobić na szczeniakach:mdleje:ja to pewnie dołożę do interesu;)[/QUOTE]

mam, zawsze mogę cię zaszantażować swoim samobójstwem :diabloti:

No tak, nie zawsze "znawcy" są faktycznie znawcami :evil_lol:

Ja nei mam nic przeciwko że się za to pieniądze pobiera, ale gdy ma to sens, a nie kiedy zarabianie pieniędzy jest jedynym powodem dla którego się produkuje szczeniaki :roll:

Posted

[quote name='smallpati']mam, zawsze mogę cię zaszantażować swoim samobójstwem :diabloti:

No tak, nie zawsze "znawcy" są faktycznie znawcami :evil_lol:

Ja nei mam nic przeciwko że się za to pieniądze pobiera, ale gdy ma to sens, a nie kiedy zarabianie pieniędzy jest jedynym powodem dla którego się produkuje szczeniaki :roll:[/QUOTE]

żeby mi chociaż wyszło na zero:lol: będzie dobrze, ale pewnie że chciałabym żeby zostało na karmę, wystawy, itp. wszystko zależy ile szczeniaków się urodzi;)

[quote name='deer_1987']Tylko ze to nie Tobie sie suka udala a hodowcy po dobrych rodzicach. Tobie - czy Twojej suce - sie moga szczeniaki udac[/QUOTE]

Dziewczyno osłabiasz mnie przy każdej swojej wypowiedzi:roll: nie w tym sensie udała, że się urodziła u mnie, to chyba dość oczywiste!!! I największy głupek by to zrozumiał!!!

Chcesz się odbić za to, że kiedyś Ci powiedziałam, że robisz beznadziejne foty?

Posted

Przecież to normalne, że szczeniaki się sprzedaje, przecież tyle wkładasz w swojego psa zanim osiągnie cokolwiek, później jak się rodzą szczeniaki to też kupa kasy idzie.
A tu jeszcze wypadałoby, ba nawet koniecznością jest by wyprawkę zrobić, kupić komplet obroże + smycz, zabawki, jedzenia, w zależności w jakim wieku będziesz oddawać szczeniaki to jeszcze fryzjer przed, chyba że sama się tym zajmiesz. Oczywiście trzeba też mamusi poniekąd wynagrodzić to jakimiś upominkami :p Oj miliony na to trzeba :evil_lol: zwłaszcza kiedy mowa o Tobie i twoich zakupach, dla tak oczekiwanego miotu :loveu:

Oj widzę że tu spięcia są :diabloti: a prawie ja w centrum nich :evil_lol:

Posted

[quote name='smallpati']:mdleje:

czyli jednak to był rewanż :roll:[/QUOTE]
Nie byl zaden rewanz, tak samo jak Ewa ma prawo do opini tak samo ja mam. Nie jej sie udala suka tylko hodowcy - niech pisze prawde a nie tak sobie...

Posted

[quote name='deer_1987']Nie byl zaden rewanz, tak samo jak Ewa ma prawo do opini tak samo ja mam. Nie jej sie udala suka tylko hodowcy - niech pisze prawde a nie tak sobie...[/QUOTE]

to zabrzmiało jakbyś się rewanżowała za to co Ewa (btw. nie wiem co) napisała ci w galerii czy gdzie tam to napisała.
Urok dogomanii jest taki że każdy, każdemu szczerą prawdę mówi :evil_lol:

Posted

[quote name='deer_1987']Ty wcale nie robisz lepszych zdjec :) kazdy robi i pokazuje to co chce w swojej galeri :)[/QUOTE]
a ja ci napiszę tylko: kup sobie dziewczyno okulary, bo chyba z wzrokiem masz coś nie tak ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']a ja ci napiszę tylko: kup sobie dziewczyno okulary, bo chyba z wzrokiem masz coś nie tak ;)[/QUOTE]
Dlaczego ja musze uwazac i miec takie samo zdanie jak Ty? nie musze i nie bede miec. Ewa nie robi nie wiadomo jakich zdjec, takie jak kazdy inny. Nie wazne to jej galeria i ma prawo wrzucac co chce - a inni maja prawo napisac co uwazaja. Tak samo ja mam prawo wrzucac co chce do swojej galeri - w ramach regulaminu oczywiscie

Posted

[quote name='deer_1987']Dlaczego ja musze uwazac i miec takie samo zdanie jak Ty? nie musze i nie bede miec. Ewa nie robi nie wiadomo jakich zdjec, takie jak kazdy inny. Nie wazne to jej galeria i ma prawo wrzucac co chce - a inni maja prawo napisac co uwazaja. Tak samo ja mam prawo wrzucac co chce do swojej galeri - w ramach regulaminu oczywiscie[/QUOTE]

oczywiście że każdy ma prawo do wypowiadania się i każdy ma inny gust, bo świat byłby nudny jakbyśmy byli wszyscy tacy sami
Ale powiedz szczerze, czy nie widzisz różnicy między tymi zdjęciami ? i nie chodzi tu o kwestię ustawianie psa
[URL]http://sherry-niunia.home.pl/dogo/762.jpg[/URL]
[URL]http://i444.photobucket.com/albums/qq164/gassira/DSC_7106-Kopia.jpg[/URL]

Posted

[quote name='smallpati']oczywiście że każdy ma prawo do wypowiadania się i każdy ma inny gust, bo świat byłby nudny jakbyśmy byli wszyscy tacy sami
Ale powiedz szczerze, czy nie widzisz różnicy między tymi zdjęciami ? i nie chodzi tu o kwestię ustawianie psa
[URL]http://sherry-niunia.home.pl/dogo/762.jpg[/URL]
[URL]http://i444.photobucket.com/albums/qq164/gassira/DSC_7106-Kopia.jpg[/URL][/QUOTE]
Moze dokladnie okreslisz o co Ci chodzi?

Posted

[quote name='deer_1987']Moze dokladnie okreslisz o co Ci chodzi?[/QUOTE]
napisałaś że zdjęcia Ewy są jak każde inne, więc pytam się Ciebie czy widzisz różnicę jakąkolwiek pomiędzy jej zdjęciem a swoim, celowo nie wybrałam zdjęć pozowanych

Posted

[quote name='smallpati']napisałaś że zdjęcia Ewy są jak każde inne, więc pytam się Ciebie czy widzisz różnicę jakąkolwiek pomiędzy jej zdjęciem a swoim, celowo nie wybrałam zdjęć pozowanych[/QUOTE]
Tak ale moze w takim razie powiesz co w moim zdjeciu jest zle - oprocz krzywego kadru - a co takiego mega wypicowanego i wspanialego w zdjeciu Ewy? zdjecie jak zdjecie nic tam nie widze szczegolnego

Nie bede zasmiecac galeri z idealnymi zdjeciami porownaniem. Nie uwazam - i mam do tego prawo - ze zdjecia Ewy sa super piekne i specjalne.

Posted

[quote name='deer_1987']
Nie bede zasmiecac galeri z idealnymi zdjeciami porownaniem. Nie uwazam - i mam do tego prawo - ze zdjecia Ewy sa super piekne i specjalne.[/QUOTE]
jak to się mówi? belki we własnym oku nie widzi a w cudzym drzazgę dostrzeże

Posted

[quote name='deer_1987']Tak ale moze w takim razie powiesz co w moim zdjeciu jest zle - oprocz krzywego kadru - a co takiego mega wypicowanego i wspanialego w zdjeciu Ewy? zdjecie jak zdjecie nic tam nie widze szczegolnego

Nie bede zasmiecac galeri z idealnymi zdjeciami porownaniem. Nie uwazam - i mam do tego prawo - ze zdjecia Ewy sa super piekne i specjalne.[/QUOTE]

Ja może powiem czym się różnią te zdjęcia, otóż kolorystyką, głębią, ostrością, nasyceniem, i tak można wymieniać w nieskończoność, ale to wszystko czyni fakt że zdjęcia Ewy są jednak bardziej profesjonalne niż twoje czy moje, nie wystarczy mieć lustro by robić dobre zdjęcia. Jeśli naprawdę nie widzisz różnicy, to zakładam że fotografią się nie interesujesz, a byłoby to sprzeczne z częstotliwością twojego udzielania się na wątku o fotografii. Więc wchodzą w grę tylko dwie opcje, pierwsza (najrealniejsza) to to ze się odgrywasz za coś na Ewie i brniesz na upartego, choć wiesz że racji nie masz, a druga opcja to taka że nie znasz się na fotografii kompletnie.

Dobrze, rozumie, naprawdę nie musisz się powtarzać