Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To jest mieszaniec charta polskiego.
Pies jest w tej chwili u mojej sąsiadki na wsi tam, gdzie go znalazłam.
Jest karny, wykonuje polecenia, jest ułożony.
Na spacerach bardzo posłuszny, pilnuje się, przywoływany szybko zjawia się u nogi . Na koty nie reaguje, nie goni ich.
Do ludzi w pierwszej chwili zachowuje dystans, obserwuje,ale gdy zwracamy się do niego po imieniu merda ogonem, bo czuje ludzką życzliwość.
Wiele przeszedł więc na pewno to docenia.
To bardzo inteligentny i urokliwy pies.
Zmienia się z dnia na dzień. Dokarmiony wygląda naprawdę świetnie, sierść ma coraz ładniejszą.
Wg mnie będzie wspaniałym przyjacielem.
Podczas spacerów próbuje mnie zaczepiac skubiąc kurtkę i zachęca do zabawy, biegamy razem i wydaje mi się że wtedy jest szczęśliwy.
Ale ja jestem tam tylko w weekendy...
Ten pies nie nadaje się do budy, może się rozchorować, nie ma podszerstka.
Psi arystokrata pilnie szuka domu!!!
Już chłodno, a pies przebywa cały czas na dworzu!

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Chart wraca :cool1: Nie toleruje ciągłych zaczepek i przytulań bardzo energicznego 8 latka. Pomimo tłumaczeń rodziców dziecko cały czas zaczepia psa. Oj superniania raczej potrzebna tej rodzinie niż pies :roll:
Chart ma poranioną skórę przez stado pcheł oraz ranę na nodze. Jest w trakcie leczenia. Wet powiedział, że ogólnie jest zdrowy. Co z nim teraz zrobić :shake:

Posted

Pixie chart od miesiąca wisiał na allegro i guzik z tego. Zaraz wrzucę go na allegro. Tragedia dla psa. Jutro go przywożą, na tydzień trafia do budy, a co potem????
Pixie, pies jest łagodny i bardzo w porządku. Dziecko raczej z gatunku małoempatycznych i IMO rozwydrzonych.

Posted

Charcik ma dom na 102 :loveu:
Sama się pocieszę, co mi tam.
Hurrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
:smilecol::smilecol::laugh2_2::Cool!::Cool!::bigcool::BIG::x-mas::knajpa::laola: