Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='olekg89']W budzie brak słomy (od tego rany na łapach zapewne) ciągle na betonie.Pazury jak u orła.ahhh wstyd mi ,że na dogo są osoby nie czułe na psie cierpienie...[/quote]

słome w budzie mial przepraszam cię bardzo nie wiesz nawet jak bylo a po zdjęciach nie wszystko idzie osadzić

• Replies 17.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='olekg89']Na zdjęciach jest buda i gołe dechy.[/quote]

słomę miał w budzie ale nie wystawała na zewnątrz.
Nie chce się kłócić olek naprawdę i proszę nie wypominaj mi czegoś co naprawdę nie było moja winą

Posted

Jakby ci chociaż odrobiny zależało to chociaż wyczesałabyś go i kupiła jakiś świetlik na oczy.Wiesz jak swędzi taka posklejana martwa sierść??I jakie robacto może się tam rozwijać??Na spacerze to on przez 11lat pewnie był z 2razy jako 6tyg kulka.

Posted

[quote name='olekg89']Jakby ci chociaż odrobiny zależało to chociaż wyczesałabyś go i kupiła jakiś świetlik na oczy.Wiesz jak swędzi taka posklejana martwa sierść??I jakie robacto może się tam rozwijać??Na spacerze to on przez 11lat pewnie był z 2razy jako 6tyg kulka.[/quote]

Przecież mówiłam ze miał przemywane oczy ale szybko mu się ta ropa zbierała
A na spacery chodził bardzo długo
Naprawdę nie wiesz jak było

Posted

[quote name='olekg89']Gdyby chodził na spacery jego pazury nie byłyby w takim stanie...[/quote]

chodził długo ale później już nie przez te bóle na łapach. pazury tez miał obcinane ale pod sam koniec życia już nie jak widać..
Olek naprawdę cię proszę daj mi już spokój tylko zaczepki do każdego szukasz...

Posted

Sweet, ale tu nie o zaczepkę chodzi tylko o to jak Ty w ogóle na tego psa mogłać od tak poprostu patrzeć i nic nie robić z jego cierpieniem, przecież to jest obraz nędzy i rozpaczy :shake: :shake: :shake: aż sie załamałam jak ten filmik zobaczyłam.... Przykro mi powiedzieć, ale na codzień mam interwencje gdzie dostajemy sygnały o znęcaniu się nad zwierzętami, a część tych psiaków wygląda lepiej od Twojego. To że pies jest stary nie znaczy, że tak ma wyglądać :shake: Też miałam i mam stare psy, jeśli oczy ropieją to są leczone, aż do momentu kiedy przestaną, to nie jest tak, że ta ropa musi się lać i będzie się lać bez przerwy, owszem jeśli nie podejmie się leczenia to niestety efekty są takie opłakane - jak na Twoich zdięciach. Co do bólu łap to pewnie jak u wszystkich duży staruszków problemy ze stawami się pojawiły, tak na przyszłość własnie przy tego typu problemach spacery są jak najbardziej wskazne, a nie tak jak piszesz, że ze względu na te bóle przestaliście go wyprowadzać... Co do pazurów pies, który ma zepwniony odpowiedni ruch sam je sobie zdziera przez całe życie, ale jeśli faktycznie w pewnym momencie życia już nie daje rady, a własnie z reguły jest to w tej końcówce, o której piszesz to wtedy własnie pazury trzeba mu obcinać.
Dziwne, że nikt nie nasłał na Was TOZu, bo w moim mieście własnie u takich psiaków najcześciej przeprowadzamy kontrole.
[*] za TM przynajmniej nie cierpi... i moze w końcu te oczy nie są takie smutne

Posted

[quote name='Mysia_']Sweet, ale tu nie o zaczepkę chodzi tylko o to jak Ty w ogóle na tego psa mogłać od tak poprostu patrzeć i nic nie robić z jego cierpieniem, przecież to jest obraz nędzy i rozpaczy :shake: :shake: :shake: aż sie załamałam jak ten filmik zobaczyłam.... Przykro mi powiedzieć, ale na codzień mam interwencje gdzie dostajemy sygnały o znęcaniu się nad zwierzętami, a część tych psiaków wygląda lepiej od Twojego. To że pies jest stary nie znaczy, że tak ma wyglądać :shake: Też miałam i mam stare psy, jeśli oczy ropieją to są leczone, aż do momentu kiedy przestaną, to nie jest tak, że ta ropa musi się lać i będzie się lać bez przerwy, owszem jeśli nie podejmie się leczenia to niestety efekty są takie opłakane - jak na Twoich zdięciach. Co do bólu łap to pewnie jak u wszystkich duży staruszków problemy ze stawami się pojawiły, tak na przyszłość własnie przy tego typu problemach spacery są jak najbardziej wskazne, a nie tak jak piszesz, że ze względu na te bóle przestaliście go wyprowadzać... Co do pazurów pies, który ma zepwniony odpowiedni ruch sam je sobie zdziera przez całe życie, ale jeśli faktycznie w pewnym momencie życia już nie daje rady, a własnie z reguły jest to w tej końcówce, o której piszesz to wtedy własnie pazury trzeba mu obcinać.
Dziwne, że nikt nie nasłał na Was TOZu, bo w moim mieście własnie u takich psiaków najcześciej przeprowadzamy kontrole.
[*] za TM przynajmniej nie cierpi... i moze w końcu te oczy nie są takie smutne[/quote]

Mysia naprawdę mimo że próbowałam coś z tym robić to mnie nikt nie słuchał bo po co... W pewnym momencie po prostu przestałam ciągle mówić coś że trzeba z tym zrobić bo i tak to nic nie dawało... przecież mój tata jest starszy i on wie lepiej to czemu ma się dziecka słuchać. Postępowania taty w ogóle nie będę komentować. Jakbym mogła coś zrobić to bym zrobiła ale przez wiele lat po prostu byłam na to za młoda i nie zdawał sobie z tego wszystkiego sprawy teraz bym do tego nie dopuściła
Może nie rozumiecie dlaczego ale to nie była moja wina...
A za TM na pewno mu lepiej i w to nie wątpię

Posted

[quote name='Martunia']Jej, ale te Dogo chodzi, nic się nie da zrobić. :shake:
Co tam? :lol:[/quote]

no strasznie teraz chwile działa:roll:
A wiesz co u mnie nie chce mi się pisać drugi raz:eviltong:
Zmęczona jestem:)

Posted

[quote name='Martunia']No tak, już mi wcześniej opisałaś. :lol: Tzn. w sumie przed chwilą.
Jeszcze 2 dni. ;)[/quote]

Nom:)
ale z tym wężem było fajne:) na pbl lepiej opisze:evil_lol:
No:D

Posted

[quote name='Kibaa']masz photobloga? :crazyeye:[/quote]

mam:eviltong:

[quote name='Pusiakowa']hej:)
co tam u was?:lol:
zaraz poczytam o co tu chodzi:eviltong:[/quote]

hej;)
a dobrze:)
żyjemy jakoś:eviltong: ogólni nudno muszę się zacząć pakować dzisiaj:roll:

Posted

[quote name='deer_1987']daj adres photobloga :P
[URL="http://sherry-niunia.flog.pl"]Fotoblog sherry-niunia.flog.pl[/URL][/quote]

Ja mam takiego na innej stronie:
[URL="http://www.photoblog.pl/flashofstar"]TU[/URL] :p

Posted

Witam:) nikt już o nas nie pamięta ale trudno;)
Już prawie spakowana jestem zostały drobiazgi:)
Jutro zlot:D
Potem dodam wam zdjęcia kabika ostatnie przed wyjazdem:)
Jutro o 8.40 mam PKS:eviltong:

Posted

Hej. :hand:
Ja pamiętam, ale dogo świrowało i nie miałam jak cokolwiek napisać. :roll:
Już jutro zlot. :multi: Też jestem prawie spakowana. ;)
Oby było fajnie. :evil_lol: ;)

Posted

[quote name='Martunia']Hej. :hand:
Ja pamiętam, ale dogo świrowało i nie miałam jak cokolwiek napisać. :roll:
Już jutro zlot. :multi: Też jestem prawie spakowana. ;)
Oby było fajnie. :evil_lol: ;)[/quote]

:)
fajnie:lol: no dogo przez ostatnie chyba 2 dni świrowało:roll:
no:D to widzisz tak jak ja:D
ale mam jakąś dużą tą torbę:eviltong: masz duży bagażnik??:evil_lol:
Miejmy nadzieje że będzie...:p
nie chce mi się pakować reszty:eviltong: bo takie rzeczy typu ładowarki mi zostały.. i buty jeszcze...:eviltong:

Posted

No, trochę świrowało.
Zależy, czy też moje rzeczy się zmieszczą, bo ja też wcale tak mało nie mam. :diabloti:
A buty to już mam spakowane. :eviltong: Tylko np. szczotka do zębów jeszcze nie, bo jeszcze będę używała. :diabloti: