Wiza Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Szczeniak ma około 4 tygodni Nazywa sie Kulek (była kulka ale okazało sie że to On) Wyrośnie na średniego psa. Jeśli ktoś go nie weźmie niestety zostanie utopiony! Zaraz wstawie zdjęcia jak tylko dostane... Pomóżcie Kulkowi! Woj śląskie Kłodnica Kontakt (do wnuczki od właścciela psa) (kom) 697834372 Quote
Ulaa Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Utopiony?? 4 miesięczny szczeniak?? Przecież to duży piesek i potrafi pływać, bronić się!! To byłoby zabicie ze szczególnym okrucieństwem, na policję z tym! Quote
Wiza Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Dzięki za odpowiedź Ula, powiedziałam to Patrycji. Może powie to swojemu mądremu dziadkowi. Quote
Wiza Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 dostałam informacje nat psa: "masz tu kropka, ma miesiąc jego rodzice byli szczepieni, wykompany, ma ulubione zabawki, kocha sie bawić w sianie , trzeba mu mało dawać do żarcia za jednym razem bo to odrazu zjada a potem wymiotuje, jest energiczny, przebojowy, jest zdrowy, dogaduje sie z innymi psami. Kundelek, lubi karme suchąi zwykłe jedzenie, jest wszystko żerny, je od kapusty kiszonej przez kluski do trawy i konieczynek. Lubi być głaskanym, musi mieć ciągle coś do zrobienia inaczej sie potwornie nudzi. um,ie pić i jeść z miseczki. Pije wode. Jego koledzy pieski lubią sie z nim bawić w zapasy. Jest mały i bardzo delikatny." Quote
Ulaa Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Oczywiście że tak! Powiedz mu, że wystarczy aby ktoś zrobił fotki pieskowi i było conajmniej 2 świadków, którzy widzieli psa. I jeśli potem pies zniknie, a on nie będzie miał umowy adopcji, adresu nowego właściciela ani nie będzie potrafił wskaać miejsca pobytu psa, dostanie zarzut DOMNIEMANIA ZABICIA (w rzeczywistości wiemy, że sprawy zwierząt nie są tak piękne, ale co szkodzi nastraszyć dziada). Quote
Wiza Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Wielkie dzięki Ulaa, fotki mam na mailu, a a mzoe osobiście zobacze psa w czwartek-środe. Quote
Wolfgirl Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 dziadek tak powieział ale wątpie czy to zrobi jak do niego kropek podchodzi to sio be kropka a jak nikt nie widzi to go bierze na ręce i głaszcze nie wiem czy to zrobi ale chyba chciał żebym mu szybko znalkazła dom To dobry człowiek to on kupił mu karme i zabawki Quote
Wolfgirl Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 zadzwoniłam do dziadka i powiedziałam czym to grozi a on powiedział że..... Zostawił by kropke u siebie ale nie ma kasy na opieke nba d nią !!!! Quote
Guest monia3a Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 To po jaką cholerę :angryy: dziadek brał sobie psa, przecież z nieba mu nie spadł :mad: Z tego co przeczytałam wnioskuję, że miała być suczką do rozrodu zapewne :shake: a okazał się piesiem to niepotrzebny ??? Słów brak na coraz większą ludzką głupotę !!! Wystawić mu mogę allegro, proszę na maila [email protected] zdjęcia, tekst i telefony kontaktowe oraz miejsce gdzie jest piesio. Quote
GrubbaRybba Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Smutne, to co piszecie :-( Biedaczek. Po co ten dziadek kupował lub przygarniał psa, jeśli nie ma pieniędzy na jego utrzymanie? Nie rozumiem jeszcze jednego. Pies ma 1 miesiąc (jak podobno na zdjęciu), czy 4 miesiące, jak w pierwszym poście? Quote
Wiza Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Moniu oni mają 2 psy, skokrewnione i z czego wiem 9 letnia Psota urodziła go..od poczaktu był do wzięcia O kurcze jezuu psiak ma 4 tygodnie nie iesiące, oh ten mój leb zawsze myli..przepraszam. Quote
Guest monia3a Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Kurcze to trzeba dziadkowi pomóc i wysterylizować tę sukę aby więcej nie miała szczeniąt !! Quote
GrubbaRybba Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 W razie czego, ja mogę zaproponować tymczas dla szczeniaka. Zaszczepię go, odrobaczę i poogłaszam. Miałam ostatnio szczeniaka na tymczasie, ale w środe znalazł dom. Problem w tym, że jestem z Warszawy i szczeniaka trzeba byłoby przetransportować. Quote
Ulaa Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 monia3a napisał(a):Kurcze to trzeba dziadkowi pomóc i wysterylizować tę sukę aby więcej nie miała szczeniąt !! KONIECZNIE!! Szczeniaki z blisko spokrewnionych rodziców mogą urodzić się z ciężkimi wadami!! Quote
Wiza Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 O jej dzięki wszytskim za pomoc. W środe wieczorem moze jade tam z Pati i 2 koleżanką i bede nocować. Patrycja wyjaśniła mi z kim Psotta urodziła Kulka: Psota z synem swojej córki która miała tego syna z swoim bratem Czyli bardzo spokrewnione Quote
Guest monia3a Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 O rany :crazyeye: przecież ten szczeniak może mieć wady genetyczne !! To jest bezmyślność ludzka albo niewiedza !! Trzeba dziadkowi wysterylizować i wykastrować zwierzęta, przecież to można podciągnąć pod znęcanie się i odebrać dwa psy ale nie o to tu chodzi, niech wnuczka wytłumaczy dziadku, że postepuje bardzo źle !! Quote
Wiza Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 na kłodnicy niestety wszytskie psy sie ze sobą rozmnazają (wieś) a wszytskie są spokrewnione :( najczęsciej latają luzem Quote
GrubbaRybba Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Co słychać u szczeniaka? Czy znalazł już dom? Czy sunia została wysterylizowana? Quote
Wiza Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 Znalazł dom u mojej przyjaciółki ma sie dobrze jest po szczepieniach odrobaczeniach jest tłuściutki i lubi biegac z Kiarą po polach :) Ma niecałe 4 miesiące. Quote
xxxx52 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 ile ten dziadek ma lat?jak mozna dopuszczac swoja babcie psa:angryy::angryy:,zeby rodzila:shake: jak mozna zanosic sie zamiarem uspienia szczeniaczka?:angryy::angryy: Po co ludziom psy,jezeli nie moga im zapewnic odpowiedniej ilosci spacerow?nie maja pieniedzy ,czemu nie kastruja?czy to ciemnoty?niewiedza? Quote
Wiza Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 usuniete z powodów bliżej okręsloncyh jako wolfgirl z dgm. Quote
Recommended Posts