Pirek Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Witam! Widzę że w internecie jest nie zadóżo zdjęć Podenco z ibizy, więc tutaj macie wielką galerie tej niezwykłej rasy :D Quote
Sjette Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Podenco sa bardzo rozpowszechnione, uzywane do polowan a po zakonczonym sezonie likwidowane. Wiele organizacji zajmuje sie ich ratowaniem. Polecam Galgos del Sol - zalozone przez Angielke, wiec angielskojezyczne. Tez na facebooku, pod ta nazwa. Poniewaz daja psy do adopcji do wielu europejskich krajow, mozliwe ze dali by i do Polski. Podenca maja caly czas, ostatnio suke ze szczeniakami. Oczywiscie bez rodowodow. Quote
Pirek Posted July 23, 2015 Author Posted July 23, 2015 Podenco sa bardzo rozpowszechnione, uzywane do polowan a po zakonczonym sezonie likwidowane. Wiele organizacji zajmuje sie ich ratowaniem. Polecam Galgos del Sol - zalozone przez Angielke, wiec angielskojezyczne. Tez na facebooku, pod ta nazwa. Poniewaz daja psy do adopcji do wielu europejskich krajow, mozliwe ze dali by i do Polski. Podenca maja caly czas, ostatnio suke ze szczeniakami. Oczywiscie bez rodowodow. Wiem o tym :) I o galagos del sol też, polecam stronę ,,Podenco friends'' jest tam duuużo zdjęć i chyba jest to najlepsza strona na facebooku o podenkach. W przyszłości zamierzam sprowadzić podenga z zagranicy, ale wystawowego (gdy przeprowadzę się na wieś) ale oczywiście na początek wezmę z galagos, uratuję go i poznam bliżej te cudowne psy, i na pewno będą brały udział w coursingach aby zaspokoić swoje naturalne potrzeby, wiem że one są bardzo samodzielne więc trzeba je starannie socjalizować, ciekawi mnie jak podengi sprawdzają się we frisbee? Mają idealną budowę ciała, a każdego psa można nauczyć chodź podencom przychodzi to z trudem ;) Quote
Recommended Posts