Katia94 Posted March 22, 2016 Author Posted March 22, 2016 NIestety Elzo nie doczekał domu stałego :( : Niestety mamy złą wiadomość. Dziś w nocy odszedł nasz Elzo. Dzień wcześniej czuł się normalnie, chodził po podwórku, miał apetyt. Położył się spać, niestety gdy rano opiekunowie chcieli go wypuścić okazało się, że w nocy odszedł za tęczowy most…. Chłopak miał słabe serce, dostawał leki sterydowe i przeciwbólowe. Miał około 13 lat, chory kręgosłup i stawy. Ostatni rok życia spędził w swoim domu tymczasowym (https://www.facebook.com/ojkasztelan/). Magdo, Łukaszu - bardzo Wam dziękujemy za wymarzoną opiekę i miłość, którą obdarzyliście chłopaka! Dziękujemy też wszystkim za wpłaty dla Elzo oraz Pani Iwonie D. która była jego wirtualnym opiekunem. Kopiujemy piękny wiersz, którym pożegnał się z Elzem jego dom tymczasowy: "Dokąd idą psy gdy odchodzą? No bo jeśli nie idą do nieba, to przepraszam Cię, Panie Boże, mnie gościny tam też nie potrzeba. Ja poproszę na inny przystanek - tam gdzie merda stado ogonów. Zrezygnuję z anielskich chórów tudzież innych nagród nieboskłonu. W moim niebie będą miekkie sierści, nosy, łapy, ogony i kły. W moim niebie będę znowu głaskać wszystkie moje pożegnane psy." Quote
Recommended Posts