Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Psina ok 7 lat.. owczarek szkocki blue merle
2 domy zastepcze, zanim trafiła do mnie.. zanim mnie wybrała...

Od jakiegoś miesiąca ma narośł na przedniej łapce w górnej częsci (nad łokciem, poniżej barku). Nie boli jej to, biega, skacze, we frisbii potrafi bawić się parędziesiąt minut, do upadłego, po każdym rzucie łapiąc w powietrzu. Diagnoza, na 99% nowotwór, Prędzej czy później kość pęknie... a sam nowotwór raczej się przerzuci.. jutro 2014-10-28, biopsja.. 

Lekarz 1
Czyszczenie, z możliwością nawrótu za jakiś czas, mogą być przerzuty
Amputacja...

Lekarz 2
Czyszczenie, z możliwością nawrótu za jakiś czas, moga być przerzuty
Amputacja stanowczo nie, by nie męczyć psiaka...

Psina źle zniosła sterylizację w zeszłym roku (problemy z wybudzeniem i powikłania)... nie chcę jej męczyć tym, co niepotrzebne....

Jeśli jest ktoś w stanie pomóc,, proszę....... zrobie dla niej wszystko... Ona musi żyć.....
PS Jestem z Zagłębia / Śląska

10631251_986081661418536_433816146994818

10671211_986081668085202_822506341384669

10703560_971831409510228_703749959167362
Posted

Postara sie mze przeslac te zdjecia rtg jakiems dobremu wetowi zajmujacemu sie ortopedia.poszukaj moze w dziale weterynarze.co bym zrobila gdyby to byl moj pies-na pewno nie pozwolilabym amputowac lapy zwlaszcza ze pies normalnie chodzi,nie kuleje czyli nie boli.czy ten twor rosnie?jesli twor nacieka kosc (niestety mam slaby sprzet i jakosc zdj u mnie jest taka sobie)to niestety jest wielce prawdopdobne ze to zlosliwiec,ale takie formy nowotworzenia dokuczja psu.

Posted

Nie potrafię powiedzieć czy rośnie... poprostu jest.

Skóra w tym miejscu jest normalna, zero ran, zero ropy, zero zaczerwienień.  Można normalnie dotykać i pies się nie denerwuje.

Posted

Moja psina miala podobnie. W moim watku sa zdjecia.. i okazalo sie ze to nowotwor. do tej pory pies ma sie dobrze.. dostaje zastrzyki na obrzęki i jakos tam sie trzyma :)

Posted

Narazie 2 lekarzy chce amputować.. 1 nic nie robić bo psinie 'zostało' 3 miesiące życia... 2 czyścić ranę...

1 zlitował się i po obejrzeniu wszystkiego i wyników krwi, że to może być zapalenie.... (krew ma idalną.. wszystko w granicach środkowych lub niższych, nic podwyżone)..

Oby to było to.....

Posted

szczescie w nieszczesciu.. ze tylko jeden tak powiedział.. nic, zobaczymy co będzie.. narazie ma antybiotyk i osłonkę... licze, że to jednak zapalenie.....