omen269 Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich. Od razu przejdę do tematu: 1,5 tygodnia temu mój pies złamał nogę, było zdjęcie, założony gips, wszystko w porządku. Niestety po tygodniu suka zdjęła gips i złamała na powrót nogę. Kolejny gips założony 2 dni temu. I teraz meritum. Wydaje mi się że gips jest niepoprawnie założony, kończyna wydaje mi się skrócona, ale to może być efekt podwieszenia. Nie naturalny skręt łapy, poniżej wstawiam zdjęcia. Chodzi oczywiście o złamaną piszczel. .h.t.t.p.://s6.ifotos.pl/img/DSC0761JP_eaxnphe.JPG Quote
gryf80 Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 Jesli masz watpliwosci jakiekolwiek co do zalozonego gipsu to pytaj tego co zakladal ten gips.moze raz jeszcze noge trzeba przeswietlic.wazne zeby pies mial znikoma ilosc ruchu no ijesli pes przejawia znacznezainteresowanie do takich opatrunkow to koniecznie kolnierz na szyje Quote
omen269 Posted August 27, 2014 Author Posted August 27, 2014 Chciałbym uzyskać tylko potwierdzenie mojego zaniepokojenia. Do weterynarza mam około 15km, nie chcę bez potrzeby wozić psa i go męczyć. Zastanawiam się też nad wybraniem innego weterynarza. Quote
gryf80 Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 na zdjeciu gips jak gips,na łapie co sie dzieje pod tym gipsem to nikt nie wie,jeśli masz jakies watpliwości"to jest potrzeba" Quote
Recommended Posts