Aga1981 Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Witajcie! Postanowiliśmy przygarnąć z Mężem drugiego psa (psice, które były ze mną naście lat odeszły rok po roku, po śmierci drugiej wzięliśmy sunię z pewnej fundacji). Miał to być docelowo mały i kudłaty piesek, a właściwie suczka :lol: młoda lub szczeniak (aby zgrała się z drugą psicą i naszym Synem) Nie chcieliśmy psa rasowego, bo zawsze z nami były mieszańce czy też kundelki Znaleźliśmy ogłoszenie z maluszkami, sunia jest dla nas zarezerwowana, póki co jeszcze 3 tygodnie spędzi ze swoją psią mamą. A my mamy czas aby się odpowiednio przygotować na nowego członka rodziny :p Co powinniśmy kupić i jak dbać o takiego kudłatego maluszka? Tata maltańczyk, Mama - miks shih tzu z inną małą rasą :lol: Jaki szampon (teraz sunia jest cała biała), szczotki/grzebienie, odżywki itd.? Jak często kąpać szczeniaka? Jakiej wielkości posłanie? Sunia jest już 2 razy odrobaczona i zaszczepiona(ma 3 tygodnie). Czyli pewnie krótko po odbiorze będzie drugie szczepienie? Jakie jedzenie i w jakich ilościach dawać na początek? Moje wszystkie psy były raczej "średnie" wielkościowo i nie mam porównania :roll: Co jeszcze powinnam kupić/wiedzieć? Proszę o wszystkie cenne porady i wskazówki :lol: Pozdrawiam Quote
Aga1981 Posted July 25, 2014 Author Posted July 25, 2014 Bardzo dziękuję za szalenie cenne wskazówki. Nie sądziłam, że "aż tyle" dowiem się na forum poświęconym psom... Quote
Recommended Posts