Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Historia Megan jest długa.
Suczka w typie sznaucera olbrzyma kilka lat temu trafiła do Azylu pod Psim Aniołem. Wtedy jeszcze młoda, aktywna- nie sprawiała u nas żadnych problemów. Dość szybko znalazła dom, w którym mieszkała trzy lata. Z powodu rozwodu i zmiany miejsca zamieszkania Megan została zwrócona do azylu, co bardzo przeżyła. W domu mieszkała z trójką dzieci w różnym wieku i kotem- było ok. Na podstawie relacji z poprzedniego domu i obserwacji w azylu napisałam Megan nowy tekst do ogłoszeń i szukałam domu. Nie naginałam faktów, napisała wszystko to, co wiem. Nie jestem za ukrywaniem psich wad, adopcja musi być w pełni przemyślana. Megan sprawiała wrażenie suczki idealnej, łagodnej w stosunku do człowieka, nadającej się do dzieci i innych zwierząt. Była naszym psim aniołem.
Nie wiem, czy to strach przed kolejnym porzuceniem czy może to nie był TEN dom- ale Megan w kolejnym domu nie była grzeczna. Niszczyła pod nieobecność właścicieli, zgłaszany był też brak cierpliwości do dziecka (NIE agresja) - zdaniem ostatniego domu Megan może trafić do domu z dziećmi ale starszymi.
Megan potrzebuje spokojnego domu, może u starszej osoby? Kogoś, kto pracuje w domu, jest na emeryturze? Może ktoś chciałby popracować z klatką kennelową? Suczka znów mieszka w azylu, ma już swoje lata i szanse na ten prawdziwy, dozgonny dom coraz mniejsze. Powinna być jedynaczką, przestała lubić inne psy. Prawdopodobnie trauma po kolejnych porzuceniach odbiła się na psychice tej wrażliwej suni. Megan jest przesympatyczna, kontaktowa, kochana. Ładnie chodzi na smyczy ale boi się spacerować z obcymi osobami- po kilku minutach ciągnie z powrotem do azylu, do ludzi, których zna i czuje się przy nich bezpiecznie. Ma rozczulającą mordkę, nieśmiałe spojrzenie spod czarnej grzywki...
Nie oceniajmy, nie skreślajmy jej za ostatnie zachowania; ona nie wie co się dzieje, dlaczego jest przerzucana z miejsca na miejsce... mieliśmy adopcje psów uznawanych za trudne i nieadopcyjne, psów, które niszczyły w poprzednich domach i nie umiały się odnaleźć w warunkach mieszkaniowych; po trafieniu na SWOICH KOCHAJĄCYCH LUDZI te psy okazywały się idealnie grzeczne!
Szukamy domu tymczasowego i stałego na terenie Warszawy i bliskich okolic.
502 385 252, 501 258 303, 509 117 723