RUuda Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Mam książkę o rasach psów, Evy-Marii-Kramer, wydaną w Polsce w 2002 roku, ale została napisana w 1990. Kiedy do niej sięgam zastanawiam się na ile ona jest aktualna. Czy przez te 23 lata bardzo zmieniła się "pula ras", dodano dużo nowych, wiele uznano? czy warto związku z tym kupić uaktualnioną wersje? Dziękuję za odp ;) To ta:ww.hauward.pl/jpg/rasy_psow.jpg Quote
Koszmaria Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 e,nie. nie traktowałabym poważnie jej książeczek. Quote
RUuda Posted November 5, 2013 Author Posted November 5, 2013 Można się dowiedzieć dlaczego tak sądzisz? Pytam, bo nie znalazłam negatywnych opinii o tej pani w polskim internecie(do niemieckich stron,niestety, nie mam dostępu, nie znam tego języka) Quote
Koszmaria Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 wiesz,jeśli chcesz po prostu pooglądać zdjęcia psów i mieć na półce,to ta książka spełni oczekiwania,ale jeśli się chce wiedzieć więcej,przede wszystkim minusów życia z psem danej rasy,i tak trzeba przegrzebać internet. w jej książkach nie ma w sumie nic,co mi by dawało jakąś informację.przydatny byłoby chociaż wypunktowanie przy każdej rasie jakie choroby są dla niej normalne i jakich badań w zw z tym wymagać od hodowcy. jeśli chcesz przeczytać o historii chyba wszystkich ras uznanych przez FCI-polecam Encyklopedię Hansa Rabera:-) Quote
Lordzik Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Czyli raczej nie warto sięgać po taką książkę, z tego co widzę. Quote
Recommended Posts