Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

yona trzeba zanaczyc banerek i prawym przyciskiem myszy zrobic kopiuj , nastepnie otworzyc swoj panel uzytkownika i wejsc w podpis i tam prawym przyciskiem myszki zrobic wklej... Sprobuj , mam nadzieje ze nic nie pokrecilam :razz:

Posted

No, wstawiłam... Tylko dlaczego mój banerek pokazuje się tylko w ostatnim poście?...:watpliwy:

A wiecie Ciocie... Wydaje mi się, że lepiej byłoby, gdyby potrzebujące psy miały oddzielne banerki. Przecież ludzie klikają w nie z ciekawości :)

Posted

No i dostałam maila o Dinie....

Witam serdecznie Pani Aniu,
Mam już wyniki badań Diny. Potwierdziło się, że ma grzybicę. Tak więc wielce podobne jest, że ten drugi piesek w schronisku ma to samo. Dina dostaje raz dziennie 1 tab. Ketokonazolu 200 mg (opakowanie 10 tabletek). Oprócz tego dano nam środek do przemywania - niestety na butelce nie było etykiety z nazwą, a mój mąż (bo to on odbierał leki) nie spytał o to weta. W każdym razie może opis jak to stosować będzie pomocne. Środek ten (buteleczka ok. 10 ml) należy rozpuścić w 1 litrze wody i przemywać zmienione chorobowo miejsca 2 razy w tygodniu. Wet dodatkowo powiedział, że nie wolno w żadnym wypadku kąpać psiaka bo grzybica się rozprzestrzenia w ten sposób na ciele. Co do środka do smarowania, jeżeli nie uda się Pani ustalić co to jest, to mogę spróbować dowiedzieć się tego od weta prowadzącego Dinę.
Co do samej Diny, to ma się dobrze. Jest radosna, no i stała się prawdziwą domatorką. Od tygodnia ma również towarzystwo. Moja siostra znalazła porzuconego w lesie szczeniaczka (ok. 6 m-cy), nazwaliśmy ją Zuzia. Tak więc teraz obie "panny" rządzą w domu. Najważniejsze, że się świetnie ze sobą dogadują. Nie są zazdrosne, razem się bawią i broją (szczególnie Zuzia) ile wejdzie. Tak więc teraz najważniejsze jest wyleczenie Diny, co mam nadzieję szybko nastąpi.
Serdecznie pozdrawiam i przypominam, że jeżeli mogę w jakikolwiek sposób pomóc to proszę dać znać.
Basia

Chyba z kąpania nici.....

Posted

nie no jego to by tez trzeba uspic:mad: , bo on t tak zyciem tych zwierzakow szarzuje jak malo kto:shake: musimy czekac na Magde, ona nie uspi psa jezeli jest do leczenia, taka mila i fajna wetka ..

Posted

Ciocie sa i czytaja . Ania nie ma netu , i drobne usterki techniczne z psami na tymczasie . W czwartek wybieramy sie do schronu. Mam nadzieje , ze uda mi sie przekonac pana kierownika o podjeciu leczenia Tuni. Kąpac jej nie mozna , mi rece opadaja, nie wiem co robic i mamy jeszcze z Ania kontakt utrudniony przez ten brak netu. W czwartek porobie zdjecia.

Posted

A wiec tak: Tunia wygląda troche lepiej, siersc na grzbiecie sie bardzo poprawiła i nie ma przeswitów. Skóra nie jest zaczerwieniona na razie. Ma oczywiscie gołe place przy dupci i ogonku. Mamy nowe zdjecia to sami zobaczycie.
Wetka dała przeparat na grzybice i dzis został Tuni zaaplikowany. Tunia była tez wykapana odpowiednio.
Jej stan sie polepsza, wiec leczenie odnosi skutek. Dobrze ,że ta wetka juz wróciła i ma cheć cos robić.
Jestesmy tez zadowolone z nowego kierownika na razie:) Obiecał nam pomoc w sterylkach no i w sumie ma serce do tych zwierzaków. Zobaczymy jak bedzie, ale w kazdym razie ceni nas i nasze zdanie tak wiec mam nadzieje,że nie bedzie walk o dobro psów:)

Posted

Tak to prawda:) Tunia wyglada znacznie lepiej . Dzis ja kapalysmy w czyms taki bialym dziwnym i to trzeba robic co tydzien przez 4 tygodnie. Juz jej skora wyglada lepiej i mam nadzioeje , ze bedzie dobrze. Ona jest niesamowicie czujna, uszy postawione ,nadaje sie na psa strozujacego. Zaden ruch nie ujdzie jej uwadze. Bardzo ddobrze ze nasza wetka Magda wrocila. Jest nadzieja!!!:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

hahaha no nie widzisz Yona tych oczek na tym zdjeciu ??? popatrz dobrze, w szkole mówili o mnie sokoli wzrok :crazyeye: bo zamiast dobrego słuchu bozia dała wielkie oczy co wszystko widza :cool3:

Posted

Tunia zostala dzis wykapana :) Wglada juz dobrze mam porobione zdjecia wieczorem wstawie .Doopka juz cala zarosla , ma taka krociutka siersc . Z tygodnia na tydzien jej stan sie poprawia:) Postanowilismy wystawic z Ania bazarek na Tunie na sterylke :). Moze cos uzbieramy :)