handzia Posted November 10, 2013 Author Posted November 10, 2013 Tak, ja wiem. Wczoraj byłam u Krystyny. Powiedziała, że wetka, Ania, zabrała jednak sunię do siebie. Jakaś fundacja rozmawiała z Krystyną, proponowała pomoc, jednak, kiedy okazało się, że sunia cierpi na zespół Cushinga, fundacja wycofała się. Choroba nie jest wyleczalna, jak zapewne większość wie, koszty leczenia są duże (ok 400 zł miesięcznie) Nie wiem jak do końca będzie, ale Krystyna wspomniała o możliwej eutanazji suni, jeśli nic się nie znajdzie :( Quote
baster i lusi Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 (edited) Co to za choroba?Jakie są rokowania.Proszę zrób wydarzenie na fb będziemy szukać jakiegoś rozwiązania i kasy.Trzeba jej jakoś pomóc.Już poczytałam o tej chorobie czy ta diagnoza jest potwierdzona .Straszne to wszystko. Edited November 11, 2013 by baster i lusi dopisanie tekstu Quote
handzia Posted December 1, 2013 Author Posted December 1, 2013 Mam dobre wieści :) Rozmawiałam z Krystyną, sunia jest jak wiadomo u wspaniałej wetki Ani. Suczka bardzo ładnie zareagowała na leczenie, już tak nie posikuje. Je specjalistyczną karmę, wyniki ma w normie :loveu: Jednak musi być pod stałą opieką, konieczne są badania raz na miesiąc, czy nic się nie dzieje :) Oprócz tego sunia jest przekochanym, przemiłym zwierzakiem, Ania jest w niej zakochana. Powiedziała, że jeśli znajdzie się naprawdę odpowiednia osoba, chcąca zaadoptować suczkę, to tylko wtedy odda ją do adopcji. Jeśli nie, to sunia zostanie u niej :) Quote
baster i lusi Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 [quote name='handzia']Mam dobre wieści :) Rozmawiałam z Krystyną, sunia jest jak wiadomo u wspaniałej wetki Ani. Suczka bardzo ładnie zareagowała na leczenie, już tak nie posikuje. Je specjalistyczną karmę, wyniki ma w normie :loveu: Jednak musi być pod stałą opieką, konieczne są badania raz na miesiąc, czy nic się nie dzieje :) Oprócz tego sunia jest przekochanym, przemiłym zwierzakiem, Ania jest w niej zakochana. Powiedziała, że jeśli znajdzie się naprawdę odpowiednia osoba, chcąca zaadoptować suczkę, to tylko wtedy odda ją do adopcji. Jeśli nie, to sunia zostanie u niej :)[/QUOTE] to naprawdę super wieści. Quote
handzia Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 Mam jeszcze lepsze wieści :) Sunia znalazła wspaniały dom w Rzeszowie :loveu: Oczywiście ludzie wiedza o jej chorobie i kontynuują leczenie :) Skoro wetka oddała ją tym ludziom, musi to być idealny dom:) Gdyby wszystkie wątki kończyły się takim happy endem...marzenie :) Quote
baster i lusi Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 No to super.Choć jedna dobra wiadomość.Powodzenia maleńka.Czy będą wieści z nowego domku? Quote
handzia Posted January 9, 2014 Author Posted January 9, 2014 Będziemy się widziały z panią Anią w nast tygodniu, zapytam :) Quote
Recommended Posts