Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ew26,
kierownik mial byc w Krakowie ok. 14.30, wiec dopiero pewnie jedzie z powrotem. Pogoda fatalna, wiec sie nie naspieszy.
Dam znac jak tylko p.kierownik napisze czego sie dowiedzial u dr Stefanowicza.

• Replies 698
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

P.Kierownik tak prosil i tak Irenka miala powiadomci dr Stefanowicza.
[QUOTE]Proszę mnie umówić na wtorek około godziny 14 - 14.30[/QUOTE]

Nikki, a moze BUZKA? On ma prawie calkowita zacme na oczkach.
Zdjecia w galerii z 2006 roku.
Ostatnio jak bylam, to Buxka wpadl na mnie, w ogole mnie nie zauwazyl :shake:
[img]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/29.03.06%20(282).JPG[/img]

[url]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=0&sort=data%20DESC&pid=786[/url]

Posted

Nikki,
wpisz na przelewie : "Na BUZKE obok 178". Takie ten piesek ma imie.
Wydaje mi sie, ze to ta przekleta cementownia szkodzi tak psim oczkom.
Wiele psow cierpi na zapalenie spojowek, lzawienie, potem zacme.

Posted

[quote name='Ulka18']Nikki,
wpisz na przelewie : "Na BUZKE obok 178". Takie ten piesek ma imie.
Wydaje mi sie, ze to ta przekleta cementownia szkodzi tak psim oczkom.
Wiele psow cierpi na zapalenie spojowek, lzawienie, potem zacme.[/quote]

Cementownia znajduje się obok schroniska? Nie da się z tym nic zrobić?

Posted

Schronisko bylo najpierw, powstalo prawie 20 lat temu. Potem 'podoklejali' firmy, hurtownie, taka cementownio-betoniarnie. Teraz schronisko zaczyna przeszkadzac.

Od lat kierownik stara sie o przeniesienie schroniska na inny teren, ale nic z tego nie wychodzi. Mysle o akcji wsparcia i wysylaniu listow do burmistrza Mielca, jak tylko dziewczyny skoncza akcje z Zamosciem.

Schron ma 44 ary powierzcni !!!!!!!! na ponad 550 psow !!!!!!!
Wyobrazcie sobie to !!!!!!

Posted

Kolejny psiaczek do ogłaszania. Jutro wystawię mu allegro, a jak będę mieć więcej czasu zamieszcze w innych portalach ogłoszenia. Ulka jak myślisz, założyć Buźce wątek na dogomanii ?

Posted

[quote name='Ulka18']

Schron ma 44 ary powierzcni !!!!!!!! na ponad 550 psow !!!!!!!
Wyobrazcie sobie to !!!!!![/quote]

Tego się nie da wyobrazić.
Przepełnienie ogromne.

Posted

P.Kierownik juz wrocil i mamy diagnoze Amiczka :roll:
[QUOTE]Temat: Amik
Od: "Profil1" <[email protected]>
Data: Wt Maja 20 2008, 7:42 pm

Cytuję dosłownie:
[SIZE="4"][COLOR="Red"]Lewe oko po przebytym dawno urazie.
Oko niewidzące, phtisis bulbi - stan niebolesny,
niewymagający leczenia a jedynie higieny w postaci okresowego nawilżania i
przepłukiwania worka spojówkowego[ np.sztuczne łzy][/COLOR]

[COLOR="Green"]Prawe oko prawidłowo widzące, układ powiek bez zarzutu, spojówka prawidłowa, budowa wewnętrznych struktur oka bez zarzutu.[/COLOR][/SIZE]

Podpis i pieczątka lekarza.[/QUOTE]

Posted

TAK SIĘ CIESZĘ, ŻE WIDZI NA TO JEDNO OKO CHOCIAŻ !!!!!!!!! NO I ŻE TO DRUGIE PRZYNAJMNIEJ GO NIE BOLI. :lol: BARDZO DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIM ZAANGAŻOWANYM ZA WSANIAŁĄ I BŁYSKAWICZNĄ ORGANIZACJĘ TEJ WIZYTY, CIESZĘ SIĘ BARDZO, ŻE WIADOMOŚCI SĄ DUŻO LEPSZE NIŻ WSKAZYWAŁO NA TO TO WSTĘPNE BADANIE W SCHRONISKU. NIC MI NIE WIADOMO O TYM CZY POZA TYM PISEK MA JAKIEŚ INNE DOLEGLIWOŚCI CZY JEST POZA TYM OCZKIEM CAŁKIEM ZDROWY? CZY MOŻE ZOSTAĆ WYKASTROWANY, CZY MOŻE JUŻ BYŁ?

Posted

Pani wet z Mielca nie jest okulista, nie zna sie na psich oczach.
A dr Stefanowicz to prawdziwy fachowiec.

Oczywiscie istnieje mozliwosc kastracji w schronisku.

Posted

Oczywiście to rozumiem, że to nie był lekarz okulista ani sprzętu nie ma takiego specjalistycznego do badania oczu w schroniskach. Co do kastracji wysłałam maila do schroniska również.

Posted

Ew26,
na pewno znajdziemy kolejnego psiaka do opieki i badan.
Prosilam p.kierownika, zeby poszukal jakies bidy najwiekszej.
Wielkie dzieki za sponsoring Amika :Rose: oraz dobra wiadomosc o jego adopcji :multi:

Posted

Amiczek ma zaklepany domek :klacz:
[quote]
Na Amiczka jestem zdecydowana na 100%, więcej jednak piesków nie przewiduję adoptować "rzeczywiście".

[/quote]

[COLOR=seagreen][B]Udalo sie wyadoptowac kilka niewidomych psow :[/B][/COLOR]
[COLOR=seagreen][B]collie Mawi (Kedzierzyn Kozle), Borysek (Krakow Nowa Huta), Nikusia (Szczecin), Logus, teraz w kolejce czeka Amiczek.[/B][/COLOR]

Posted

[B]EW26, Twoj podopieczny ma prawe oczko zdrowe, a ta jakby opuchlizna mu zeszla. Ponizej mail od kierownika.[/B]
[B][QUOTE]
[B]Temat: [/B]Re: Amik
[B]Od: [/B]"Profil1" [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
[B]Data: [/B]Śr Maja 21 2008, 8:39 am
[B]Do: [/B][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

[SIZE=4][COLOR=seagreen][B]Obecnie nie ma żadnego oka wybulonego.[/B][/COLOR][/SIZE]

----- Original Message -----
From: <[URL="http://www.linuxpl.com/squirrelmail/src/compose.php?send_to=mielec%40bezdomne.com"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/URL]>
To: "Profil1" <[URL="http://www.linuxpl.com/squirrelmail/src/compose.php?send_to=mtoz%40neostrada.pl"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/URL]>
Sent: Tuesday, May 20, 2008 7:51 PM
Subject: Re: Amik

[COLOR=#800000]Ale skomplikowany opis.[/COLOR]
[COLOR=#800000]> A mowil doktor czemu to prawe oko takie wybulone???[/COLOR]
[COLOR=#800000]> Dobrze, ze pies widzi na to oczko.[/COLOR]
[/QUOTE][/B]

Posted

CIESZĘ SIĘ, ŻE OKO NIE JEST NAWET OPUCHNIĘTE TERAZ (SAME DOBRE WIADOMOŚCI).
AMICZEK BĘDZIE MUSIAŁ JESZCZE NA MNIE TROCHE ZACZEKAĆ :-(, NO CHYBA, ŻE KTOŚ MI GO DO PAZDZIERNIKA PORWIE:nerwy: :lol:.

Posted

A co z tym pieskiem?

[B]Niewidomy piesek ze 106[/B], wiek: 7 lat, mieszaniec biało czarny
[IMG]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/Boks%20106%20starszy%20psiak%20(1).JPG[/IMG]

Posted

[quote name='ew26']AMICZEK BĘDZIE MUSIAŁ JESZCZE NA MNIE TROCHE ZACZEKAĆ :-(, NO CHYBA, ŻE KTOŚ MI GO DO PAZDZIERNIKA PORWIE:nerwy: :lol:.[/QUOTE]
Ew, Amik jest zarezerwowany dla Ciebie. Pisalam kierownikowi, zeby powiadomil pracownikow. Tylke raz sie zdarzylo, ze Pani Iza z nerwow wydala zarezerwowanego psa Zbyszka.

Posted

A TO BARDZO SIĘ CIESZĘ JAK JEST DLA MNIE ZAREZERWOWANY :) MAM NADZIEJĘ, ŻE P. IZA WIĘCEJ SIĘ NIE BĘDZIE DENERWOWAĆ I NIE WYDA MOJEGO AMIKA:lol: :lol:
JA PRZEGLĄDAŁAM WCZEŚNIEJ KILKA RAZY GALERIE MIELECKIEGO SCHRONISKA, ZAWSZE SIĘ PRZY TYM ZRYCZAŁAM I RZECZYWIŚCIE MYŚLAŁAM NAD WZIĘCIEM PIESKA ZE SCHRONISKA PO PRZYJEZDZIE, ALE TAK WYBRAĆ JEDNEGO TO TRUDNO NAWET NA STRONIE INTERNETOWEJ A CO DOPIERO W SCHRONISKU KIEDY WSZYSTKIE SIĘ NA CIEBIE PATRZĄ. AMIKA ZNALAZŁAM PRZYPADKIEM NA ALLEGRO, ZANIM DOCZYTAŁAM O NIM DO KOŃCA (BARDZO PRZEJMUJĄCE OGŁOSZENIE) WIEDZIAŁAM, ŻE MUSZE COŚ ZROBIĆ, A NA KOŃCU PATRZE A ON Z MIELCA! DLATEGO SIĘ TAK NA NIEGO UPARŁAM, BO JAK JUŻ SIĘ NA NIEGO NATKNĘŁAM NIE SZUKAJĄC PSA I JESZCZE SIĘ OKAZAŁO, ŻE ON JEST WŁAŚNIE Z MIELCA TO POMYSŁAŁAM, ŻE TO NAPEWNO TEN!

Posted

ZAPOMNIAŁAM JESZCZE NAPISAĆ, ŻE MÓJ AMICZEK WCIĄŻ JEST WYSTAWIANY NA ALLEGRO OD KILKU DNI PRZEZ ewatr1, MOŻE JAKIŚ INNY PSIACZEK MOGŁBY JE DOSTAĆ.

Posted

Ulka, jesli będziesz w schronisku postaraj się ocenić jaki charakter ma Buźka. chciałabym mu wystawić allegro, a co nieco muszę napisać o charakterze. Jaki jest w stosunku do ludzi i zwierząt?