daga01010 Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Witam, mam pytanie związane z dziwną wydzieliną z pochwy u mojej 8-letniej suczki Maji. Otóż niedawno skończyła się jej cieczka, która zawsze przebiega niemal bezobjawowo, nie plami i zachowuje się jak dotychczas. Po zakończeniu cieczki (już od 4 dni) jednak pojawiły się jakby upławy - przezroczysta wydzielina, czasem o lekko żółtawym zabarwieniu, bezwonna i śluzowata. Suczka często się wylizuje, ale to nic nie daje. Gdzie tylko się położy zaraz uplami, sama też ma uklejone okolice pochwy, a nawet ogon, które zresztą co rusz obmywam. Do weterynarza mam możliwość wybrania się dopiero jutro. Proszę o wszelkie porady - mam nadzieje, że to tylko lekka infekcja - a nie ropomacicze. Bardzo się o nią martwię. Dodam również, że Maja pije i je tyle samo, załatwia się też jak zawsze. Może tylko więcej odpoczywa, poleguje. Dodam również, że w domu pojawił się szczeniak - jest już z nami 3 tygodnie, ale Maja nie przejawia najmniejszego zainteresowania. Wcześniej kilka razy przechodziła ciąże urojone, ale sądzę, że to nie to, ponieważ opiekowała się zabawkami i dostała mleka. Tym razem zero zainteresowania, a zamiast tego dziwny wyciek z pochwy. Co to może być? Quote
daga01010 Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Proszę moderatora o zamknięcie / usunięcie wątku. Quote
Recommended Posts