Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z góry przepraszam bo w sumie więcej kaukaza, ale nie wiem gdy go ujrzałam to pysio i te łapki to dla mnie jakby miał coś z owczarka

Kazik jest ofiarą jak zwykle braku odpowiedzialności...
Ma około 1.5 roku taki wesoły, pełny energii młodziak, który kocha pieszczoty i kontakt z człowiekiem. Ciężko nie przejść obojętnie, gdy coś się robi niedaleko jego kojca, gdy ten wpatrzony w Ciebie, przyciąga wzrokiem by go pomiziać a gdy tylko się podejdzie "kołami" do góry albo wtula się
Mieszka w kojcu w lecznicy "ARKA" w Kobyłce (o. W-wa) oczywiście jest wyprowadzany 3x dziennie na spacery, lecz wiadomo 30 minut to nic dla takiego wielkiego, pełnego energii psiaka ( na dłuższe spacery ciężko, ponieważ są inne psiaki jak i też obowiązki). Czasem przychodzą wolontariusze wtedy są w miarę dłuższe. Jaki jest Kazik? Przede wszystkim straszną przylepą, kocha pieszczoty i pragnie kontaktu z człowiekiem, lecz pozostawiony w kojcu zachowuje się spokojnie
Dogaduje się z suniami, z samcami różnie bywa...ciągnie na smyczy (lecz to da się opanować on po prostu ma sporo energii i nie jest do końca wybiegany)bo jak z nim pospaceruje jak od czasu do czasu pobiegam to idzie normalnie więc to kwestia zapewnienia mu odpowiedniej dawki ruchu.
Kazik raczej nadaje się do domu z ogrodem. Kazik budzi szacunek swym wyglądem jak i spojrzeniem, lecz to młody psiak, który pragnie pieszczot

KONTAKT:
Lecznica Weterynaryjna Całodobowa ARKA
ul. Krechowiecka 33
05-230 Kobyłka

tel. kontaktowy:

[FONT=verdana]662 104 356
[/FONT][FONT=verdana]22 760 30 98

[/FONT]
[FONT=verdana] e-mail: [/FONT][email protected]

tak wyglądał jak trafił do nas

Posted

Elwira1992 napisał(a):
podnoszę :)

Witam Kazik robi małe postępy uczymy się teraz siad i coraz ładniej mu wychodzi, i uczymy się że jak na spacer tospokojnie siada (chociaż jest otwarta furtka) i czeka aż powiem idziemy bardzo pojętny lecz trzeba cierpliwości
ogłaszam gdzie się da ale byłabym bardzo wdzięczna o nagłaszanie bo na prawde skradł mi serducho i chcę by w końcu miał własny domek

dzisiejsza sesja
wschodzi słonko

Hej ty właź tutaj mnie pogłaskać

PROSZĘ !!

Już cię nie puszczę, nie pozwolę odejść miziaj miziaj
ewentualnie prowadź mnie za łapy do nowego doku gdzie będę miziany

tak mi dobrze tak mi rób

ładnie siedzę (i zawsze wpatrzony w człowieka )

Posted

Kazik ma własne wydarzenie na fb można udostępniać https://www.facebook.com/events/1416...n_user_invited

dzisiaj deszczowo ale Kaziowi nic to nie przeszkadza by spacerować potem było spokojnie więc posiedziałam z nim w kojcu pomiziałam on wtulił łepek i drzemał dzwonił pan który jest zainteresowany Kazikiem miał przyjść dzisiaj zobaczyć, ale pogoda taka a nie inna i nie przyszedł

a tak w ogóle zapomniałam dodać że Kaziu jest wykastrowany

Posted

dzisiaj wydarzył się cud !!
zadzwonili państwo że są zainteresowani i czy mogą przyjechać
przyjechało małżeństwo z swoją około 2 letnią córeczką (bo chcieli by psiak był przyjazny do dzieci)
osobiście prezentowałam Kazika i wypadł rewelacyjnie !! Państwo się zakochali Kazik od razu wtulił się w pana i zaraz kołami do góry, do małej też super rozdawał delikatnie buziaki. Jedyne co ma się odbyć kolejne spotkanie zapoznawcze z przyszłą koleżanką bo państwo posiadają sunię maltańczyka (trzymajcie kciuki chociaż Kazik jest spoko do suń ale nie wiadomo jak zachowa się sunia widząc takiego olbrzyma ) Państwo szukali psiaka ponieważ jakiś czas temu odszedł ich kochany owczarek niemiecki i jest tak pusto (bez dużego psa ) zarówno w domu jak i na spacerach. Mieszkają w domku z dużym ogrodem i koło siebie mają duży las, Kazik będzie miał do dyspozycji też kojec z ciepłą budą (ale zawsze otwarty). Państwo powiedzieli że będą mieli świetnego towarzysza do wspólnych spacerów, w pełni rozumieją że podwórko to nie wszystko. Jestem prze szczęśliwa !!! Kazik w końcu będzie miał własny domek i własnego człowieka, który będzie go kochał. Teraz tylko mocno kciuki za spotkanie psiaków !!

Posted

I stało się !!

no to wkleję wiadomość od państwa

Kaziulo jest superrrr psinka zakochaliśmy się od pierwszego wejrzenia, żebyśmy posiadali już zrobioną zagrodę byłby już w domku a tak niestety musi poczekać do niedzieli lub poniedziałku. Mam nadzieje że uda się go zabrać już w niedziele. A Weronika nasza malutka zachwycona, jak wyjeżdżaliśmy z kliniki wołała za nim piesek piesek. A wszystko dzięki facebook-owi. Super cieszymy się bardzo i nie możemy się doczekać

Domek dla Kaziula skończony po długim ciężkim dniu udało się duża, porządnie ocieplona superr jutro końcówka robót ,wykończenie i w poniedziałek wyruszamy do Kobyłki po misiaka