Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]Witam,
[/B]
Mój Baca ma 15 lat i niestety ma już problemy z wypróżnianiem, a w zasadzie z jego kontrolą. Sprawa w zasadzie ogranicza się do robienia kupy. Leży sobie i nagle wychodzi z niego kupa, całe szczęście z reguły taka, że wystarczy przenieść do sedesu i spuścić. O ile w domu nie jest to problem, o tyle jak tylko gdzieś trzeba się przemieścić samochodem, to w czarodziejski sposób kupa pojawia się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki prawie zawsze w pierwszych minutach (pomimo spaceru, długiego przebywania w ogrodzie). Mam bagażnik w kombi wyłożony starą brezentową plandeką, więc sprzątnąć niby łatwo, lecz Baca jest często utytłany w tejże kupie. Jak jest gdzie szybko stanąć to w zasadzie to tylko uciążliwość, a nie problem, ale planuję wakacje. Nie zawsze będzie gdzie stanąć, wymyć Bacę i wyczyścić bagażnik. Postanowiłem wypróbować psie pieluchy w wersji XL (Baca ma 40kg) i chciałbym się zapytać czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej dziedzinie. Chodzi mi o podróże z psem wyposażonym w pakiet antykupowy w postaci pieluch i o skuteczność pieluch jako takich.

[B]Z góry dziękuje za pomoc
Aleksander Zamorsk[/B]i

Posted (edited)

Tzn. nie wiem jakie usposobienie ma Twój pies ale no mój no już niestety Rajka już ma na świecię ale no też był już staruszkiem i miał problemy z wypróżnianiem więc stosowaliśmy pieluchy no i nie było problemu tylko no trzeba od czasu do czasu sprawdzić bo jak za dużo się nazbiera to moze pielucha spaść i w tedy robi się nie przyjemnie ; )

Dbasz o swoje i zdrowie bliskich ? [url=http://wygrajznadcisnieniem.pl/] ciśnienie krwi [/url] zajrzyj !

Edited by Denis02
Posted

Niestety Bacor podjął decyzję za nas i w trybie natychmiastowym musieliśmy Go odprowadzić do Krainy Wiecznej Łąki :( :( :(
WIELKI SMUTEK I PUSTKA :(

• 2 months later...
Posted

Wracając do pieluch dla psów fajny wynalazek, szczególnie dla drobnych psów , sprawdzają sie super, przy dużych typu owczarek trzeba zwracać uwagę czy się nie odpina i nie spada.