Ministry Of Magic Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Czy ktoś coś wie na temat tego sędziego ? Wszelkie informacje mile widzine :D Quote
krzysio Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 Sędzia kulturalny , elegancki. Zwraca dużą uwagę na sposób prezentowania pieska i ruch Dużo sędziuje w Europie,Azji, Ameryce Pólnocnej i Południowej. Quote
Jola Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 A czy pozwala samemu pokazać zęby psa, czy woli osobiście je obmacać ? Quote
Ministry Of Magic Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 Nie pozwala samemu otwierać paszczy - przynajmniej tak było w naszym przypadku . Ja pokazałam całe uzębienie , a pan sam jeszcze raz je otworzył i przejechał po zębach palcami . Zrobił to w sposób trochę niedelikatny . Dużą uwagę zwraca faktycznie na ruch po jego sędziowaniu miałam wrażenie , że to się najbardziej u niego liczy . Wyraz głowy był raczej rzeczą drugorzędną . Dla wystawców bardzo miły , od czasu do czasu lubi ich przegonić . Opisy daje raczej mało obszerne. Quote
Jola Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 A jednak, w Koszalinie 2013 - kazał sam pokazywać zęby, patrzył, oglądał, nie sprawdził jajek u nas, ogólnie nie wszystkie psy macał, raczej sporadycznie, mało się odzywał do wystawcy, ogólnie miły ;) aa i opis, tak krótki, że nigdy takiego nie miałam - dosłownie kilka słów w jednym zdaniu. Quote
Recommended Posts