Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie,
chciałabym zapytać jak obecnie kształtują się ceny Boder Collie? Czy taka sama cena jest za pieska wystawowego i tego słabiej rokującego? Szukam pieska, który nie byłby wystawiany.
Na pieska chętnie poczekam, dopiero planuję zakup, najchętniej na koniec wakacji/początek jesieni aby móc spędzić z nim jak najwięcej czasu (i wziąć wtedy urlop :-))).
Wiem, że rodowód to nie tylko wystawy, dlaatego szukam pieska rodowodowego, zdrowego ale niekoniecznie super rokującego wystawowo (bo szkoda by było aby przyszły champion tracił swoją szansę :-))))

Możecie mi pomóc?

Z góry dziękuje :)

• 1 month later...
Posted

Hej :)
Z reguły cena za hodowlanego psa wynosi od 2000 do 3000 zł, ale niektórzy hodowcy widząc że szczeniak idzie do fajnego domu i będzie COŚ robił mogą ciut zejść z ceną albo szczeniak jest niehodowlany (ma np. za dużo białego, niebieskie oko przy pewnych maściach) i wtedy cena jest niższa, choć z tym różnie bywa ;)

Generalnie pomyśl do czego konkretnie Ci ten pies, poszukaj swojego typu, bo w Borderach są różne mioty, hodowle i w zależności od tego czego szukasz powinnaś skupić się na różnych cechach.

Ps. Jeśli planujesz szczeniaka na ten rok to myślę, że powinnaś już rozmawiać z hodowcami interesujących Cię psów, bo często te fajniejsze mioty nawet nie są ogłaszane ;) no i w takich miotach szczeniaki z reguły dość szybko znajdują potencjalnych właścicieli.

Posted

nie wiem czy już trafiłaś na to ale będzie łatwiej szukać :p tu są hodowle [url]http://www.border.wortale.net/art.php?dz=14[/url]
Teraz tylko musisz podzwonić i popytać bo tak jak już mówiła drachena zdarzają się psiaki niehodowlane (które oczywiście nie są gorsze tylko nie są na wystawy) i wtedy cena może być niższa :)