Paulina87 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Gryf to średniej wielkości pies. Jest bardzo żywiołowy, uwielbia zabawę i spacery. Ze szczęścia lubi podgryzać ręce, więc nie nadaje się do domu z bardzo małymi dziećmi. Potrafi chodzić na smyczy. Przebywa w schronisku w Wysocku Wielkim koło Ostrowa Wlkp. www.ostrowschronisko.pl http://www.facebook.com/schronisko.ostrow Quote
xxxx52 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 sliczny pies ,ale moze go warto bylo dokarmic czy ma rozwiniety instynkt lowiecki? w jakim jest wieku? sklad u nas sa podenkowate?a moze chratowate? albo dobermowate? Quote
Paulina87 Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 Już kilka lat temu była w schronisku bardzo podobna suczka tylko szorstkowłosa. Quote
xxxx52 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 (edited) to moze jest w okolicy jakas hodowla chartow ,dobernanow.Musze soprawdzic ,ale cos mnie sie uszy odbilo ,ze jest hodowla chartow .Sprawdze to napisze Wg mnie to jest mieszanka z dobermana,gdyz swiadczy jego glowa i budowa klatki piersiowej ,charakter. Moze to byc np.doberman -owczarek belgijski mix.Dlatego wazne jest sprawdzenie instynktu lowieckiego tego slicznego psa. Edited March 9, 2013 by xxxx52 Quote
Paulina87 Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 Mamy jeszcze taką podengowatą suczkę (zdj ze stycznia zeszłego roku) A kilka lat temu mieliśmy taką Uploaded with ImageShack.us Quote
xxxx52 Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 slicznosci ,jeszcze nie znalazly nowych opiekunow? A jaki maja charkterek?Czy mozna je zwolnic z linki ,czy nie pobiegna za zajczkiem,czy przyjda na zwaolanie? Wiesz tam w waszych okolicach sa hodowle tego typu psow. Quote
Paulina87 Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 Ta krótkowłosa suczka jest cały czas w schronisku. Bardzo łagodna, zgadza się z innymi psami. Nie wiem natomiast jak zachowałaby się po spuszczeniu ze smyczy, bo ja raczej nie spuszczam psów na spacerach, musiałabym spytać innych wolontariuszy. Natomiast szorstkowłosa suczka już dawno w nowym domu, ona była w naszym schronisku jakieś 5-6 lat temu. Quote
Recommended Posts