Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy wasze pieski mają problemy z nadmiernym wydzielaniem się łez?Czy macie jakieś sprawdzone sposoby lub preparaty na zniwelowanie tych plam?

Mój west ma przodozgryz;nieustannie ma pod oczami ciemne plamy.Może to być związane z jego anatomia czaszki. Poradziliśmy się weterynarza,zaproponował on zabieg (przeprowadzany pod narkozą) mający na celu przetkanie"kanalików łzowych. Rodzina i ja mamy duży dylemat,bo piesek jest młody (ma niecałe pół roku), a poza tym niewiadomo czy ten zabieg przyniesie korzyści.Co byście zrobili na moim miejscu?

• 1 month later...
Posted

Zdecydowaliscie sie na zabieg?Jesli nie to szczerze odradzam.
Mam westie suczke,której oczka lzawily odkąd trafiła do Nas jako 3-miesięczne szczenie.
Wszystko zmieniło sie po wymianie zabkow na stałe.Pomimo tego,ze vet stwierdził rownież ze ma zatkane kanaliki lzowe w jednym oczku-sam odradzil zabieg.Jak powiedział jeśli Nam to nie przeszkadza to lepiej nie ruszać.Lunka ma prawie 2 lata,oczeta lzawia bardzo rzadko,tylko codziennie staram sie usuwać "spioszki".Twoj piesek może jeszcze zmienia zabki,także moja rada zostaw i nie ruszaj.Poprostu reguralnie oczyszcaj miejsce wokół oczu.

• 10 months later...
Posted (edited)

Witam :) ,
mam sunie westa ,ma 5 miesięcy i od 2 dni z jednego oczka leci jej wydzielina brunatno-czrewona? oczko jest zaczerwienione i sunia je drapie. nie wiem czy jest to coś poważnego i powinnam odwiedzić weta ,czy nie ma się czym martwić. proszę o pomoc bo trochę się martwię

Edited by Paulina_Coco
dodanie kilku informacji
Posted

[quote name='Paulina_Coco']Witam :) ,
mam sunie westa ,ma 5 miesięcy i od 2 dni z jednego oczka leci jej wydzielina brunatno-czrewona? oczko jest zaczerwienione i sunia je drapie. nie wiem czy jest to coś poważnego i powinnam odwiedzić weta ,czy nie ma się czym martwić. proszę o pomoc bo trochę się martwię[/QUOTE]

Moze byc to spowodowane wymiana zabkow na stale,ale najlepiej skonsultowac sie z lekarzem.

Posted

dziękuję , byliśmy u Weterynarza , co prawda z innego powodu ale o oczko też zapytaliśmy. Wet powiedział,że to nic poważnego ,mógł ją zadrapać pies przy zabawie, i skoro oko nie jest czerwone to wszystko gra :)