marlena i arvena Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 zwracam się szczególnie do osób które miały przypadek lub słyszały o posiadaniu przez psa za dużo zębów:roll: czy pies który ma prawidłowy zgryz a zęby nie 6/6 tylko 7/6 ma możliwość uzyskania statusu reproduktora? (oczywicie dotyczy to zbębów stałych)dodam że pies miał mleczaki 6/6 .Prawdopodobnie nie jest to problem na wystawie tylko sędzia zaznacza w karcie oceny że pies ma o ząb więcej .... ale czy ma szanse dostania oceny doskonałej? Quote
marta1997abc Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Moich znajomych pies nie ma chyba 1 zęba nie wyrósł jeszcze , a pies skończył 10 miesięcy.Na pewno to sprawdzają. Quote
marlena i arvena Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 marta1997abc napisał(a):Moich znajomych pies nie ma chyba 1 zęba nie wyrósł jeszcze , a pies skończył 10 miesięcy.Na pewno to sprawdzają. jak pies ma braki w uzębieni to jest niewystawowy ale jeśli ma za dużo to podobno ma tylko w karcie adnotację, kilku hodowców radziło usunąć ząb ale boję się bo to stały... Quote
Kyu Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Jak chcesz wystawiać i nie mieć problemów to do wyrwania, tylko poinformuj zainteresowanych kryciem jak pies zdobędzie uprawnienia o takim stanie rzeczy, niech przyszli hodowcy decydują czy chcią kryć takim psem...:roll: Quote
marlena i arvena Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 Kyu napisał(a):Jak chcesz wystawiać i nie mieć problemów to do wyrwania, tylko poinformuj zainteresowanych kryciem jak pies zdobędzie uprawnienia o takim stanie rzeczy, niech przyszli hodowcy decydują czy chcią kryć takim psem...:roll: oj ja też bym chciała zeby wszyscy hodowcy FCI byli tacy uczciwi i przyznawali się że ich piękne championy wcale nie są takie idealne.... Quote
Kyu Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 marlena i arvena napisał(a):oj ja też bym chciała zeby wszyscy hodowcy FCI byli tacy uczciwi i przyznawali się że ich piękne championy wcale nie są takie idealne.... Jestem zdania, że każdy odpowiada za siebie. To Ty decydujesz o tym czy jesteś uczciwa, ale opozycyjnym zachowaniem do takiego, o którym mówie przyczyniasz się do takiego stanu rzeczy jak powyżej opisujesz :roll: Quote
Recommended Posts