Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zwracam się szczególnie do osób które miały przypadek lub słyszały o posiadaniu przez psa za dużo zębów:roll:
czy pies który ma prawidłowy zgryz a zęby nie 6/6 tylko 7/6 ma możliwość uzyskania statusu reproduktora? (oczywicie dotyczy to zbębów stałych)dodam że pies miał mleczaki 6/6 .Prawdopodobnie nie jest to problem na wystawie tylko sędzia zaznacza w karcie oceny że pies ma o ząb więcej .... ale czy ma szanse dostania oceny doskonałej?

Posted

marta1997abc napisał(a):
Moich znajomych pies nie ma chyba 1 zęba nie wyrósł jeszcze , a pies skończył 10 miesięcy.Na pewno to sprawdzają.

jak pies ma braki w uzębieni to jest niewystawowy ale jeśli ma za dużo to podobno ma tylko w karcie adnotację, kilku hodowców radziło usunąć ząb ale boję się bo to stały...

Posted

Jak chcesz wystawiać i nie mieć problemów to do wyrwania, tylko poinformuj zainteresowanych kryciem jak pies zdobędzie uprawnienia o takim stanie rzeczy, niech przyszli hodowcy decydują czy chcią kryć takim psem...:roll:

Posted

Kyu napisał(a):
Jak chcesz wystawiać i nie mieć problemów to do wyrwania, tylko poinformuj zainteresowanych kryciem jak pies zdobędzie uprawnienia o takim stanie rzeczy, niech przyszli hodowcy decydują czy chcią kryć takim psem...:roll:

oj ja też bym chciała zeby wszyscy hodowcy FCI byli tacy uczciwi i przyznawali się że ich piękne championy wcale nie są takie idealne....

Posted

marlena i arvena napisał(a):
oj ja też bym chciała zeby wszyscy hodowcy FCI byli tacy uczciwi i przyznawali się że ich piękne championy wcale nie są takie idealne....

Jestem zdania, że każdy odpowiada za siebie. To Ty decydujesz o tym czy jesteś uczciwa, ale opozycyjnym zachowaniem do takiego, o którym mówie przyczyniasz się do takiego stanu rzeczy jak powyżej opisujesz :roll: