leszczuuuu Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Witam posiadam 18 miesiecznego Amstaffa ktory kuleje od 2 tyg jak mu sie przypomni lub jak go zaboli.. heh jakies 6-8 miesiecy temu stlukl sobie kosc i rowniez kulal.. co moge zrobic zeby mu ulzyc lub jakie tabletki zakupic?!?! <zapomnialem co wczesniej dostawal> Quote
gryf80 Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 nie dawaj ludzkich p/bólowych,bo zaszkodzisz psu-piszę powaznie.idz do weta po tablety Quote
leszczuuuu Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 [quote name='gryf80']nie dawaj ludzkich p/bólowych,bo zaszkodzisz psu-piszę powaznie.idz do weta po tablety[/QUOTE] wiem wiem wiem ze zadnych "ludzkich" tabletek pytam poprostu moze ktos mial podobna sytuacje i pamieta jakie tabletki dawal od weta.. szkoda mi placic 50 funtow za otwarcie drzwi do weta i z 30 za tabletki jak moge kupic je za 10 funciakow ;) Quote
rottaska Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 z ludzkich leków,przy urazach,zwyrodnieniach nam wetka przepisuje melobax lub inne zawierające [COLOR=#333333][FONT=Arial]Meloxicamum[/FONT][/COLOR] Quote
gryf80 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='leszczuuuu']wiem wiem wiem ze zadnych "ludzkich" tabletek pytam poprostu moze ktos mial podobna sytuacje i pamieta jakie tabletki dawal od weta.. szkoda mi placic 50 funtow za otwarcie drzwi do weta i z 30 za tabletki jak moge kupic je za 10 funciakow ;)[/QUOTE] wiesz,nie chodzi o to co możesz podac tylko trzeba wiedzieć w jakiej dawce-dasz za malo to nie zadzaiła,dasz za dużo to "rozwalisz"psu żołądek-łacznie z krwotokiem a wtedy zapłacisz za leczenie jeszcze więcej,czyż nie? Quote
leszczuuuu Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 [quote name='gryf80']wiesz,nie chodzi o to co możesz podac tylko trzeba wiedzieć w jakiej dawce-dasz za malo to nie zadzaiła,dasz za dużo to "rozwalisz"psu żołądek-łacznie z krwotokiem a wtedy zapłacisz za leczenie jeszcze więcej,czyż nie?[/QUOTE] no co racja to racja... moze to glupie pytanie ale czy moze pies kulec bo zbyt malo spaceruje (taka gora miesni musi sie porozciagac..) a wlasciwie w ogole ostatnie czasy ?!?! <fatalna pogoda> ;[ Quote
evvelina Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='leszczuuuu']no co racja to racja... moze to glupie pytanie ale czy moze pies kulec bo zbyt malo spaceruje (taka gora miesni musi sie porozciagac..) a wlasciwie w ogole ostatnie czasy ?!?! <fatalna pogoda> ;[[/QUOTE] Obawiam się że bez prześwietlenia nie ma sensu podawać leków, nie wiadomo co jest powodem długotrwałego bólu, mogą to być zmiany w stawach, zapalenie, zwyrodnienia, zwichnięcia. Wybierz się do psiego ortopedy może wystarczy antybiotyk i suplementy na stawy. Quote
gryf80 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 oj leszczuuuu,oczywiscie że pogoda,czy długosc spaceru nie ma wpływu u mlodego psa na problem z lapą. Quote
leszczuuuu Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 [quote name='evvelina']Obawiam się że bez prześwietlenia nie ma sensu podawać leków, nie wiadomo co jest powodem długotrwałego bólu, mogą to być zmiany w stawach, zapalenie, zwyrodnienia, zwichnięcia. Wybierz się do psiego ortopedy może wystarczy antybiotyk i suplementy na stawy.[/QUOTE] no w weekend pojde z psiakiem... wczoraj nic nie kulal dzisiaj caly dzien tez nie puscilem go zeby troche polatal i teraz na wieczor zaczal kustykac.. glownie jak dluzej polezy... ;/ Quote
Recommended Posts