Elwira1992 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 słuchaj a kontaktowałaś się z SPCA z Marek ? może oni by coś poradzili ? [URL="http://www.strazzwierzat.republika.pl/interwencje%20002.htm"]http://www.strazzwierzat.republika.pl/interwencje%20002.htm[/URL] a fundacja Zwierzaki w Potrzebie która funkcjonuje w Wołominie nie da rady pomóc ? ps. gdzie dokładnie psiak się znajduje ?? Quote
DONnka Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 [quote name='Elwira1992']słuchaj a kontaktowałaś się z SPCA z Marek ? może oni by coś poradzili ? [URL]http://www.strazzwierzat.republika.pl/interwencje 002.htm[/URL] a fundacja Zwierzaki w Potrzebie która funkcjonuje w Wołominie nie da rady pomóc ? ps. gdzie dokładnie psiak się znajduje ??[/QUOTE] Justynko, dziś akurat wspomniałam o Tobie w rozmowie z anouk ;) Z naszej rozmowy wynika, że mieszkacie niedaleko siebie :) Z Markami anouk się już kontaktowała, a także z Emirem i Pogotowiem dla Zwierząt :roll: Ja sama też pisałam do p. Sroczyńskiej z Emira Niestety nic z tego nie wyniknęło :shake: Dziś podałam anouk dwa kolejne namiary i jutro będzie wiadomo, czy cokolwiek udało się zdziałać Cały czas trzymam kciuki :thumbs: Quote
Elwira1992 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 ponawiam pytanie gdzie dokładnie psiak się znajduję konkrety (chociaż czasu brak może bym mogła zajrzeć tam w wolnym czasie czy to posiedzieć z psiakiem... itp.) a Zwierzaki w Potrzebie ? one tam mają chyba podpisaną umowę z Wołominem Quote
DONnka Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 [quote name='Elwira1992']ponawiam pytanie gdzie dokładnie psiak się znajduję konkrety (chociaż czasu brak może bym mogła zajrzeć tam w wolnym czasie czy to posiedzieć z psiakiem... itp.) a Zwierzaki w Potrzebie ? one tam mają chyba podpisaną umowę z Wołominem[/QUOTE] Wysyłam PW Quote
anouk92 Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 Elwira fajnie by bylo gdybys mogla podjechac i poznac Miska. Moze jutro dalabys rade? Daj znac to sie umowimy 513-077-146 Quote
Elwira1992 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 jutro odpada :( od rana po wieczór zapelnione :( jak coś napisz na Pw gdzie dokładnie piesek jest ulica itp. jak będę miała czas to przyjadę do niego sama np. bo teraz ciężko mi powiedzieć kiedy będę miała czas Quote
DONnka Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 [B]Anouk92[/B], przydały się namiary tych dwóch fundacji, które Ci podałam ? Karmę, którą zamówiłam dostaniesz chyba dopiero po Nowym Roku :roll: Ta karma to [B]Bosch Active 15 kg[/B] dla psów aktywnych i stróżujących o większym zapotrzebowaniu energetycznym + gryzak wołowy GRATIS ;) Czy ONek dalej kuleje ? Oprócz karmy zamówiłam też preparat FLAWITOL ARTRO 60 tabl. Najwyżej będziesz mu kruszyć tabletki i mieszać z granulkami karmy To dobry preparat na stawy o działaniu przeciwzapalnym i przeciwbólowym Mam nadzieję, że mu pomoże Quote
Elwira1992 Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 eh jeszcze nie byłam u psiaka :( ale myślę że może się uda w tym tygodniu a jak nie to w następnym... zarezerwować czas... chciałam się zapytać jak psiak ? czy nadal jest tam po nocy sylwestrowej ? i czy udało się coś z fundacjami które powysyłane zostały namiary ? Quote
anouk92 Posted January 8, 2013 Author Posted January 8, 2013 Donka niestety karma nadal nie doszła :( Ja jestem cały czas w domu więc nie mogłam przeoczyć kuriera. Możesz proszę sprawdzić żeby się nie okazało że zapłącone a dostawy nie będzie :( Co do Miśka to miejsce jest, gorzej z jego złapaniem. Może w tym tygodniu coś się uda wymyśleć. Quote
Aryste Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 czytalam,ze swojego czasu dogomaniacy skladali sie na klatke-łapke, ktora sobie przesyłąja z jedneh=go miesjca w polsce do drugiego, po to wlasnie zeby moc cos zrobic w takich przypadkach. moze to bylby jakis pomysl? Quote
DONnka Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 [quote name='anouk92']Donka niestety karma nadal nie doszła :( Ja jestem cały czas w domu więc nie mogłam przeoczyć kuriera. Możesz proszę sprawdzić żeby się nie okazało że zapłącone a dostawy nie będzie :( Co do Miśka to miejsce jest, gorzej z jego złapaniem. Może w tym tygodniu coś się uda wymyśleć.[/QUOTE] Dostawa się przeciągnęła, bo nie mieli tej karmy na stanie i musieli sprowadzić. Dzwonili do mnie w tej sprawie, ale ta, którą zaproponowali w zamian była z niższej półki, więc się nie zgodziłam. Zależało mi akurat na tym Boshu Active, bo cena była promocyjna za 15 kg i jest polecany dla psów stróżujących, które mieszkają na zewnątrz. Dzięki temu mogłam jeszcze zamówić ten Flawitol Artro na stawy Właśnie sprawdziłam i przesyłka została ostatecznie wysłana wczoraj, więc dziś powinna być u Ciebie Cieszę się, że jest miejsce dla Miśka :multi: Trzymam kciuki za akcję z łapaniem :thumbs: Quote
anouk92 Posted January 8, 2013 Author Posted January 8, 2013 [quote name='anouk92']Donka niestety karma nadal nie doszła :( Ja jestem cały czas w domu więc nie mogłam przeoczyć kuriera. Możesz proszę sprawdzić żeby się nie okazało że zapłącone a dostawy nie będzie :( Co do Miśka to miejsce jest, gorzej z jego złapaniem. Może w tym tygodniu coś się uda wymyśleć.[/QUOTE] Odwołuję - właśnie był kurier. Bardzo dziękuję w imieniu Miśka :) Klatkę łapkę powinnam mieć u siebie w tym tygodniu. Tylko czy on do niej wejdzie? :( Próba łapania w sobotę. Quote
egradska Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Dziewczynki, gdzies słyszałam, że Emir zaprawiony w łapaniu i sprzęt ma, może by udostępnili na akcję? Quote
DONnka Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 [quote name='anouk92'][B]Odwołuję - właśnie był kurier. Bardzo dziękuję w imieniu Miśka :)[/B] Klatkę łapkę powinnam mieć u siebie w tym tygodniu. Tylko czy on do niej wejdzie? :( Próba łapania w sobotę.[/QUOTE] No to się cieszę :multi: Potwierdź jeszcze na wątku SKARPETY :) I niech Miśkowi wyjdzie na zdrowie :thumbs: Quote
Elwira1992 Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 jeżeli w sobotę może uda mi się znaleźć czas (zależy która godzina) to bym mogła podjechać w razie coś pomóc jakoś ? Quote
Zibi Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Cześć, ja miałam analogiczną sytuację ze swoją suką -Lunką. Jej historia znana jest dziewczynom z Mińska. Klatka łapka to najlepszy pomysł, ale zwróćcie uwagę aby była dostatecznie duża. Klatka z Emira jest za mała na onka. Przynajmniej 3 lata temu mieli za małą. I na zanętę dajcie coś wybitnie pachnącego. U mnie kurczak nie zadziałał i dopiero pieczony boczek zachęcił sukę do wejścia :-) No i ja złapanie Luny załatwiłam przez gminę. Dotąd do nich łaziłam, straszyłam fundacjami, a w końcu telewizją, że klatkę przywiózł sam hycel. Tylko później psa musiałam odłowić sobie sama :-/ Będę Wam kibicowała i życzę oczywiście powodzenia. Quote
anouk92 Posted January 8, 2013 Author Posted January 8, 2013 [quote name='Elwira1992']jeżeli w sobotę może uda mi się znaleźć czas (zależy która godzina) to bym mogła podjechać w razie coś pomóc jakoś ?[/QUOTE] Elwira byłoby super i raźniej bo będę sama z mężem, a ja nie bardzo moge dzwigać z brzuchem :( Pewnie będziemy go łapać jakoś z rana ok. 9:00. Daj znać czy mozesz podjechać to mogę Cię odebrać ze stacji Słoneczna. No i jest jeszcze problem bo klatka jest duża i do naszego kombi nie wejdzie :( Może ktoś w okolicy ma duży samochód? Quote
Elwira1992 Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 w sobotę o tej godzinie raczej będę wolna wstępnie sobie rezerwuje ( jutro po 18 odezwę się) jak coś nie ma problemu bo ta ulica jak patrzyłam to blisko od stacji więc nie ma zastrzeżeń jak sobie piechotą przejdę ten kawałek :) z resztą odezwę się i najwyżej dogada się :) co do samochodu to nie wiem :( a tej klatki nie da się rozebrać na części ?? tak by potem na miejscu złożyć ? Quote
Elwira1992 Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 niestety sobota odpada idę do pracy a myślałam że będę miała wolne... Quote
anouk92 Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 (edited) Misiek złapany :) Po 4 godzinach udało się go złapać. (powinnam napisać że po 11 miesiącach ;) Najpierw klatka łapka - przestraszył się jej strasznie i uciekł ze swojego miejsca. Wrócił dopiero jak ją zabraliśmy. Dopiero dawka usypiacza pozwoliła go złapać ale też nie było łatwo bo adrenalina mu skoczyła i wcale nie chciał spać tylko biegał po okolicy a my za nim. Udało się tylko dzięki temu że sam wpadł na ogrodzony teren i już nie miał wyjścia musiał się poddać. Misiek to najspokojneiszy pies świata. Bardzo się boi ludzi ale można z nim robić wszystko łącznie z zaglądaniem do pyska. Został przewieziony do lecznicy. Przeszedł szybki przegląd. Został od razu zachipowany i odpchlony. Na razie tyle. Jest jeszcze bardzo zestresowany więc trzeba mu dać chwilę spokoju. Najprawdę jak ktoś z nim trochę popracuje i pokaże że nie wszyscy ludzie są źli to będzie rewelacyjnym psem. Ze swoim wyglądem i super łagodnym charakterem ludzie powinni się o niego bić. Jeśli ktoś chciałbym wspomóc finansowo pobyt Miśka w lecznicy oraz późniejszy pobyt w hoteliku to proszę dać znać a wyśle namiary. A taki jestem przestraszony: [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images47.fotosik.pl/1683/a20389d9b6f71e80med.jpg[/IMG][/URL] Edited January 14, 2013 by anouk92 Quote
egradska Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Dobrze, ze juz bezpieczny, oby socjalizacja poszla tak szybko, jak w przypadku Wolwo ze stacji (tez zlapany po wielu trudach) Quote
Aryste Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 widzialam na stronie fundacji przytul psa. tam jest wiecej jego zdjec. super ze juz bezpieczny i z pelnym brzuchem :-) Quote
DONnka Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Bardzo się cieszę, że Misiek już bezpieczny i zaopiekowany :multi: [B]Anouk92[/B], a do jakiego hoteliku trafił ? Utrzymujesz z nim kontakt ? Karma i lekarstwo na stawy od SKARPETY pewnie pojechały razem z Misiem Potwierdź jeszcze proszę otrzymanie ich na wątku skarpetowym (link mam w podpisie) Quote
anouk92 Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 [quote name='DONnka']Bardzo się cieszę, że Misiek już bezpieczny i zaopiekowany :multi: [B]Anouk92[/B], a do jakiego hoteliku trafił ? Utrzymujesz z nim kontakt ? Karma i lekarstwo na stawy od SKARPETY pewnie pojechały razem z Misiem Potwierdź jeszcze proszę otrzymanie ich na wątku skarpetowym (link mam w podpisie)[/QUOTE] Opieke na Miśkiem przejeła Fundacja Przytul Psa, za co jestem im bardzo, bardzo wdzięczna. Na razie jest w lecznicy. W planach jest znalezienie miejsca w którym będzie z nim ktoś pracował bo niestety nadal jest bardzo wystarszony. W niedzielę jedziemy do niego. Zawiozę karmę i leki bo w zeszłą niedziele podczas łapanki nie miałam głowy żeby je zapakować do samochodu. Quote
bela51 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Zapisuje watek Miska. Serce peka, jak te biedne ONki sie poniewieraja.:-( Dobrze, ze Misiu juz bezpieczny. Quote
Recommended Posts