Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

23.12.12 (dzien przed wigiliá :OO) Kamusia pojechala do swojego domu w Gdansku :)

24.11.2012 sunia trafila do hoteliku 4 Lapy pod [SIZE=2]Lodziá.

[/SIZE]_______________________
[FONT=verdana]
[SIZE=3][COLOR=black][FONT=Calibri]Sunia u[FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000000]szy miala straszne-czarne i śmierdzące. [/COLOR][/SIZE][/FONT]Narazie wycięte śmierdzące dredy (były takie że na końcówce uszu miała strupki- zostaly odmoczone, zdezynfekowane), wykąpana w 2 szamponach, wyczesana, zakroplona FripeXem - jednym słowem śliczna, pachnąca spanielka. W poniedzialek wet zacznie leczenie uszu i zrobi inne badania i oglédziny.

[SIZE=3]Kama ma duży brzuszek ale jest dużym łakomczuchem.
Robi takie gniazda co prawda, ale wciaga do nich wszystko co znajdzie i zakopuje. Sunia jest już grzeczna,przestała drapać w drzwi, wyszła na 2 króciutkie spacerki-zrobiła kupkę i siusiu-czyli w domu nie brudzi (na razie i oby tak zostało), sama woła żeby wyjść.
Jednym słowem wszystko ok.

Kama zostala oceniona przez weta na 4 latka - ma biale zábki, nieco polamane (od gryzienia kamyków lub kosci)

Tekst do ogloszen Kamusi:

Tytul: [B]Idealna spanielka Kama szuka domu!

[/B]Kama zostala okreslona na ok. 4 lata (ma ulamane ale biale zábki, jakby obgryzala kamyki lub twarde kosci), jest wyjátkowo przyjacielska i widac, ze kiedys mieszkala w dobrych warunkach, zna kanapé i lózko, nie ma w sobie niesmialosci i strachu schroniskowego psiaka.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=3]

[SIZE=2][FONT=verdana]Sunia ma wspaniały charakter, jest niekonfliktowa, toleruje nowo poznane psy i koty, zawsze chétna do zabawy z nimi. Jest przemila, bardzo zapatrzona w czlowieka i stéskniona do tego stopnia, ze bojác sié kolejnego porzucenia placze jesli nie moze spac na lózku swojego czlowieka.

Kama jest bardzo czyściutka, grzeczna i usłuchana. Sygnalizuje jesli chce wyjsc za potrzebá. Jest to przecudna i przekochana sunieczka. Kama przebywa w domu tymczasowym, gdzie pozostanie do czasu adopcji do odpowiedniego domu stalego.

Suczka jest zaszczepiona, odrobaczona i odpchlona oraz wysterylizowana.

Jeśli masz więcej pytań skontaktuj się z nami (nie odpowiadamy na smsy).
Psiaka wydamy do adopcji tylko i wyłącznie do odpowiedzialnych opiekunów. Adopcja możliwa pod warunkiem wyrażenia zgody na wizyty przed i po-adopcyjne oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kamusia w drodze do hoteliku[/FONT][/SIZE][/SIZE][SIZE=2][FONT=verdana]:
[/FONT][/SIZE][IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-X6JBJnQ6zcg/ULSRtR21c2I/AAAAAAAAUF0/Bg1C4gf11xg/s800/DSC00406.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-5Xy_C8F87SU/ULSRthsZ99I/AAAAAAAAUFs/lVCSWcZ7keM/s800/DSC00408.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-W3DXepj-hFs/ULSRuHEN08I/AAAAAAAAUF4/F9zA12V193k/s800/DSC01488.JPG[/IMG]

i w hoteliku niunia:
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-Qe_nmVpvJ_o/ULPz3_dQSyI/AAAAAAAAUEc/NkaBPalvsMg/s800/DSC00183.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-hJ7H2y_PM7g/ULPz4z69rxI/AAAAAAAAUEs/FpURWBYJlIk/s800/DSC00213.JPG[/IMG]

album: [FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#000000][URL]https://picasaweb.google.com/117537880231945609760/KamaSpodLodzi?authkey=Gv1sRgCO7M-Oj1ie3K7AE[/URL]#[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE]

Edited by emilia2280
Posted

Wet powiedzial ze suczeczka jest mloda,ma nie wiécej jak 4 latka, bialutkie zábki, tylko polamane - najprawdopodobniej od kamyków lub kosci, którymi mogla sié bawic.

Zrobilam zuczusiowi Gumtree i Tablicé.pl reszté ogloszen ma zamówione z bazarku.

Posted

Kamień z serca. Tak tez myslałam, że to młode dziewczę, a zęby zniszczone przez kamyki lub kości. Myślę o niej codziennie. [SIZE=4][COLOR=#FF0000]Czy ktoś mógłby zrobić bazarek na Kastorowe psiaki??????[/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='Kama202']Kamień z serca. Tak tez myslałam, że to młode dziewczę, a zęby zniszczone przez kamyki lub kości. Myślę o niej codziennie. [SIZE=4][COLOR=#ff0000]Czy ktoś mógłby zrobić bazarek na Kastorowe psiaki??????[/COLOR][/SIZE][/QUOTE]

Elu, dziékujemy. Czekamy w kolejce na nasz bazarek u Inci. Ona teraz ma kieleckie psiaki na glowie, bo tam wiéksza dziura budzetowa niz u nas :)

Posted

Super, najbardziej mi pasuje Incia. Czyli jak będę w Kielcach- to Jej podrzucić mogę fanty? Zbieram już kasiorkę "po rodzinie" na Kamunię (stóweczkę już mam ale poczekam może sie więcej uzbiera, to wyślę). Całuski w nochalek słodkiej dzieweczki.

Posted

[quote name='Kama202']Super, najbardziej mi pasuje Incia. Czyli jak będę w Kielcach- to Jej podrzucić mogę fanty? Zbieram już kasiorkę "po rodzinie" na Kamunię (stóweczkę już mam ale poczekam może sie więcej uzbiera, to wyślę). Całuski w nochalek słodkiej dzieweczki.[/QUOTE]

tak Eluniu, Incia. Ja tez uwazam ze lepiej poczekac na taká dobrá i sprawdzoná osobé :)

Bardzo dziékujemy za pamiéc o Kamusi.

Posted

Sunia miala miedz dzis sterylké, ale okazalo sié ze jej obsesyne znoszenie zabawek i robienie "gniazda" w poslaniu, to nie tylko hobby a urojona ciáza (miala USG dwukrotnie zeby wykluczyc ciázé). Mleko w sutkach powinno zejsc po tygodniu wet powiedzial. Wtedy bédzie miala sterylké. Poza tym sunia jest przemila i grzeczna.

Posted

Dziewczynka już po sterylce-miała wczoraj ,dziś byłyśmy u lekarza wszystko ładnie,sucho i ona też dobrze się czuję,ma apetyt, wychodzi na spacerki króciutkie i żeby nie ubranko pooperacyjne nikt by nie pomyślał że wczoraj była cięta.

Posted

Kama paraduje w ubranku pooperacyjnym,żeby sobie nic nie wydłubała,goi się bardzo ładnie właśnie wróciłam z wizyty u weta.W sobotę zdjęcie szwów i Kamulka w drogę.Szkoda, bo już ją pokochałam i znów będzie mi smutno za przytulasem.Bo ona teraz tak się zachowuje jakby zawsze tu mieszkała,na początku trudno było ją na moment zostawić samą tak płakała i drapała w drzwi,nigdy nie chciała zostać sama,taki lęk miała tylko trzeba było byc przy niej.Po tygodniu już się uspokoiła i poczuła pewnie,zostaje sama bez problemu,uwielbia też jazdę autem.To tyle o Kamusi- przyszły domek na pewno ją pokocha.Ona jest taki kanapowiec domowy.

Posted

Tak, dzieki uprzejmosci a.piurek odbyla sié wizyta PA w nowym domu Kamusi i mala moze jechac do Gdanska :) Najprawdopodobniej w niedzielé. Transport mamy do Torunia, z Torunia odbiorá sunié jej nowi wlasciciele i powiozá do domu :)

Posted

Moja Ukochana Kamunia. Da dużo szczęścia nowej Rodzinie. Łezka mi się w oku zakręciła. Bardzo dziękuję "Kastorowi" za pomoc tej suni. Jesteście najwspanialszą fundacją, jaką znam.

Posted

[quote name='Kama202']Moja Ukochana Kamunia. Da dużo szczęścia nowej Rodzinie. Łezka mi się w oku zakręciła. Bardzo dziękuję "Kastorowi" za pomoc tej suni. Jesteście najwspanialszą fundacją, jaką znam.[/QUOTE]

[quote name='Asia & Ginger']Wspaniale! :multi: :multi: :multi:

Zgadzam się w 100%. :p :loveu: :Rose:[/QUOTE]

Lobosze :OOO DZiekujemy! Lada dzien anioleczka bédzie w swoim domu :)