emilia2280 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 (edited) 23.12.12 (dzien przed wigiliá :OO) Kamusia pojechala do swojego domu w Gdansku :) ____________________________ 24.11.2012 sunia trafila do hoteliku 4 Lapy pod [SIZE=2]Lodziá. [/SIZE]_______________________ [FONT=verdana] [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Calibri]Sunia u[FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000000]szy miala straszne-czarne i śmierdzące. [/COLOR][/SIZE][/FONT]Narazie wycięte śmierdzące dredy (były takie że na końcówce uszu miała strupki- zostaly odmoczone, zdezynfekowane), wykąpana w 2 szamponach, wyczesana, zakroplona FripeXem - jednym słowem śliczna, pachnąca spanielka. W poniedzialek wet zacznie leczenie uszu i zrobi inne badania i oglédziny. [SIZE=3]Kama ma duży brzuszek ale jest dużym łakomczuchem. Robi takie gniazda co prawda, ale wciaga do nich wszystko co znajdzie i zakopuje. Sunia jest już grzeczna,przestała drapać w drzwi, wyszła na 2 króciutkie spacerki-zrobiła kupkę i siusiu-czyli w domu nie brudzi (na razie i oby tak zostało), sama woła żeby wyjść. Jednym słowem wszystko ok. Kama zostala oceniona przez weta na 4 latka - ma biale zábki, nieco polamane (od gryzienia kamyków lub kosci) Tekst do ogloszen Kamusi: Tytul: [B]Idealna spanielka Kama szuka domu! [/B]Kama zostala okreslona na ok. 4 lata (ma ulamane ale biale zábki, jakby obgryzala kamyki lub twarde kosci), jest wyjátkowo przyjacielska i widac, ze kiedys mieszkala w dobrych warunkach, zna kanapé i lózko, nie ma w sobie niesmialosci i strachu schroniskowego psiaka.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=3] [SIZE=2][FONT=verdana]Sunia ma wspaniały charakter, jest niekonfliktowa, toleruje nowo poznane psy i koty, zawsze chétna do zabawy z nimi. Jest przemila, bardzo zapatrzona w czlowieka i stéskniona do tego stopnia, ze bojác sié kolejnego porzucenia placze jesli nie moze spac na lózku swojego czlowieka. Kama jest bardzo czyściutka, grzeczna i usłuchana. Sygnalizuje jesli chce wyjsc za potrzebá. Jest to przecudna i przekochana sunieczka. Kama przebywa w domu tymczasowym, gdzie pozostanie do czasu adopcji do odpowiedniego domu stalego. Suczka jest zaszczepiona, odrobaczona i odpchlona oraz wysterylizowana. Jeśli masz więcej pytań skontaktuj się z nami (nie odpowiadamy na smsy). Psiaka wydamy do adopcji tylko i wyłącznie do odpowiedzialnych opiekunów. Adopcja możliwa pod warunkiem wyrażenia zgody na wizyty przed i po-adopcyjne oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kamusia w drodze do hoteliku[/FONT][/SIZE][/SIZE][SIZE=2][FONT=verdana]: [/FONT][/SIZE][IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-X6JBJnQ6zcg/ULSRtR21c2I/AAAAAAAAUF0/Bg1C4gf11xg/s800/DSC00406.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-5Xy_C8F87SU/ULSRthsZ99I/AAAAAAAAUFs/lVCSWcZ7keM/s800/DSC00408.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-W3DXepj-hFs/ULSRuHEN08I/AAAAAAAAUF4/F9zA12V193k/s800/DSC01488.JPG[/IMG] i w hoteliku niunia: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-Qe_nmVpvJ_o/ULPz3_dQSyI/AAAAAAAAUEc/NkaBPalvsMg/s800/DSC00183.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-hJ7H2y_PM7g/ULPz4z69rxI/AAAAAAAAUEs/FpURWBYJlIk/s800/DSC00213.JPG[/IMG] album: [FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#000000][URL]https://picasaweb.google.com/117537880231945609760/KamaSpodLodzi?authkey=Gv1sRgCO7M-Oj1ie3K7AE[/URL]#[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE] Edited December 23, 2012 by emilia2280 Quote
Amadorka Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Wygląda ślicznie jak ruda spanielka,zdjecia wkrótce. Quote
emilia2280 Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 Zdjécia suuoneczka w pierwszym poscie juz :) Quote
Kama202 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Śliczna Niunia- Kamunia i wcale nie wygląda na swój wiek. Quote
emilia2280 Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 Wet powiedzial ze suczeczka jest mloda,ma nie wiécej jak 4 latka, bialutkie zábki, tylko polamane - najprawdopodobniej od kamyków lub kosci, którymi mogla sié bawic. Zrobilam zuczusiowi Gumtree i Tablicé.pl reszté ogloszen ma zamówione z bazarku. Quote
Kama202 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Kamień z serca. Tak tez myslałam, że to młode dziewczę, a zęby zniszczone przez kamyki lub kości. Myślę o niej codziennie. [SIZE=4][COLOR=#FF0000]Czy ktoś mógłby zrobić bazarek na Kastorowe psiaki??????[/COLOR][/SIZE] Quote
emilia2280 Posted November 30, 2012 Author Posted November 30, 2012 [quote name='Kama202']Kamień z serca. Tak tez myslałam, że to młode dziewczę, a zęby zniszczone przez kamyki lub kości. Myślę o niej codziennie. [SIZE=4][COLOR=#ff0000]Czy ktoś mógłby zrobić bazarek na Kastorowe psiaki??????[/COLOR][/SIZE][/QUOTE] Elu, dziékujemy. Czekamy w kolejce na nasz bazarek u Inci. Ona teraz ma kieleckie psiaki na glowie, bo tam wiéksza dziura budzetowa niz u nas :) Quote
Kama202 Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Super, najbardziej mi pasuje Incia. Czyli jak będę w Kielcach- to Jej podrzucić mogę fanty? Zbieram już kasiorkę "po rodzinie" na Kamunię (stóweczkę już mam ale poczekam może sie więcej uzbiera, to wyślę). Całuski w nochalek słodkiej dzieweczki. Quote
emilia2280 Posted November 30, 2012 Author Posted November 30, 2012 [quote name='Kama202']Super, najbardziej mi pasuje Incia. Czyli jak będę w Kielcach- to Jej podrzucić mogę fanty? Zbieram już kasiorkę "po rodzinie" na Kamunię (stóweczkę już mam ale poczekam może sie więcej uzbiera, to wyślę). Całuski w nochalek słodkiej dzieweczki.[/QUOTE] tak Eluniu, Incia. Ja tez uwazam ze lepiej poczekac na taká dobrá i sprawdzoná osobé :) Bardzo dziékujemy za pamiéc o Kamusi. Quote
emilia2280 Posted December 7, 2012 Author Posted December 7, 2012 Sunia miala miedz dzis sterylké, ale okazalo sié ze jej obsesyne znoszenie zabawek i robienie "gniazda" w poslaniu, to nie tylko hobby a urojona ciáza (miala USG dwukrotnie zeby wykluczyc ciázé). Mleko w sutkach powinno zejsc po tygodniu wet powiedzial. Wtedy bédzie miala sterylké. Poza tym sunia jest przemila i grzeczna. Quote
Kama202 Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Kasiorka dla Małej poleciała. Ciąża urojona:placz:. Całuski w sliczny nochalek. Quote
Amadorka Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Na prawdę sunia jest kochana bardzo,grzeczna i ciagle nochal nadstawia do całowania. Quote
emilia2280 Posted December 14, 2012 Author Posted December 14, 2012 o Kamusié tez bylo kilka powaznych zapytan, teraz tylko potrzebujemy wizyty w Gdansku i jesli sié potwierdzi, to moze jechac do domu przed swiétami! Quote
Amadorka Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Dziewczynka już po sterylce-miała wczoraj ,dziś byłyśmy u lekarza wszystko ładnie,sucho i ona też dobrze się czuję,ma apetyt, wychodzi na spacerki króciutkie i żeby nie ubranko pooperacyjne nikt by nie pomyślał że wczoraj była cięta. Quote
Amadorka Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Kama paraduje w ubranku pooperacyjnym,żeby sobie nic nie wydłubała,goi się bardzo ładnie właśnie wróciłam z wizyty u weta.W sobotę zdjęcie szwów i Kamulka w drogę.Szkoda, bo już ją pokochałam i znów będzie mi smutno za przytulasem.Bo ona teraz tak się zachowuje jakby zawsze tu mieszkała,na początku trudno było ją na moment zostawić samą tak płakała i drapała w drzwi,nigdy nie chciała zostać sama,taki lęk miała tylko trzeba było byc przy niej.Po tygodniu już się uspokoiła i poczuła pewnie,zostaje sama bez problemu,uwielbia też jazdę autem.To tyle o Kamusi- przyszły domek na pewno ją pokocha.Ona jest taki kanapowiec domowy. Quote
emilia2280 Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 Tak, dzieki uprzejmosci a.piurek odbyla sié wizyta PA w nowym domu Kamusi i mala moze jechac do Gdanska :) Najprawdopodobniej w niedzielé. Transport mamy do Torunia, z Torunia odbiorá sunié jej nowi wlasciciele i powiozá do domu :) Quote
Kama202 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Moja Ukochana Kamunia. Da dużo szczęścia nowej Rodzinie. Łezka mi się w oku zakręciła. Bardzo dziękuję "Kastorowi" za pomoc tej suni. Jesteście najwspanialszą fundacją, jaką znam. Quote
Asia & Ginger Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Wspaniale! :multi: :multi: :multi: [quote name='Kama202']Jesteście najwspanialszą fundacją, jaką znam.[/QUOTE] Zgadzam się w 100%. :p :loveu: :Rose: Quote
emilia2280 Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 [quote name='Kama202']Moja Ukochana Kamunia. Da dużo szczęścia nowej Rodzinie. Łezka mi się w oku zakręciła. Bardzo dziękuję "Kastorowi" za pomoc tej suni. Jesteście najwspanialszą fundacją, jaką znam.[/QUOTE] [quote name='Asia & Ginger']Wspaniale! :multi: :multi: :multi: Zgadzam się w 100%. :p :loveu: :Rose:[/QUOTE] Lobosze :OOO DZiekujemy! Lada dzien anioleczka bédzie w swoim domu :) Quote
Guciek Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 o 12 w Toruniu Kama zostala przekazana w rece DS :-) Kto chce zobaczyc zdjecia prosimy podniesc palec w gore ;) Quote
Recommended Posts