Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='tu_ania_tu']a teraz Zuzia :)

Można wnioskować po zdjęciach, ze ona nic tylko na kanapie leży

ale nie dajmy sie złudzeniu :D Olga pisze ze ma za słaby aparat by Zuzkę na spacerach zdążyć w kadr uchwycić :D

Boskie!!:-))

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aaaale jęzor!:loveu:

Ciekawy skład ten bez zbóż,tylko nie wiem czemu wszędzie pchają te wysłodki buraczane-kurcze-karma dla krów....
Najwartościowsze białko roślinne jest chyba w soi..ale w karmach chyba jej nie widziałam??

Posted

Pulpa buraczana jest dobra, ma włókna łatwo rozpuszczalne i nie zmuszają jelit do pracy. Dzisiaj dostał pierwszą porcję oleju lnianego , qoopy się poprawiły, zobaczymy jaki będzie efekt po oleju. U nas kulki nie mają znaczenia bo dostaje karmę zupełnie rozmoczoną a i tak się rzuca na wszystko co zjadliwe , nawet kiślowate siemię lniane rano wciąga nad czczo jak najlepsze danie .

Posted

[quote name='chowano']W blue jest pulpa pomidorowa http://sklep.canifel.pl/blue-adult-ryba-ze-slodkimi-ziemniakami-13-6-kg.html
nam bardzo zachwalali tą karmę Gizmo był na niej krótko, bo u nas się nie sprawdziły bardzo drobne groszki.
a te groszki naprawdę takie bardzo drobne? bo ja szukam takiej karmy dla mojego drugiego doga, bo nowotwór mu tak uszkodził żuchwę, że nie może otwierać szczęki i zostaje jej karma dla szczeniąt... Ostatnio znalazłam jeszcze Bozitę dla małych ras z maleńkimi granulkami.
Nie chcę jej jeszcze uśpić, bo oprócz dużego guza na głowie i nie rozwierającego się buziaczka ma jeszcze ogromny apetyt i chęć do życia, tylko na karmie dla szczeniąt tyje strasznie - no ale po co odmawiać jej tej przyjemności.
A Zuza ma się dobrze, stała się psem obronnym i gdy jest ciemno, a jej się ktoś nie podoba na spacerze to go obszczeka. W domu za to przestała marudzić gdy zostaje sama :)

Posted

U Grandzia qoopy się poprawiły ,nie są super ale nie można narzekać .Blizny na łepku pięknie się zagoiły i dzisiaj dopiero zauważyłam że guziołki na końcu ogona całe zarosły sierścią . Zapomniałam Wam napisać ,że takiej gaduły jak Grandziu to jeszcze nie miałam :evil_lol:.

Olga przyłączam się do pytania Chowano ,no chyba ,że suńka takiej nie lubi.

Posted

Chanel lubi wszystko :) Nie wiem jak ona to robi ale jest w stanie zjeść nawet bochenek chleba lub pizzę jak gdzieś dorwie, ale jednak z drobniejszymi granulkami łatwiej jej idzie. Z karmą rozmoczoną lub ryżem i mięskiem jest o tyle problem, że zostaje jej miedzy zębami, a ona bez otwierania pyska nie może sobie ich oczyścić językiem i zalegają jej te resztki. Boję się, że jej się tam zrobi jakiś stan zapalny... Poza tym mam wrażenie, że suche łatwiej jej wrzucić sobie do pyska tym językiem :)
Z nowinek gastronomicznych Zuzka ostatnio zjadła współlokatorom ciasto ;)