Maryna Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='tu_ania_tu']a teraz Zuzia :) Można wnioskować po zdjęciach, ze ona nic tylko na kanapie leży ale nie dajmy sie złudzeniu :D Olga pisze ze ma za słaby aparat by Zuzkę na spacerach zdążyć w kadr uchwycić :D Boskie!!:-)) Quote
_Dunaj_ Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 :iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
Norel Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Aaaale jęzor!:loveu: Ciekawy skład ten bez zbóż,tylko nie wiem czemu wszędzie pchają te wysłodki buraczane-kurcze-karma dla krów.... Najwartościowsze białko roślinne jest chyba w soi..ale w karmach chyba jej nie widziałam?? Quote
tu_ania_tu Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 pulpa buraczana jest chyba wszędzie, ale zdaje mi się że Gosia mówiła że to w sumie łatwe do strawienia Quote
chowano Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='tu_ania_tu']pulpa buraczana jest chyba wszędzie, ale zdaje mi się że Gosia mówiła że to w sumie łatwe do strawienia W blue jest pulpa pomidorowa http://sklep.canifel.pl/blue-adult-ryba-ze-slodkimi-ziemniakami-13-6-kg.html nam bardzo zachwalali tą karmę Gizmo był na niej krótko, bo u nas się nie sprawdziły bardzo drobne groszki. Quote
tu_ania_tu Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 niestety my też drobnych kulek nie lubimy. Musimy mieć karmę Maxi Quote
GOSIEK1 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Pulpa buraczana jest dobra, ma włókna łatwo rozpuszczalne i nie zmuszają jelit do pracy. Dzisiaj dostał pierwszą porcję oleju lnianego , qoopy się poprawiły, zobaczymy jaki będzie efekt po oleju. U nas kulki nie mają znaczenia bo dostaje karmę zupełnie rozmoczoną a i tak się rzuca na wszystko co zjadliwe , nawet kiślowate siemię lniane rano wciąga nad czczo jak najlepsze danie . Quote
Olga Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [quote name='chowano']W blue jest pulpa pomidorowa http://sklep.canifel.pl/blue-adult-ryba-ze-slodkimi-ziemniakami-13-6-kg.html nam bardzo zachwalali tą karmę Gizmo był na niej krótko, bo u nas się nie sprawdziły bardzo drobne groszki. a te groszki naprawdę takie bardzo drobne? bo ja szukam takiej karmy dla mojego drugiego doga, bo nowotwór mu tak uszkodził żuchwę, że nie może otwierać szczęki i zostaje jej karma dla szczeniąt... Ostatnio znalazłam jeszcze Bozitę dla małych ras z maleńkimi granulkami. Nie chcę jej jeszcze uśpić, bo oprócz dużego guza na głowie i nie rozwierającego się buziaczka ma jeszcze ogromny apetyt i chęć do życia, tylko na karmie dla szczeniąt tyje strasznie - no ale po co odmawiać jej tej przyjemności. A Zuza ma się dobrze, stała się psem obronnym i gdy jest ciemno, a jej się ktoś nie podoba na spacerze to go obszczeka. W domu za to przestała marudzić gdy zostaje sama :) Quote
chowano Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Blue jest porównywalna z britem dla małych ras. Biedaczka, a może spróbuj jej namaczać? Quote
_Dunaj_ Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Dobrze, że u Granada lepiej a u Zuzi świetnie :) Quote
GOSIEK1 Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 U Grandzia qoopy się poprawiły ,nie są super ale nie można narzekać .Blizny na łepku pięknie się zagoiły i dzisiaj dopiero zauważyłam że guziołki na końcu ogona całe zarosły sierścią . Zapomniałam Wam napisać ,że takiej gaduły jak Grandziu to jeszcze nie miałam :evil_lol:. Olga przyłączam się do pytania Chowano ,no chyba ,że suńka takiej nie lubi. Quote
_Dunaj_ Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Ja mam gaduły w domu, a Tosiu prym wiedzie Quote
Olga Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Chanel lubi wszystko :) Nie wiem jak ona to robi ale jest w stanie zjeść nawet bochenek chleba lub pizzę jak gdzieś dorwie, ale jednak z drobniejszymi granulkami łatwiej jej idzie. Z karmą rozmoczoną lub ryżem i mięskiem jest o tyle problem, że zostaje jej miedzy zębami, a ona bez otwierania pyska nie może sobie ich oczyścić językiem i zalegają jej te resztki. Boję się, że jej się tam zrobi jakiś stan zapalny... Poza tym mam wrażenie, że suche łatwiej jej wrzucić sobie do pyska tym językiem :) Z nowinek gastronomicznych Zuzka ostatnio zjadła współlokatorom ciasto ;) Quote
Norel Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Niechby nie zostawiali na wierzchu:diabloti: Quote
GOSIEK1 Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 A my troszkę świątecznie i zimowo :loveu: Quote
GOSIEK1 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Olga co u Zuzi ? Wrzuć parę fotek :loveu: Quote
tu_ania_tu Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 Olga organizuje się na jakieś dogowe hasanko w Poznaniu więc jest szansa na fajne zdjęcia - mam nadzieję, że szybko sie zgadają Quote
tu_ania_tu Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 chyba w niedzielę się spotkają - będzie arlekinowo-czarno-błękitnie :) Quote
Recommended Posts