Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

z tej szósteczki niestety jedna dziewczynka nam umarła po siedmiu dniach ..... (zachłystowe zapalenie płuc)

w ogóle okres Świąt był dla nas strasznym przeżyciem - nasza olbrzymka 24 grudnia urodziła nam 4 śliczne zdrowe maluszki - chłopaka i 3 dziewczyny (Mushu, Malina, Metaxa, Magica) - niestety piąty maluch umarł w drogach rodnych :((( (Matrix) - po kilku godzinach w lecznicy został wyciągnięty, Shira dostała antybiotyk i pełni nadziei na piękne Święta ruszyliśmy do domu. Potem Wigilia u mamy i pierwsza noc z olbrzymami ... i się zaczęło ... wieczorem Magica mało chętnie ssała, usnęłam może na 3 godziny nad ranem, gdy się obudziłam Magica już nie żyła :(((((( kolejna noc nie chcą ssać Malina i Metaxa, Mushu ciągle na cycu, nad ranem Mushu nie chce ssać, dostawiam go na siłę - w południe Mushu umiera .... podejrzenie toksycznego mleka u Shiry, przechodzimy na sztuczne, zalecenie ściągnięcia mleka i dostawiania pozostałych dwóch dziewczynek ... i to był błąd, w drugi dzień Świąt Magica zaczyna chorować, udaje się nam ją utrzymać przy życiu kilka dni, Magica umiera :((((((((((((((( zostaje Malina, o którą walczymy i ... do dnia dzisiejszego jest z nami ale ciągle jest strach, że może zachorować, od początku maluchy są na antybiotyku, ale tylko Malina zaczęła go brać bez objawów chorobowych tzn. z jej dobrym samopoczuciem... ostatnio mieliśmy u Niej przejścia z zakorkowanymi kupką jelitami ...

Nikomu - nawet najgorszemu wrogowi nie życzę takich przeżyć, strasznie przeżywałam utratę każdego kolejnego malucha i Bogu dziękuję, że chociaż Malinkę nam zostawił. Shira początkowo była strasznie smutna, najpierw przeżywała jak odchodziły dwa pierwsze, wyraźnie ich szukała, wiedziała, że była czwórka dzieci a potem jak musiałam je od niej zabrać to piszczała, chciała do nich ... teraz już zapomniała, praktycznie się już sama zasuszyła (w razie czego mam do tej pory w szafce Galastop, ale nie był potrzebny) i Malinę traktuje już olewczo, jakby nie była jej córką - za to dla Maliny mama i tata to jest mój Krzysiek, który od początku zajmuje się karmieniem małej :)

Mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni raz, gdy musimy przeżywać takie porody u naszych suk. Teraz siedem lat tłustych przed nami :lol:

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

no jestem dumna :)

a Malinka miała debiut na podwójnej międzynarodowej w Satu Mare (Rumunia) z wynikiem [SIZE=3][B]2xBest Baby i II BIS BABY !!!!!!!!!!!!![/B][/SIZE]

na tej samej wystawie starsza siostra Rysia - LENKA LA SPEZIA Nadpilickie Bestyjki zakończyła [SIZE=3][B]INTERCHAMPIONAT[/B][/SIZE] i dodatkowo została jeszcze [B][SIZE=3]Championem Rumunii [/SIZE][/B]

a nasza weteranka Inka po ukończeniu 14 lat całkiem nieźle sobie radzi w życiu i póki co wygrywa z chorobą :) leki przepisane przez dr Czubek działają i Inia od początku tego roku już 3 krotnie była na wystawie co prawda bez spektakularnych sukcesów ale 3x Best Weteran :)

a tutaj filmik z babcią Inką - wiek 14 lat i prawie 3 miesiące :)

[URL]http://youtu.be/6vH4f2e_4Sw[/URL]

Posted

dzięki :)

MALINKA w Lublinie w niedzielę znów mnie zaskoczyła :) [B][SIZE=4]BIS BABY[/SIZE][/B] [B][SIZE=4]!!![/SIZE][/B] jak nic mała cwaniara robi wszystko by z nami zostać :)

A Inusia w pełni formy i zadowolona z życia pokonała o ponad 5 lat młodszą konkurentkę i została Najlepszym Weteranem :)

Później na BIS już nie było sukcesu ale miała swoje pięć minut na ringu honorowym prezentowana jako Najstarszy Pies/Suka Wystawy i trzeci raz z rzędu na tej wystawie dostała przepiękny ogromny puchar dla Najstarszego Psa/Suki Wystawy :)

Wystawiany przez swoją właścicielkę FIDO FORTE Nadpilickie Bestyjki w pięknym stylu zakończył CHAMPIONAT POLSKI :)

• 5 months later...
Posted

dawno mnie tutaj nie było i już nie pamiętam co powinnam dopisać, może bieżące :)

Malinka ma już prawie 10 miesięcy, Rysio 10 msc kończy jutro :) zrobił się z niego kawał chłopa i jest największy z miotu :)

w wakacje mieliśmy rodzinne spotkanie właścicieli Nadpilickich Bestyjek - I ZJAZD BESTYJEK :)

mieliśmy też dwa nowe mioty, teraz aktualny mamy "jednoosobowy": Gratka urodziła (poprzez cesarkę) jedną dziewczynkę pieprz-sól :)

szykuje się nam miot baskowy jeśli się udało :)

z nowości wystawowych: JET i IDA mają Młodzieżowe Championaty, Inusia gania na wystawach z mniejszymi lub większymi sukcesami ;) takiego powera jak ostatnio ma to dawno nie miała :) teraz chrupie karmę - ona ma jeszcze komplet zębów i nie je nic moczonego ;) lubi tez Denta Stixy :) na ostatniej wystawie klubowej sznaucerów Jet został Zwycięzcą Klubu i wygrał Rasę, Ida została Młodzieżowym Zwycięzcą Klubu, Najlepszym Juniorem w Rasie i była IV BIS Junior :) a mały Cowboy-Frodo, syn Korka i Holki zachwycił swoich właścicieli otrzymując BOB Baby i III BIS Baby :)

fotek dzisiaj nie ma ale postaram się to nadrobić :)

Pozdrawiam

Dorota i Nadpilickie Bestyjki

Posted

Dorotko fotki będę miała dla Ciebie z kluba, ale cierpliwie musisz poczekać jak i inni, bo mnie znowu dorwał rzut bólu z paraliżem włącznie i na razie musiałam zbastować z obróbką fot ;-) Dziś już jest lepiej, więc wieczorem biorę się za zmniejszanie fot i może coś jutro wrzucę;-)

• 10 months later...
Posted

dawno mnie tu nie było oj dawno :)

Malinka zakończyła CHMŁPL, Frodo zakończył MŁCHPL, w tym roku mieliśmy trzy mioty małych cz-sr dzieciaków Jeta, mamami zostały: Silka, Lenka i Linka.

Z miotu Silkowego została u nas Uma :)

z miotu Linkowego mamy w domu jeszcze jednego chłopaka - Wikusia - który nadal czeka na swojego pana :)

link do Wickowego albumu na fejsie: [url]https://www.facebook.com/dorota.spy/media_set?set=a.933597943322246.1073741919.100000161472020&type=3[/url]

• Upvote 1