Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[INDENT]Cześć wszystkim,
mam pytanie do wszystkich posiadaczy Labusiów, którzy również borykają się z problemami usznymi u swoich psiaków. Mój Cezar ma 9 miesięcy (więc jeszcze jest szczeniakiem choć już sporawym :eviltong:). Borykamy się wspólnie z wstrętną, śmierdzącą wydzieliną z jego uszu. 1 weterynarz stwierdził, że jest to problem natury grzybicznej i będzie się nawracał gdyż jak pies raz to złapie no to już po ptokach. Zapisał krople "Posatex", przeszło na jakieś 1,5 m-ca i wróciło. 2 weterynarz (stwierdziła, że niech się wypowie inny wet) oznajmił iż pies ma alergię i dlatego Cezar ma problemy z uszami. Zapisał krople "Surinal" (czy coś takiego), kapsułki Viacutan Forte i kazał jeść karmy antyalergiczne. Zakupiłam mu Acane (strasznie drogaaaa!!!). W sumie jest ciągle na tej Acanie, nie zakrapiam już uszu i jest w miarę ok. Ale się tak zastanawiam czy może ktoś ma również tego typu problem ze swoim Labkiem i zna jakieś skuteczne metody walki z problemami usznymi??? Z góry dziękuję za info!!!

Buźki [/INDENT]

Posted

U Nas był problem jak Czesia dostawała karmę z kurczakiem wtedy powstawał stan zapalny uszu na który wet stosował Surolan:p Zmieniliśmy karmę na rybną i problem znikł. Z karmami to spróbuj Brit Care salmon ok 149zł za 12kg lub Taste of the wild Pacific Stream ok 193zł za 13,6kg

Posted

A co sądzisz o karmie Purina Pro Plan dla szczeniąt też z rybką??? Bo właśnie taką zamówiłam i też w sumie "jadę na rybie" bo boję się dawać Cezarowi cokolwiek związanego z kurczakiem. Też mi wet mówił, że sporo problemów skórnych i alergicznych wywołuje właśnie żarcie z kurczakiem :/