Iza85 Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 [INDENT]Cześć wszystkim, mam pytanie do wszystkich posiadaczy Labusiów, którzy również borykają się z problemami usznymi u swoich psiaków. Mój Cezar ma 9 miesięcy (więc jeszcze jest szczeniakiem choć już sporawym :eviltong:). Borykamy się wspólnie z wstrętną, śmierdzącą wydzieliną z jego uszu. 1 weterynarz stwierdził, że jest to problem natury grzybicznej i będzie się nawracał gdyż jak pies raz to złapie no to już po ptokach. Zapisał krople "Posatex", przeszło na jakieś 1,5 m-ca i wróciło. 2 weterynarz (stwierdziła, że niech się wypowie inny wet) oznajmił iż pies ma alergię i dlatego Cezar ma problemy z uszami. Zapisał krople "Surinal" (czy coś takiego), kapsułki Viacutan Forte i kazał jeść karmy antyalergiczne. Zakupiłam mu Acane (strasznie drogaaaa!!!). W sumie jest ciągle na tej Acanie, nie zakrapiam już uszu i jest w miarę ok. Ale się tak zastanawiam czy może ktoś ma również tego typu problem ze swoim Labkiem i zna jakieś skuteczne metody walki z problemami usznymi??? Z góry dziękuję za info!!! Buźki [/INDENT] Quote
ChElSeA2010 Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 U Nas był problem jak Czesia dostawała karmę z kurczakiem wtedy powstawał stan zapalny uszu na który wet stosował Surolan:p Zmieniliśmy karmę na rybną i problem znikł. Z karmami to spróbuj Brit Care salmon ok 149zł za 12kg lub Taste of the wild Pacific Stream ok 193zł za 13,6kg Quote
Iza85 Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 A co sądzisz o karmie Purina Pro Plan dla szczeniąt też z rybką??? Bo właśnie taką zamówiłam i też w sumie "jadę na rybie" bo boję się dawać Cezarowi cokolwiek związanego z kurczakiem. Też mi wet mówił, że sporo problemów skórnych i alergicznych wywołuje właśnie żarcie z kurczakiem :/ Quote
ChElSeA2010 Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Purina pro plan jest dobrą karmą tylko pamiętaj przy zmianie karmy musisz mieszać starą karmę z nową ok 7dni:cool1: Quote
gryf80 Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 iza tylko sprawdz czy mimo wszystko w składzie nie ma drobiu Quote
Recommended Posts