bety Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 (edited) Salzburg (Austria) 19.V.2012 (Światowa) Sędzia1: Jaroslav Matyas (Słowacja) - klasa szczeniąt psy & suki Sędzia2: Hans Wiblishauser (Niemcy) - pozostałe klasy PSY Klasa szczeniąt: ICEMAN IZ ZAMKA GREZ - wo1 DRAGON OF FIRE AKA DRAKO - wo4 AT YOUR OWN RISK ANGEL IN FUR - wo NEKMAR SECRET WEAPON - wo AMERICAN TRIUMPH KENNEDY - nb DALI REVENGE DEI PATRIZZI ROMANI - wo2 NEKMAR SECOND TO NONE - wo3 Klasa młodzieży: GAPABO'S CHOOSE ME - V1, JWW DYNAMIC FORCE SHARP DRESSED MAN WITH RUTHDALES - V3 ESTAVA RAIN HOLD THE NEWS - V2 BARSKIY DOM ZENTURION - bdb KUMAKURA'S RED ALERT AT BEAUFLEET - bdb SHYKISS BLACK OPS - nb GUARDIAN ANGEL - bdb UNITEDCOLLARS KNOCKING TO HEAVEN DOOR - bdb (na tablicy wyników widniał jako - nb, ale był wystawiony) SABURUKO'S SEXY STRIDER - bdb CAMERON RED MIST - V4 CHUCK OF DARK MOONLIGHT - bdb RUSIK BANZAY GRAN VENCEDOR - bdb GRUNON DOS ANCESTROS - bdb ST. MONICA PRINCE OF PERSIA - bdb Klasa pośrednia: AMERICAN DREAM DEVIL'S CYRUS - V4 MELODOR MASTER OF DISGUISE - bdb ALLISTER GABRITHO PIBARO - bdb DYNAMIC FORCE I WANT IT ALL - bdb SOLDIER PARK DARWIN - bdb ESTAVA RAIN FREE FLOW - V2, res.CAC (na tablicy wyników podano błędnie - V3) BLACK POINT RED MIST SOLA DILS - V1, CAC RUSSTAR MAKSIMUS - V3 (na tablicy wyników podano błędnie - V2, res.CAC) Klasa otwarta: MAROTEAM TIFOON - nb REDWITCH CHAOS N CHARISMA - nb MARA-SHIMAS THE WORLD IS WAITING - V2, res.CAC SHYLLAR GLOBAL LEADER - V RUTHDALES THE GOVERNOR - V REDWITCH TO DARE IS TO DO - V1, CAC AMERICAN TRIUMPH I AM LEGEND - V CLONROOT THAT'S MY BOY AT MELODOR - V ESTAVA RAIN HIGH SPIRIT - V4 CAPRICE-JEWEL DEVONSHIRE PRINCE - V3 THE BEAR KILLER SON BUSTER - bdb MAROTEAM WILLY - V Klasa championów: RUTHDALES U CANT TOUCH THIS - V2, res.CAC, res.CACIB LEGENDARY RED BARON DE GABRITHO - V YAKUDZA OTVAZHNY VOIN - V LORD OF ODATE'S INHERITANCE MERLIN - V BEAUFLEET'S DODGING DAGGERS AT MELODOR - V3 SENSEO IT FEELS SO RIGHT - nb REDWITCH ADRENALINE JUNKIE - V1, CAC, CACIB, WW ECHO STAR'S ANY TIME ANY WHERE - nb DARTH VADER DE GABRITHO - nb TORAZO'S TEARL IKE WARRIOR - V ORIENTS PRIDE THOR OF WOLF POINT - V4 MAROTEAM ERAGON - V SUKI Klasa szczeniąt: SABURUKO'S POKERFACE - wo MELODOR OBSIDIAN BEAUTY - wo MELODOR HEART OF GOLD - wo (na tablicy wyników podano błędnie - wo3) REDWITCH CANT DENY IT - wo3, BIS Puppy 3 (na tablicy wyników podano błędnie - wo) BABY BEAR LOOK AKITAS - nb FLORIDA OF SOLDIER PARK - nb HEAVENLY LIGHT BE FAMOUS - wo4 JEAVIN'S ALL THAT DANCERS - wo1 IKEWANA HONSHU GEISHA - nb G'YUMI - wo NEWSTARWOOD BLACK RAINBOW - wo2 Klasa młodzieży: LORD OF ODATE'S INHERITANCE RED ROZENE - V1, JWW LORD OF ODATE'S INHERITANCE RED VELVET - V3 ESTAVA RAIN FASHION NEVER SLEEPS - V2 ARIZONA'S GLAMOUR ALHENA - nb SENSEO I AM NOT THAT INNOCENT - nb REGALORD'S READY TO DESTINATION - nb BARSKIY DOM ZUKATA - V ORIENTS PRIDE'S NOIR INTENSE AT BEAUFLEET - bdb TRAVISTOCK TIMELESS - bdb BARSKIY DOM ZINTIJA - bdb SONDAISA ABOVE THE SURFACE - nb VITCHERI OF NIGHTS - bdb OLENSKJOLD'S DANCING IN THE DARK - V CHEROKEE DRAGON MISSTY - bdb RUTHDALES COSMOPOLITAN - bdb ARIZONA'S GLAMOUR ALYA - bdb BLACKBEAR MOUNTAINS BELANA - V4 GLAMSHAIN LADY - V DESIRE VOLTURNUS - bdb DYNAMIC FORCE STRIKE A POSE - bdb Klasa pośrednia: IMPORTANT FOR YOU BUNTARO - bdb CUBA LIBRE OF DARK MOONLIGHT - nb MELODOR WINTER DELIGHT JW - V BEAUTY OF SUN LUCK PEARL RIVER - nb BE MY HEART DESIRE PEARL RIVER - V4 MOLNARVOLGYI HANAYA - V3 LAMIA VOLTURNUS - V1, CAC REACHY ACTION LUNA DA SILVA - V2, res.CAC Klasa otwarta: BUCKSHOT ELEKTRA KARIOTYDA - nb MOONLIGHT'S SHADOW DE L'EAU DES CALANGES - nb SENSEO FOR YOUR EYES ONLY - V NOSFERATU'S DARK PHOENIX - V1, CAC SENSEO SO DAMN BEAUTYFUL - nb MISS MISHA AT MELODOR - V2, res.CAC CAPRICE-JEWEL DHARMA - V TOMO NO KIMI VADZIN - V E'NOOTKAS - V4 SENSEO THE WORLD IS NOT ENOUGH - nb NEWSTARWOOD WINER GIRL - V NEWSTARWOOD LADY IN MY LIFE - V3 Klasa championów: REGALIA'S SAFFYRE - V1, CAC, CACIB, WW, BOB I LOVE ROCK'N'ROLL DE GABRITHO - nb MELODOR HOTTER THAN HELL - V2, res.CAC, res.CACIB LORD OF ODATE'S INHERITANCE ENIGMA MAYA - nb SOVEREIGN'S DARQ LIGHT MY FIRE - V3 TORAZO'S FYREAWAY AT AKEMI - nb ALCHEMIST DREAM KENTUCKY PEARL - V4 RUTHDALE'S CANDY FROM A BABY - nb Pzdr Edited May 25, 2012 by bety Quote
bety Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 GAPABO'S CHOOSE ME - JWW REDWITCH ADRENALINE JUNKIE - WW LORD OF ODATE'S INHERITANCE RED ROZENE - JWW REGALIA'S SAFFYRE - WW BOB Pzdr Quote
bety Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 Małe wyjaśnienie, jak pewnie zauważycie na BIS Puppy 3 stanęła suczka z trzecią lokatą w klasie - wogóle na tych wystawach to dziwne były zasady oceniania szczeniąt. Obsługa ringu twierdziła (przynajmniej tak było na klubówce), że w tej klasie nie przyznaje się lokat, a ktoś mówił że na BIS-y idą wszystkie szczeniaki. Jak to wyglądało w rzeczywistości nie wiem - faktycznie na pudle stała ta suczka, ale nie widziałam ile AA weszło na ring honorowy (spóźniłam się niestety). Na tablicach z wynikami pojawiły się błędy - poprawiłam je na podstawie zdjęć z lokatami, ciekawe jakie wyniki zostały wpisane psom do kart ocen (poprawne - takie jak zadecydował sędzia, czy błędne - napisane przez asystenta). I jeszcze jedna rzecz - na ringu AA (i był to chyba jedyny taki przypadek, albo jeden z kilku) asystent i sędzia posługiwali się katalogiem!!! Bardzo mi się to niepodobało. Pzdr Quote
bety Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 (edited) Salzburg (Austria) 20.V.2012 (Klubowa) Sędzia: John Ritchie (Wlk. Brytania) PSY Klasa szczeniąt: AMERICAN TRIUMPH KENNEDY - nb Klasa młodzieży: GAPABO'S CHOOSE ME - V1, JW BARSKIY DOM ZENTURION - V3 GUARDIAN ANGEL - V2 SABURUKO'S SEXY STRIDER - nb Klasa pośrednia: MELODOR MASTER OF DISGUISE - V1, res.CAC RUSSTAR MAKSIMUS - V2 Klasa otwarta: CLONROOT THAT'S MY BOY AT MELODOR - V1, CAC, Winner MAROTEAM WILLY - bdb2 Klasa championów: AMERICAN TRIUMPH I AM LEGEND - V1 SUKI Klasa szczeniąt: MELODOR OBSIDIAN BEAUTY - wo2 MELODOR HEART OF GOLD - wo1 HEAVENLY LIGHT BE FAMOUS - wo4 NEWSTARWOOD BLACK RAINBOW - wo3 Klasa młodzieży: CUBA LIBRE OF DARK MOONLIGHT - nb RUTHDALES COSMOPOLITAN - nb ARIZONA'S GLAMOUR ALYA - bdb3 TRAVISTOCK TIMELESS - db GLAMSHAIN LADY - bdb4 BARSKIY DOM ZUKATA - V1, JW BARSKIY DOM ZINTIJA - V2 Klasa pośrednia: REACHY ACTION LUNA DA SILVA - V1, res.CAC Klasa otwarta: NOSFERATU'S DARK PHOENIX - nb TOMO NO KIMI VADZIN - V2 NEWSTARWOOD LADY IN MY LIFE - V1 NEWSTARWOOD WINER GIRL - nb Klasa championów: MELODOR HOTTER THAN HELL - V1, CAC, Winner, BOB Pzdr Edited May 22, 2012 by bety Quote
bety Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 GAPABO'S CHOOSE ME - JW CLONROOT THAT'S MY BOY AT MELODOR - Winner BARSKIY DOM ZUKATA - JW MELODOR HOTTER THAN HELL - Winner BOB Pzdr Quote
revii Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Szczególne gratulacje dla LAMII! :multi: Dla pozostałych uczestników oczywiście również :) Dziękuję za wyniki i zdjęcia (będą może jeszcze pozostałe psy? ;)) Sędziowanie z katalogiem? To nawet nie tyle śmieszne, co niepoważne... W ogóle widać, że chyba mieli problemy z organizacją - oficjalnych wyników jeszcze nie ma (w zeszłym roku chyba były już na drugi dzień?), a z tego co piszesz, to nawet nie wiadomo czy będą poprawnie wypisane lokaty (choć może to tylko na tablicy były błędy). Słyszałam też, że generalnie był bałagan, a w jednej rasie na ostatnią chwilę zmienili sędziego oraz kolejność wystawiania i najpierw sędziowane były suki, a potem psy - wesoło :lol: Quote
bety Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 Bałagan totalny, ring AA za mały sędzia musiał dzielić stawki żeby ruch zobaczyć. Austriacy nie dali rady i już. Podejrzewam, że Austria nie poda pełnych wyników nie mają tego w zwyczaju, ale może zrobią wyjątek. Wiem, że ludzie poznajdywali już błędy w tych szczątkowych wynikach. Więcej fotek póki co nie będzie, za dużo tego towarzystwa było a u mnie z czasem krucho - niestety. Pzdr Quote
revii Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Niby podali już wyniki, ale pełne, to one na pewno nie są, skoro nawet nie zaznaczyli, kto wygrał pośrednią w sukach :P http://worlddogshow.oekv.at/startseite/ergebnisse-results.html?rid=481&aid=2281 Choć po tym błędzie u japońców, to już mnie nic nie zdziwi. Quote
Volturnus Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 (edited) Dzieki revii serdeczne.... jesteśmy szczęśliwi i bardzo dumni z naszej Lamii .... z Chuck'a i Desire również :multi: revii napisał(a):Niby podali już wyniki, ale pełne, to one na pewno nie są, skoro nawet nie zaznaczyli, kto wygrał pośrednią w sukach :P http://worlddogshow.oekv.at/startseite/ergebnisse-results.html?rid=481&aid=2281 Choć po tym błędzie u japońców, to już mnie nic nie zdziwi. wysłałam prośbę do OKV o uzupełnienie wyników:mad: .... Edited May 26, 2012 by Volturnus Quote
Volturnus Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Po mojej interwencji OKV uzupełniło wyniki Lamii ... :Dog_run: Quote
bety Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Volturnus napisał(a):Po mojej interwencji OKV uzupełniło wyniki Lamii ... :Dog_run: W innych rasach też pouzupełniali/popoprawiali wyniki. Podejrzewam, że wiele mieli maili z "protestami", albo wreszcie ktoś kompetentny siadł do komputera i dokładnie posprawdzał wyniki. Co nie zmienia faktu, że dali plamę i to dużą. Pzdr Quote
Recommended Posts