Paulina_mickey Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 gryf80 napisał(a):tak zgadzam się.podaj,niech pani promotorka pyta. Saththa napisał(a):Jesli mog pomóc to mój tez mozna :) Dzięeeeekuje :loveu::Rose: Quote
Paulina_mickey Posted June 9, 2012 Author Posted June 9, 2012 Dzięki wielkie za te maile, myślę że od przyszłego tygodnia już zaczniemy :) Quote
dziuniek Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Właśnie przed chwilą mój wielkopies (45 kg) znów wyiskał małego kotka, wyglądało to po prostu rozkosznie, a pies jeszcze wydawał przy tym odgłosy , jakby śpiewał kołysankę. Zaznaczam,że na te pieszczoszki kociak sam przychodzi do psa! Quote
Paulina_mickey Posted July 13, 2012 Author Posted July 13, 2012 Wszystkich zainteresowanych wzięciem udziału w badaniach na temat tego zachowania proszę o wypełnienie tych pytań (nie będziemy Was jednak męczyć mailowo ;))wyczerpująco na ile to tylko możliwe. Tam gdzie pytania odnoszą się do zwierząt a przypadek dotyczy na przykład ludzi lub innych 'obiektów' prosiła bym odpowiedzieć właśnie w stosunku do zaobserwowanej sytuacji. 1. W jakich sytuacjach występuje to zachowanie - dokładnie opisać. 2. Który pies w stosunku do którego tak robi. 3. W jakim wieku są psy 4. Od jakiego czasu są razem 5. Czy poza tymi, które to robią są jeszcze inne psy 6. Czy są inne zwierzęta, ludzie w stosunku do których takie zachowanie jest prezentowane 7. Jakie są relacje między psami: - czy razem się bawią - czy śpią razem - i wszystko co ktoś może powiedzieć na ten temat 8. Jakie są relacje dominacja-podporządkowanie pomiędzy psami np. czy któryś kładzie łapę, pysk na plecach drugiego, przewodzi w zabawie i wszystko coś ktoś może na ten temat opowiedzieć 9. Czy któryś liże drugiego i w jakich sytuacjach. Chciała bym także pozostać w kontakcie z osobami, które biorą udział w badaniu w razie gdyby trzeba było jeszcze o coś dopytać :) Quote
Paulina_mickey Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 Potrzebuję jeszcze kilku osób, które mi odpowiedzą na moje pytania :) Quote
Recommended Posts