Guest Reyes Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Pani sędzina na 1 fotce również swoje atuty prezentuje :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Guest Reyes Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 [quote name='Sonya-Nero']Lucky i Reyes gratulacje dla Reyes, jak widać nieźle sobie radzi z pudlami ;) [IMG]http://images29.fotosik.pl/9/f800c10c99bd241f.jpg[/IMG] [IMG]http://images27.fotosik.pl/9/a1d1f8033a2012bb.jpg[/IMG][/quote] Nie wiem czy często wpadasz na JH to Ci przeleje Sonya :) Moje podziękowania [quote] Elu i Anetko - jeszcze raz mogę Wam tylko dziękować bo udostępniacie mi tego wspaniałego psa który przez rok - dokładnie pamiętam nasz pierwszy występ i zarazem moje pierwsze pudło- naszych wspólnych startów, sukcesów i porażek acz nigdy nie gorzkich stał mi sie niezwykle drogi. Wystarczy że przez miesiąc - gdy akurat nie jesteśmy na tych samych wystawach - nie widzę Laczka to już tęsknie i mam nadzieje że nie długo znowu obgryzie mi kolczyki, oblezie futrem lub rozłoży sie wygodnie na moich kolanach. Coż... Kocham Waszego psa :smile:[/quote]
Sonya-Nero Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 No to troszkę teraz o Brnie ;) pogoda w Brnie była wspaniała, nic nie zapowiadało nadciągającej rzezi :evil_lol: na pudlowym ringu ;) . Pudle sędziował Jouko Leivisko - własciciel znanej hodowli pudli toy i miniaturowych TOYWAY oraz były wieloletni Prezes fińskiego Klubu Pudla. Sędzia z bardzo dobrym podejściem do psów, sprawdzał wszystko dokładnie, łącznie z liczeniem zębów, bardzo duża uwagę przywiązywał do ruchu pudla. napewno sedziemu nie można zarzucić, że nie zna się na pudlach ;) Myślę, że Czesi do tej pory jeszcze są w szoku, ja jeszcze nigdy nie spotkałam się z taka ilością ocen bardzo dobrych, dobrych i dostatecznych :evil_lol: oczywiście było też trochę Polaków, i tak: pudle średnie czarne, brązowe, białe Basco Fantazia Brown: dostateczna Aris Fantazia brown: dobra pudle miniaturowe czarne, brązowe, białe Kudos Lexus: CAC, res. CACIB Konek Garbunok iz Zimnyh Grez: CAC, CACIB :klacz: W toyach oceny bardzo dobre otrzymali m. in.: Yankee Boss of Lubako, Febe Top narcis, Wallenberg's Frieda. W pudlach miniaturowych czarnych, białych, brazowych rase wygrał przepięknie zapowiadający się junior Lucky Boy Bohemia Timothy, prowadzący linię Solnes. W finałach jeszcze BIS Junior Psy i IV BOG-IX. Pudle średnie czarne, białe, brązowe wygrał również junior Bazaar's Starring Moravia, w finałach - II BOG-IX
Sonya-Nero Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 [quote name='Reyes']Nie wiem czy często wpadasz na JH to Ci przeleje Sonya :) Moje podziękowania[/quote] :oops: Reyes ale mnie zakoczyłaś... nie wiem co powiedzieć... cieszę się, że tak sobie przypadliscie do gustu z Luckym, widziałam, że on też lubi te wasze wspólne występy :-) ... a może ... chodzi mu tylko o kiełbaskę ;)
Cheritka Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 :laola: :laola: [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Gratulujemy wszystkim pudlarzom i pudlarkom :multi: [/SIZE][/FONT]
Sonya-Nero Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 Wracając do Krakowa :lol: muszę się pochwalić pierwszą oceną "bardzo dobrą" którą otrzymała Szilenka od sędziny :evil_lol: Dostałyśmy ją za strzyżenie niezgodne ze standardem czyli za terier-clip i za "zbyt duże braki zębowe..", no cóż mamy już te 12 lat i paradontozę... :roll: ;) W maju w Łodzi tej samej sędzinie nie przeszkadzała ani fryzurka ani braki :cool1: Podziękowania [B]anecie[/B] za pucharek pamięci Ch. Panthery Czarna Fuga, który otrzymała Szilenka jako nastarszy pudel wystawy :)
aneta Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 A mi miło, ze pucharek pamięci mojej kochanej Pantusi ['] trafił w Twoje ręce, potrafisz tym bardziej docenić bo ją znałaś jakie to było kochane stworzonko :placz:
martyna. Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 [quote name='Sonya-Nero']Dziękujemy [IMG]http://www.rusforum.com/images/smilies/bis.gif[/IMG] ;) A więc po kolei pierwszy Kraków Toye [B]BOB: Salina Westen Barbie[/B] BOS: A Big Dragon Earl’s Legend [/quote] WIELKIE GRATULACJE :multi: A Barbie śliczna :loveu: Pozdr,:)
Sonya-Nero Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 tak... tyle psów już z nami nie ma...:shake: Tak Pantusia zawsze pozostanie w mej pamięci... ja na przyszły rok w Krakowie mam w planie ufundowanie pucharu dla zwycięzcy rasy w średniakach cz-b-b pamięci Śp. Wandy Skrzyńskiej i Deri Catarin Artura ...
Alfa1 Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Może sędzina zapomniała,że ma przd sobą weterana,pamiętasz jak nasza 10 letnia brązowaTusia dostała w weteranach bd,za nieodpowiedni kolor,miała rozjaśniony grzbiet i ogon i to nie siwizną,ale od wylegiwniu na słońcu,coś jak jesienne liście,dla mnie jak na brąza w tym wieku,kolor był super........
Alfa1 Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Może sędzina zapomniała,że ma przd sobą weterana,pamiętasz jak nasza 10 letnia brązowaTusia dostała w weteranach bd,za nieodpowiedni kolor,miała rozjaśniony grzbiet i ogon i to nie siwizną,ale od wylegiwniu na słońcu,coś jak jesienne liście,dla mnie jak na brąza w tym wieku,kolor był super,ale........
aneta Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 [quote name='Sonya-Nero']tak... tyle psów już z nami nie ma...:shake: Tak Pantusia zawsze pozostanie w mej pamięci... ja na przyszły rok w Krakowie mam w planie ufundowanie pucharu dla zwycięzcy rasy w średniakach cz-b-b pamięci Śp. Wandy Skrzyńskiej i Deri Catarin Artura ...[/quote] To prawda że nie ma , ale są psy i psy. Panthera - to była zawsze i wszędzie Księżniczka :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Co do pucharku - intencja jak najbardziej trafna, należy się uczcić pamięć osoby tak kochającej zwierzęta {"}
Sonya-Nero Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 [COLOR=black][FONT=Arial Narrow][COLOR=black][FONT=Times New Roman]FCI 172 - Pudel duży biały,brązowy,czar. - Grosspudel weiss,braun,schwarz[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Suki - Hündinnen[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa pośrednia - Mittelklasse[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]798. ANASTÁZIE z Černého Panstvi, czarne, 28.10.2005, CMKU/P/14464/05 (CALIMERO Myšê Kožêšek-ALMA z Hlubockého dvora), hod. Petra Brázdová, wł. Petrra Brázdová[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]FCI 172 - Pudel min.biały,brązowy,czarny - Zwerdpudel weiss,braun,schwarz[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Psy - Rüden[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa pośrednia - Mittelklasse[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]799. TORRI Kamaweda, czarne, 27.12.2005, 9035/XVI/05, PKR.IX-48109 (Int.Ch. MR LOVELY RASCAL od Lalanki-Mł.Ch.Pl.,Ch.Pl. JULIETTE Koja Jakosta), hod. Danuta Jaworska, wł. Danuta Jaworska[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa otwarta - Offene Klasse[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]800. BOOT SCOTBOOGI Earl's Legend, czarne, 18.06.2004, CMKU/P/13854 (Int.Ch. LUCIE BLACK Narcis-ELEKTRA EBONY z Altheyrosei), hod. Petra Plisková, wł. Petra Plisková[/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]801. ELTON JOHN der Schwarze Quiri (FCI), białe, 15.12.2004, 12039/IV/04, PKR.IX-45499 (Sunni-Ike SKYDANCER-TOPSCORE ICE DANCE), hod. [/COLOR][COLOR=black]Teichmann-Heinitz & Poznańska, wł. [/COLOR][COLOR=black]Dorota Lazar[/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa championów - Championklasse[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]802. LUCKY LARRY z Altheyrosei Mł.Zw.Eu, Mł.Zw.Pl,Int.Ch,Ch.Pl, czarne, 08.12.2002, 8220/V/02, PKR.IX-42927 (Ch.CR. Salina Vesten PRINCE SLAVJAN-TRACY NOIRE z Altheyrosei), hod. Bożena Ovesna, wł. Elżbieta Róg, Aneta Cisowska[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Suki - Hündinnen[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa pośrednia - Mittelklasse[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]803. LUSSY Snowball, białe, 06.11.2005, 4352/XXXVI/05, PKR.IX-47306 (GIOM WHITE u Dvou Borovic-Ch.Pl. CYSI Mobis), hod. I. i P. Tkocz, wł. Ewa Pająk[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]FCI 172 - Pudel miniat.srebrny,morelowy - Zwergpudel grau, apricot[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Psy - Rüden[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa pośrednia - Mittelklasse[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]804. EFENDI STAR OF MUSIC Karmazynowy Błękit, apricot, 10.10.2005, 22653/III/05, PKR.IX-47077 (Ch.Pl. GINO ROSSI Jantarowa Fuga-Ch.Pl. CHANEL MON CHERI Adorea), hod. Jerzy Przystupa, wł. Joanna Borys[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa otwarta - Offene Klasse[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]805. GRAND LAKE Earls Legend, srebrne, 05.01.2006, CMKU/P/14531/06/07 (HOCKI SILVER Top Narcis-M-KAIRA KIRAÁY), hod. Petra Plisková, wł. Monika Voldánová[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa championów - Championklasse[/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]806. CONAN WARRIOR Earl's Legend Ch.CZ, apricot, 16.04.2005, CMKU/P/14193 (Int.Ch. A BIG DRAGON Earl's Legend-FELICITY Golden Na Záblatské kopci), hod. [/COLOR][COLOR=black]Petra Plisková, wł. Petra Plisková[/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Suki - Hündinnen[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa szczeniąt - Jüngstenklasse[/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]807. YWETT Bruzovské údolê, srebrne, 31.12.2006, PKR w przygotowaniu (VIGO DE LA LUNA Ūedý vévoda-INKA Raciborski Puch), hod. [/COLOR][COLOR=black]Radmila Valečková, wł. [/COLOR][COLOR=black]Monika Voldánová[/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa pośrednia - Mittelklasse[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]808. BEYLLA SILVER Star Marky, srebrne, 25.03.2006, 12899/XV/06, PKR.IX-47591 (Ch.CZ,R SEJKON Grey Gipsy-BERENICA Silver paradise), hod. Daniela Pištěková, wł. Joanna Kabaja[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]FCI 172 - Pudel śred.biały,brąz.i czarny - Kleinpudel weiss,braun,schwarz[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Suki - Hündinnen[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa pośrednia - Mittelklasse[/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]809. NANCY Noire, czarne, 04.07.2005, 23539/VII/05, PKR.IX-47499 (Ch.VELVET VALENTINO z Altheyrosei-Ch. [/COLOR][COLOR=black]EVITA BLACK z Altheyrosei), hod. [/COLOR][COLOR=black]Bożena Ovesna, wł. Barbara Kordonowicz[/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]FCI 172 - Pudel toy - Toy Pudel[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Suki - Hündinnen[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa młodzieży - Jugendklasse[/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]810. HEAVEN PEARL Earl's Legend, czarne, 16.05.2006, CMKU/P/14705 (Int.Ch. ZACK BLACK TOP Narcis-JOVITA Taciborski Puch), hod. [/COLOR][COLOR=black]Petra Plisková, wł. Olga Kamenická[/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa pośrednia - Mittelklasse[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]811. Salina Western BARBIE, czarne, 20.11.2005, 25995/II/05, PKR.IX-48212 (Int.Ch. Charades LOVE AMERICAN STYLE-Int.Ch. Salina Westen CHERCHEZ LA FEMME), hod. Marina Smirnova, wł. Elżbieta Róg, Aneta Cisowska[/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]812. KIMBERLY Top Narcis, czarne, 13.10.2005, CMKU/P/14454 (PICCOLO Top Narcis-MEGGIE BLACK Top Narcis), hod. Zuzana Větvinská-Vršecká, wł. [/COLOR][COLOR=black]Ludmila Kuličková[/COLOR][/FONT] [/FONT][/COLOR]
cawir Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Takie małe pytanko czy na wystawie można postawić namiot dla pieska?? jak to wygląda od strony regulaminu bo ja czytałem czytałęm i nic nie znalazłem.
Joanna G Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 [quote name='cawir']Takie małe pytanko czy na wystawie można postawić namiot dla pieska?? jak to wygląda od strony regulaminu bo ja czytałem czytałęm i nic nie znalazłem.[/quote] Oczywiście że można, nawet w pogode deszczowa czy zbyt słoneczną jest to wskazane :) Jest tylko jeden mały problem ,na wystawie wtedy trzeba byc troszke wcześniej ,bo może byc potem problem z miejscem .
cawir Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 i po wystawie w Olsztynie. beluchna dostała ocene wysoko obiecujaca. konkurencji finałowej nie poszło, ale pierwsze koty za płoty.
Joanna G Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 A ja własnie wróciłam z wystawy w Gorzowie. Negry starując w klasie pośredniej otrzymuje CWC ,oraz w porównaniu z suka z klasy championów BOS oraz BOB :multi:
olaglowka Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 [quote name='Joanna G']A ja własnie wróciłam z wystawy w Gorzowie. Negry starując w klasie pośredniej otrzymuje CWC ,oraz w porównaniu z suka z klasy championów BOS oraz BOB :multi:[/quote] Asiu WIELKIE GRATULACJE!!
IraKa Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Cawir jeszcze poszalejecie pewnie nie raz. Może wstawisz jakies zdjęcia swojej suni
IraKa Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 [quote name='Joanna G']A ja własnie wróciłam z wystawy w Gorzowie. Negry starując w klasie pośredniej otrzymuje CWC ,oraz w porównaniu z suka z klasy championów BOS oraz BOB :multi:[/QUOTE] Asia a to na pewno był Gorzów a nie Koszalin:evil_lol: Gratulacje, kogo tam miałyście w konkurencji? Może wpiszesz stawkę pudli z Gorzowa?
martyna. Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 GRATULACJE :):) No to i ja się pochwale :) W Olsztynie Unek dostał - lok.1,oc.doskonała,Zw.Mlodzieży i Najlepszego Juniora w Rasie:)
Paula&Goofi Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 [quote name='Martyna2006']GRATULACJE :):) No to i ja się pochwale :) W Olsztynie Unek dostał - lok.1,oc.doskonała,Zw.Mlodzieży i Najlepszego Juniora w Rasie:)[/quote] Gratulacje! :multi:
MagicJohnson Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 [quote name='Martyna2006']GRATULACJE :):) No to i ja się pochwale :) W Olsztynie Unek dostał - lok.1,oc.doskonała,Zw.Mlodzieży i Najlepszego Juniora w Rasie:)[/quote] [B][U][COLOR=seagreen]GRATULACJE[/COLOR][/U][/B] :klacz: :BIG:
Recommended Posts