Jump to content
Dogomania

wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Guest Reyes
Posted

Pani sędzina na 1 fotce również swoje atuty prezentuje :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Reyes
Posted

[quote name='Sonya-Nero']Lucky i Reyes
gratulacje dla Reyes, jak widać nieźle sobie radzi z pudlami ;)

[IMG]http://images29.fotosik.pl/9/f800c10c99bd241f.jpg[/IMG]

[IMG]http://images27.fotosik.pl/9/a1d1f8033a2012bb.jpg[/IMG][/quote]
Nie wiem czy często wpadasz na JH to Ci przeleje Sonya :) Moje podziękowania
[quote]
Elu i Anetko - jeszcze raz mogę Wam tylko dziękować bo udostępniacie mi tego wspaniałego psa który przez rok - dokładnie pamiętam nasz pierwszy występ i zarazem moje pierwsze pudło- naszych wspólnych startów, sukcesów i porażek acz nigdy nie gorzkich stał mi sie niezwykle drogi. Wystarczy że przez miesiąc - gdy akurat nie jesteśmy na tych samych wystawach - nie widzę Laczka to już tęsknie i mam nadzieje że nie długo znowu obgryzie mi kolczyki,
oblezie futrem lub rozłoży sie wygodnie na moich kolanach.
Coż... Kocham Waszego psa :smile:[/quote]

Posted

No to troszkę teraz o Brnie ;)
pogoda w Brnie była wspaniała, nic nie zapowiadało nadciągającej rzezi :evil_lol: na pudlowym ringu ;) .
Pudle sędziował Jouko Leivisko - własciciel znanej hodowli pudli toy i miniaturowych TOYWAY oraz były wieloletni Prezes fińskiego Klubu Pudla.
Sędzia z bardzo dobrym podejściem do psów, sprawdzał wszystko dokładnie, łącznie z liczeniem zębów, bardzo duża uwagę przywiązywał do ruchu pudla.
napewno sedziemu nie można zarzucić, że nie zna się na pudlach ;)
Myślę, że Czesi do tej pory jeszcze są w szoku, ja jeszcze nigdy nie spotkałam się z taka ilością ocen bardzo dobrych, dobrych i dostatecznych :evil_lol:
oczywiście było też trochę Polaków, i tak:
pudle średnie czarne, brązowe, białe
Basco Fantazia Brown: dostateczna
Aris Fantazia brown: dobra

pudle miniaturowe czarne, brązowe, białe
Kudos Lexus: CAC, res. CACIB
Konek Garbunok iz Zimnyh Grez: CAC, CACIB
:klacz:

W toyach oceny bardzo dobre otrzymali m. in.: Yankee Boss of Lubako, Febe Top narcis, Wallenberg's Frieda.

W pudlach miniaturowych czarnych, białych, brazowych rase wygrał przepięknie zapowiadający się junior Lucky Boy Bohemia Timothy, prowadzący linię Solnes.
W finałach jeszcze BIS Junior Psy i IV BOG-IX.

Pudle średnie czarne, białe, brązowe wygrał również junior Bazaar's Starring Moravia, w finałach - II BOG-IX

Posted

[quote name='Reyes']Nie wiem czy często wpadasz na JH to Ci przeleje Sonya :) Moje podziękowania[/quote]

:oops: Reyes ale mnie zakoczyłaś... nie wiem co powiedzieć... cieszę się, że tak sobie przypadliscie do gustu z Luckym, widziałam, że on też lubi te wasze wspólne występy :-) ... a może ... chodzi mu tylko o kiełbaskę ;)

Posted

Wracając do Krakowa :lol: muszę się pochwalić pierwszą oceną "bardzo dobrą" którą otrzymała Szilenka od sędziny :evil_lol:
Dostałyśmy ją za strzyżenie niezgodne ze standardem czyli za terier-clip i za "zbyt duże braki zębowe..", no cóż mamy już te 12 lat i paradontozę... :roll: ;)
W maju w Łodzi tej samej sędzinie nie przeszkadzała ani fryzurka ani braki :cool1:

Podziękowania [B]anecie[/B] za pucharek pamięci Ch. Panthery Czarna Fuga, który otrzymała Szilenka jako nastarszy pudel wystawy :)

Posted

A mi miło, ze pucharek pamięci mojej kochanej Pantusi ['] trafił w Twoje ręce, potrafisz tym bardziej docenić bo ją znałaś jakie to było kochane stworzonko :placz:

Posted

[quote name='Sonya-Nero']Dziękujemy [IMG]http://www.rusforum.com/images/smilies/bis.gif[/IMG] ;)
A więc po kolei
pierwszy Kraków

Toye
[B]BOB: Salina Westen Barbie[/B]
BOS: A Big Dragon Earl’s Legend

[/quote]

WIELKIE GRATULACJE :multi:
A Barbie śliczna :loveu:

Pozdr,:)

Posted

tak... tyle psów już z nami nie ma...:shake:
Tak Pantusia zawsze pozostanie w mej pamięci...

ja na przyszły rok w Krakowie mam w planie ufundowanie pucharu dla zwycięzcy rasy w średniakach cz-b-b pamięci Śp. Wandy Skrzyńskiej i Deri Catarin Artura ...

Posted

Może sędzina zapomniała,że ma przd sobą weterana,pamiętasz jak nasza 10 letnia brązowaTusia dostała w weteranach bd,za nieodpowiedni kolor,miała rozjaśniony grzbiet i ogon i to nie siwizną,ale od wylegiwniu na słońcu,coś jak jesienne liście,dla mnie jak na brąza w tym wieku,kolor był super........

Posted

Może sędzina zapomniała,że ma przd sobą weterana,pamiętasz jak nasza 10 letnia brązowaTusia dostała w weteranach bd,za nieodpowiedni kolor,miała rozjaśniony grzbiet i ogon i to nie siwizną,ale od wylegiwniu na słońcu,coś jak jesienne liście,dla mnie jak na brąza w tym wieku,kolor był super,ale........

Posted

[quote name='Sonya-Nero']tak... tyle psów już z nami nie ma...:shake:
Tak Pantusia zawsze pozostanie w mej pamięci...

ja na przyszły rok w Krakowie mam w planie ufundowanie pucharu dla zwycięzcy rasy w średniakach cz-b-b pamięci Śp. Wandy Skrzyńskiej i Deri Catarin Artura ...[/quote]

To prawda że nie ma , ale są psy i psy.

Panthera - to była zawsze i wszędzie Księżniczka :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Co do pucharku - intencja jak najbardziej trafna, należy się uczcić pamięć osoby tak kochającej zwierzęta {"}

Posted

[COLOR=black][FONT=Arial Narrow][COLOR=black][FONT=Times New Roman]FCI 172 - Pudel duży biały,brązowy,czar. - Grosspudel weiss,braun,schwarz[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]Suki - Hündinnen[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa pośrednia - Mittelklasse[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]798. ANASTÁZIE z Černého Panstvi, czarne, 28.10.2005, CMKU/P/14464/05 (CALIMERO Myšê Kožêšek-ALMA z Hlubockého dvora), hod. Petra Brázdová, wł. Petrra Brázdová[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]FCI 172 - Pudel min.biały,brązowy,czarny - Zwerdpudel weiss,braun,schwarz[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]Psy - Rüden[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa pośrednia - Mittelklasse[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]799. TORRI Kamaweda, czarne, 27.12.2005, 9035/XVI/05, PKR.IX-48109 (Int.Ch. MR LOVELY RASCAL od Lalanki-Mł.Ch.Pl.,Ch.Pl. JULIETTE Koja Jakosta), hod. Danuta Jaworska, wł. Danuta Jaworska[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa otwarta - Offene Klasse[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]800. BOOT SCOTBOOGI Earl's Legend, czarne, 18.06.2004, CMKU/P/13854 (Int.Ch. LUCIE BLACK Narcis-ELEKTRA EBONY z Altheyrosei), hod. Petra Plisková, wł. Petra Plisková[/FONT][/COLOR]
[FONT=Times New Roman][COLOR=black]801. ELTON JOHN der Schwarze Quiri (FCI), białe, 15.12.2004, 12039/IV/04, PKR.IX-45499 (Sunni-Ike SKYDANCER-TOPSCORE ICE DANCE), hod. [/COLOR][COLOR=black]Teichmann-Heinitz & Poznańska, wł. [/COLOR][COLOR=black]Dorota Lazar[/COLOR][/FONT]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa championów - Championklasse[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]802. LUCKY LARRY z Altheyrosei Mł.Zw.Eu, Mł.Zw.Pl,Int.Ch,Ch.Pl, czarne, 08.12.2002, 8220/V/02, PKR.IX-42927 (Ch.CR. Salina Vesten PRINCE SLAVJAN-TRACY NOIRE z Altheyrosei), hod. Bożena Ovesna, wł. Elżbieta Róg, Aneta Cisowska[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]803. LUSSY Snowball, białe, 06.11.2005, 4352/XXXVI/05, PKR.IX-47306 (GIOM WHITE u Dvou Borovic-Ch.Pl. CYSI Mobis), hod. I. i P. Tkocz, wł. Ewa Pająk[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]FCI 172 - Pudel miniat.srebrny,morelowy - Zwergpudel grau, apricot[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]Psy - Rüden[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]804. EFENDI STAR OF MUSIC Karmazynowy Błękit, apricot, 10.10.2005, 22653/III/05, PKR.IX-47077 (Ch.Pl. GINO ROSSI Jantarowa Fuga-Ch.Pl. CHANEL MON CHERI Adorea), hod. Jerzy Przystupa, wł. Joanna Borys[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa otwarta - Offene Klasse[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]805. GRAND LAKE Earls Legend, srebrne, 05.01.2006, CMKU/P/14531/06/07 (HOCKI SILVER Top Narcis-M-KAIRA KIRAÁY), hod. Petra Plisková, wł. Monika Voldánová[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa championów - Championklasse[/FONT][/COLOR]

[FONT=Times New Roman][COLOR=black]806. CONAN WARRIOR Earl's Legend Ch.CZ, apricot, 16.04.2005, CMKU/P/14193 (Int.Ch. A BIG DRAGON Earl's Legend-FELICITY Golden Na Záblatské kopci), hod. [/COLOR][COLOR=black]Petra Plisková, wł. Petra Plisková[/COLOR][/FONT]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa szczeniąt - Jüngstenklasse[/FONT][/COLOR]

[FONT=Times New Roman][COLOR=black]807. YWETT Bruzovské údolê, srebrne, 31.12.2006, PKR w przygotowaniu (VIGO DE LA LUNA Ūedý vévoda-INKA Raciborski Puch), hod. [/COLOR][COLOR=black]Radmila Valečková, wł. [/COLOR][COLOR=black]Monika Voldánová[/COLOR][/FONT]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]808. BEYLLA SILVER Star Marky, srebrne, 25.03.2006, 12899/XV/06, PKR.IX-47591 (Ch.CZ,R SEJKON Grey Gipsy-BERENICA Silver paradise), hod. Daniela Pištěková, wł. Joanna Kabaja[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]FCI 172 - Pudel śred.biały,brąz.i czarny - Kleinpudel weiss,braun,schwarz[/FONT][/COLOR]

[FONT=Times New Roman][COLOR=black]809. NANCY Noire, czarne, 04.07.2005, 23539/VII/05, PKR.IX-47499 (Ch.VELVET VALENTINO z Altheyrosei-Ch. [/COLOR][COLOR=black]EVITA BLACK z Altheyrosei), hod. [/COLOR][COLOR=black]Bożena Ovesna, wł. Barbara Kordonowicz[/COLOR][/FONT]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]FCI 172 - Pudel toy - Toy Pudel[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]Klasa młodzieży - Jugendklasse[/FONT][/COLOR]

[FONT=Times New Roman][COLOR=black]810. HEAVEN PEARL Earl's Legend, czarne, 16.05.2006, CMKU/P/14705 (Int.Ch. ZACK BLACK TOP Narcis-JOVITA Taciborski Puch), hod. [/COLOR][COLOR=black]Petra Plisková, wł. Olga Kamenická[/COLOR][/FONT]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman]811. Salina Western BARBIE, czarne, 20.11.2005, 25995/II/05, PKR.IX-48212 (Int.Ch. Charades LOVE AMERICAN STYLE-Int.Ch. Salina Westen CHERCHEZ LA FEMME), hod. Marina Smirnova, wł. Elżbieta Róg, Aneta Cisowska[/FONT][/COLOR]
[FONT=Times New Roman][COLOR=black]812. KIMBERLY Top Narcis, czarne, 13.10.2005, CMKU/P/14454 (PICCOLO Top Narcis-MEGGIE BLACK Top Narcis), hod. Zuzana Větvinská-Vršecká, wł. [/COLOR][COLOR=black]Ludmila Kuličková[/COLOR][/FONT]

[/FONT][/COLOR]

Posted

Takie małe pytanko czy na wystawie można postawić namiot dla pieska?? jak to wygląda od strony regulaminu bo ja czytałem czytałęm i nic nie znalazłem.

Posted

[quote name='cawir']Takie małe pytanko czy na wystawie można postawić namiot dla pieska?? jak to wygląda od strony regulaminu bo ja czytałem czytałęm i nic nie znalazłem.[/quote]
Oczywiście że można, nawet w pogode deszczowa czy zbyt słoneczną jest to wskazane :)
Jest tylko jeden mały problem ,na wystawie wtedy trzeba byc troszke wcześniej ,bo może byc potem problem z miejscem .

Posted

i po wystawie w Olsztynie. beluchna dostała ocene wysoko obiecujaca. konkurencji finałowej nie poszło, ale pierwsze koty za płoty.

Posted

A ja własnie wróciłam z wystawy w Gorzowie.
Negry starując w klasie pośredniej otrzymuje CWC ,oraz w porównaniu z suka z klasy championów BOS oraz BOB :multi:

Posted

[quote name='Joanna G']A ja własnie wróciłam z wystawy w Gorzowie.
Negry starując w klasie pośredniej otrzymuje CWC ,oraz w porównaniu z suka z klasy championów BOS oraz BOB :multi:[/quote]
Asiu WIELKIE GRATULACJE!!

Posted

[quote name='Joanna G']A ja własnie wróciłam z wystawy w Gorzowie.
Negry starując w klasie pośredniej otrzymuje CWC ,oraz w porównaniu z suka z klasy championów BOS oraz BOB :multi:[/QUOTE]
Asia a to na pewno był Gorzów a nie Koszalin:evil_lol:
Gratulacje, kogo tam miałyście w konkurencji? Może wpiszesz stawkę pudli z Gorzowa?

Posted

[quote name='Martyna2006']GRATULACJE :):)
No to i ja się pochwale :) W Olsztynie Unek dostał - lok.1,oc.doskonała,Zw.Mlodzieży i Najlepszego Juniora w Rasie:)[/quote]

Gratulacje! :multi:

Posted

[quote name='Martyna2006']GRATULACJE :):)
No to i ja się pochwale :) W Olsztynie Unek dostał - lok.1,oc.doskonała,Zw.Mlodzieży i Najlepszego Juniora w Rasie:)[/quote]

[B][U][COLOR=seagreen]GRATULACJE[/COLOR][/U][/B] :klacz: :BIG:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...