Milla.j Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 (edited) Dzisiaj pod naszą opiekę trafiła młodziutka bernardynka Nina . cdn. edit: Wystraszona i wychudzona sunia, trzy tygodnie temu przybłąkała się do przytuliska, które znajduje się w pewnym oddaleniu od ruchliwej trasy Kluczbork - Opole. Zajął się nią natychmiast OTOZ Animals w Lublińcu. Fundacja Czernysz w Potrzebie http://www.facebook.com/pages/Fundacja-Czernysz-w-Potrzebie/287737007913679 udostępniła miejsce w hotelu, przeznaczone dla swoich podopiecznych. Bunia 26-go lutego przywiozła Ninę do siebie. Poświęciła kolejną niedzielę na rzecz odmiany losu bezdomnego psa. Dziekujemy serdecznie wszystkim zaangażowanym! Współpraca z rzetelnymi osobami to dla Fundacji Pasterze sama przyjemność. Kontakt w sprawie adopcji: Elza - 692438657 lub Camara - 609741026 ================================================== =========== Wszyscy, którym nieobojętne są jego dalsze losy proszeni są o wpłaty na konto Fundacji Pasterze, z dopiskiem "darowizna na Ninę". FUNDACJA PASTERZE 56-300 Milicz ul. Osadnicza 19 nr konta: 58 9582 0000 2000 0024 2660 0001 Edited March 18, 2012 by milla.j Quote
Milla.j Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 Kilka dni później pojawiły się nowe wieści ;) Nina ładna , młoda bernardynka . Jest grzeczną i spokojną sunią . Nie jest szczekliwa ani wybredna w jedzeniu . Jest bardzo wychudzona ale my Ją pomalutku będziemy tuczyć . Uczymy się chodzić na smyczy . Ma bardzo sfilcowaną i skołtunioną sierść. Możemy się jedynie domyślić że Jej dotychczasowe życie nie było ani dobre ani szczęśliwe Pomimo to Nina jest bardzo spragniona obecności człowieka . Filce wielkości kurzego jaja za uszami. Bardzo zbite , trudne do wycięcia. To jest tylko to co udało nam się częściowo wyciąć i wyczesać za jednym uchem i odrobinę za drugim. Quote
Milla.j Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 Ninka , jest cudowną , mądrą sunią . Nineczka to nie jest pies podwórkowy ani ogrodowy . Nina to pies DOMOWY . Ninkę nawet na siku trzeba wyprowadzić bo najchętniej z domu by nie wychodziła . Na stróża to ona się nie nadaje . Każdego kto do nas przychodzi wita z radością , wesoło machając ogonem Łasa na każdą pieszczotę a że jest sunią pełną uroku to nikt się jej nie potrafi oprzeć Ogromną radością są dla Nineczki dzieci . Sama przy nich zachowuje się jak dziecko - chce się bawić , biegać Lubi spacery ale chodzenie na smyczy to umiejętność której dotychczas nie znała . Powolutku i cierpliwie się uczymy a uczennica z niej jest bardzo pojętna . W domu zachowuje się wzorowo . Jest grzeczna , spokojna , nic nie niszczy , zachowuje czystość . Zdjęciami to jednak Was nie rozpieszczę bo Nina bardzo nie lubi się fotografować Puść mnie , chcę pobiegać Pieszczoty u anny Quote
Milla.j Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Ciąg dalszy wieści od Nineczki: Chcecie zdjęć , proszę bardzo . Teraz będzie długa fotorelacja . Ale może najpierw kilka słów o sunieczce . Nineczka całkiem się już u nas zadomowiła . Jest niesłychanie radosnym i wesołym psem . Z lubością roznosi po domu i ogrodzie nasze buty i kapcie . Jest okropnym głodomorem i smakuje jej wszystko. Chwila nieuwagi i np. po herbatnikach zostało tylko wspomnienie . Dla Nineczki najważniejszą rzeczą jest , oprócz oczywiście jedzenia , bycie blisko człowieka . Jest taka słodka i przytulaśna że nic tylko kochać i rozpieszczać . Nina jest piękną bernardynką , pełną osobistego uroku . Już zazdroszczę Jej przyszłej rodzinie . Z moim synem Jakubem, któremu uwielbia wykradać smakołyki z pokoju No i gdzie ten Jakub poszedł ? Zjadam sobie z apetytem kość Czego oni znów ode mnie chcą Niecierpliwie czekam na kolację Quote
Milla.j Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 wieczorem była kąpiel . I wierzcie mi było co szorować . Zużyłam prawie całą butelkę szamponu . Nineczka całkiem spokojnie zniosła kąpiel , mniej cierpliwa była przy czesaniu ale już suszarka to było niestety wezwanie nie do pokonania . Teraz po kąpieli ma takie mięciutkie , puszyste futerko a najbardziej podoba mi się jej biały , duży , puszysty ogon. Koniec , dajcie mi już spokój Suszymy się Quote
Milla.j Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Błagam , tylko nie suszarka Ninka , po kąpieli i próbach suszenia uznała że najbezpieczniej to jednak będzie w sypialni . Quote
Milla.j Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Benuś , mogę wejść do łóżka Nie pozwolili Taka jestem piękna i czyściutka . To jeszcze nie koniec .... Quote
Milla.j Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Spacer . Dzisiaj u nas pięknie świeciło słoneczko . Z całą bandą wybraliśmy się na spacer. Nineczka bardzo lubi spacery a ogromną radością było dla niej swobodne bieganie Szczęśliwa biegała , skakała aż oczu nie można było oderwać od tego szczęśliwego i radosnego cielaczka . Fajna jestem , kochasz mnie Quote
Milla.j Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 I najświeższe wieści z wczoraj ;) Nasza Nineczka już po sterylce. Teraz grzecznie i spokojnie odpoczywa , a co będzie w nocy to zobaczymy. Nineczka urzekła dzisiaj Pana Doktora . Nawet się zastanawiał czy aby jej nie zaadoptować . To piękna , zdrowa , mocnej budowy sunia . Waży 38 kg. I jak to powiedział Pan Doktor - " twarda z niej sztuka" Nineczka postanowiła że Ona spać nie będzie , bo co żeby jej w brzuchu majstrowali , mowy nie ma Quote
Milla.j Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 Pobyła, rozkochała w sobie DT i... pojechała ;) 11 marca wyruszyła w drogę do domu razem ze swoimi ludzikami ;) Nineczka dzisiaj pojechała do Nowego Domu . Jej Nowa Rodzina to - Mariola , Irek oraz ich 12- letnia córka Olga. W domu jest jest jeszcze kot i papużka . Olga i Nina od razu się zaprzyjaźniły , można powiedzieć że to miłość od pierwszego spotkania . Na spacerze Ninka ładnie szła na smyczy, jakby wiedziała że idzie już ze swoją Nową Panią . Quote
Recommended Posts