Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

W Zielonej Górze będę miała swój debiut MP i będzie mnie sędziowała Aneta Sobkowska-Dopierała. Czy ktoś miał do czynienia z tą panią? Co możecie o niej powiedzieć?

Edited by dari8
Posted

Czepiała się mojej koleżanki że "nie pokazała temperamentu psa", za co dostała 2/5...
Ale ja bym się nie kierowała sędziną, jeśli masz możliwość wystartowania to to zrób, dostaniesz te kilka punktów, ale nabierzesz doświadczenia i dowiesz się, co robisz źle.

Posted

owczarek'ab Karolina dostała 2/5 bo nie pokazała gracji Airedala ( sorka nie wiem jak to się pisze :P ) Ja do tej sędziny nie mam zarzutów baaardzo miła poza ringiem jedynie na ringu wydaje się taka ostra ale to tylko pozory :) ja miałam 4/5 bo mi pies uciekał do właścicielki i był zmęczony no i też go do końca za dobrze nie pokazałam :P bo pierwszy raz w ręku miałam setera :) a jeśli chodzi co masz robić to nie możessz długo ustawiać psa bo ona tego nie lubi ona lubi jak jest szybko zwinnie i z gracją tyle ci mogę powiedzieć :) o Powodzenia ;) Jak dla mnie dobra sędzina na debiut tylko pamiętaj pies zawsze od strony sędziego!! bo ona lubi na około wędrować :P

Posted

[quote name='anpsiaczek5']A czy ktoś z was miał do czynienia z Magdaleną Kozłowską .?
A jeżeli tak to jakie wam kazała figury wykonywać .
Będę wdzięczna za każda odpowiedz .
Dari8 powodzenia . ![/QUOTE]
Jasne a żeby to raz :P Sędzina miła ale wymagająca na Debiut nie polecam. W Toruniu dała jaką dziwną figurę grupie młodszej wszyscy polegli na 10 osób wybrała 2 do finału ;) to był chyba trójkąt ze zmianą miejsca do innym kontem :P hehe no nie ważne a w grupie starszej też było coś takiego nie wiem jej się wtedy podobało jak wystawiałam i dała mi zw.dnia ja swoją missi pokazywałam dokładnie i w miare szybko, musisz mieć kontakt z psem gadać, gadać i jeszcze raz gadać do psa :P nie myśleć że się głupkowato wygląda bo się mówi do psa hehe :P dużo osób tak myśli anpsiaczek5 jeśli chodzi o Grudziądź to mogę ci coś jeszcze pokazać na wystawie bo będę ze szczeniakiem :)więc nie ma problemu ;)

Posted

[quote name='ewelina7797']Jasne a żeby to raz :P Sędzina miła ale wymagająca na Debiut nie polecam. W Toruniu dała jaką dziwną figurę grupie młodszej wszyscy polegli na 10 osób wybrała 2 do finału ;) to był chyba trójkąt ze zmianą miejsca do innym kontem :P hehe no nie ważne a w grupie starszej też było coś takiego nie wiem jej się wtedy podobało jak wystawiałam i dała mi zw.dnia ja swoją missi pokazywałam dokładnie i w miare szybko, musisz mieć kontakt z psem gadać, gadać i jeszcze raz gadać do psa :P nie myśleć że się głupkowato wygląda bo się mówi do psa hehe :P dużo osób tak myśli anpsiaczek5 jeśli chodzi o Grudziądź to mogę ci coś jeszcze pokazać na wystawie bo będę ze szczeniakiem :)więc nie ma problemu ;)[/QUOTE]

No niestety ja będę miała debiut i to z grzywaczem który jest spłoszony na wystawie.
A zgadaniem nie będę miała problemu bo podczas wystawiania cały czas mówię do psa .
Ewelina7797 a tobie jakie figury kazała robić .? Zwracała ci na coś uwagę .?
Chcę jak najwięcej o tej sędzinie wiedzieć .